Over Litebit

Inhoudsopgave

Wat is LiteBit?

LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in 2013 is opgericht. Het is een platform waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan. LiteBit heeft meer dan 50 verschillende cryptocurrencies beschikbaar voor aankoop en verkoop, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Het platform is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren, en biedt verschillende betaalmethoden aan, zoals iDEAL, bankoverschrijvingen, creditcards en meer. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. LiteBit heeft een sterke reputatie opgebouwd in de Europese cryptocurrency-markt en heeft meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers.

Hoe lang bestaat LiteBit al?

LiteBit is opgericht in 2013 en bestaat dus al meer dan 9 jaar. Het bedrijf is begonnen als een klein team van crypto-enthousiastelingen en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire cryptocurrency exchanges in Europa. LiteBit heeft een sterke reputatie opgebouwd in de markt vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het platform, de grote selectie cryptocurrencies, de verschillende betaalmethoden en de goede klantenservice. Door zich te richten op veiligheid en betrouwbaarheid heeft LiteBit een loyale klantenkring opgebouwd van meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en staat geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. LiteBit heeft in de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de acceptatie en popularisering van cryptocurrencies in Nederland en de rest van Europa.

Wat zijn de toekomstplannen van LiteBit?

LiteBit heeft verschillende toekomstplannen om zijn dienstverlening verder uit te breiden en te verbeteren. Hieronder volgen enkele belangrijke toekomstplannen van LiteBit:

 1. Uitbreiding van het aanbod: LiteBit is van plan om het aanbod van cryptocurrencies verder uit te breiden om tegemoet te komen aan de vraag van klanten.
 2. Verbetering van de mobiele app: LiteBit is van plan om de mobiele app te verbeteren en uit te breiden met nieuwe functies om gebruikers meer flexibiliteit te bieden bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies.
 3. Verbetering van de beveiliging: LiteBit blijft werken aan het verbeteren van de beveiliging van het platform om de veiligheid van gebruikers te waarborgen.
 4. Uitbreiding van het personeelsbestand: LiteBit is van plan om zijn personeelsbestand uit te breiden om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en klanten beter van dienst te kunnen zijn.
 5. Uitbreiding naar nieuwe markten: LiteBit is van plan om uit te breiden naar nieuwe markten buiten Europa om zijn diensten wereldwijd aan te kunnen bieden.
 6. Integratie met andere diensten: LiteBit is van plan om integraties te ontwikkelen met andere diensten, zoals betaaldiensten en wallets, om het voor gebruikers nog gemakkelijker te maken om cryptocurrencies te kopen en te verkopen.

Kortom, LiteBit is van plan om zijn dienstverlening verder uit te breiden en te verbeteren om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen en zijn positie als een van de belangrijkste cryptocurrency exchanges in Europa te behouden.

Wat biedt LiteBit aan?

LiteBit biedt een breed scala aan diensten aan op het gebied van cryptocurrencies. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste diensten die LiteBit aanbiedt:

 1. Cryptocurrency aankoop- en verkoopdiensten: LiteBit biedt gebruikers de mogelijkheid om meer dan 50 verschillende cryptocurrencies te kopen en te verkopen.
 2. Cryptocurrency wallet: LiteBit biedt een gratis online cryptocurrency wallet om de aangekochte cryptocurrencies veilig op te slaan.
 3. Verschillende betaalmethoden: LiteBit ondersteunt verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL, SEPA, bankoverschrijving, Sofort, Giropay, creditcard en Bancontact.
 4. Gebruiksvriendelijkheid: Het platform is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren.
 5. Ondersteuning van fiat-valuta’s: LiteBit ondersteunt verschillende fiat-valuta’s, zoals euro, Britse pond en Zwitserse frank.
 6. Beveiliging: LiteBit heeft verschillende beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de cryptocurrencies van de gebruikers veilig zijn, zoals het gebruik van 2FA-beveiliging en cold storage.
 7. Klantenservice: LiteBit heeft een klantenservice die 7 dagen per week beschikbaar is om gebruikers te helpen met eventuele vragen en problemen.
 8. Mobiele app: LiteBit biedt een mobiele app voor Android en iOS waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen vanaf hun smartphone.

Kortom, LiteBit biedt een uitgebreid scala aan diensten aan op het gebied van cryptocurrencies, en streeft ernaar om het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen en verkopen op LiteBit ?

LiteBit biedt momenteel meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan die gebruikers kunnen kopen en verkopen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de populairste cryptocurrencies die beschikbaar zijn op LiteBit:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Ripple (XRP)
 4. Litecoin (LTC)
 5. Bitcoin Cash (BCH)
 6. Cardano (ADA)
 7. Stellar (XLM)
 8. EOS (EOS)
 9. Neo (NEO)
 10. Tron (TRX)
 11. Chainlink (LINK)
 12. Polkadot (DOT)
 13. Binance Coin (BNB)
 14. Tether (USDT)

Dit is slechts een kleine selectie van de cryptocurrencies die beschikbaar zijn op LiteBit. Het volledige aanbod is te vinden op de website van LiteBit. Het aanbod van cryptocurrencies kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid en de vraag. LiteBit streeft er echter naar om zijn aanbod te blijven uitbreiden om tegemoet te komen aan de vraag van gebruikers.

Is het mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op LiteBit?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op LiteBit. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om hun cryptocurrencies te verkopen voor euro’s of voor andere cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform.

Om cryptocurrencies te verkopen, moeten gebruikers eerst de betreffende cryptocurrencies op hun LiteBit-wallet storten. Vervolgens kunnen ze de cryptocurrencies verkopen tegen de huidige marktprijs. De opbrengst van de verkoop wordt direct op de euro-wallet van de gebruiker gestort.

Het verkoopproces op LiteBit is eenvoudig en transparant. Gebruikers krijgen een overzicht van de huidige prijzen en kosten voordat ze de verkoop definitief maken. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de transactie en worden vooraf duidelijk weergegeven.

Het verkopen van cryptocurrencies op LiteBit is een handige manier om snel en gemakkelijk uw cryptocurrencies om te zetten in euro’s of andere cryptocurrencies. Let er wel op dat de verkoop van cryptocurrencies kan leiden tot belastingverplichtingen, afhankelijk van de wetgeving in uw land en de omvang van uw transacties.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na aankoop op LiteBit?

De snelheid waarmee u uw cryptocurrencies ontvangt na aankoop op LiteBit kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de betalingsmethode die u heeft gekozen en de drukte op het platform. Over het algemeen geldt echter dat de meeste transacties snel worden verwerkt en dat gebruikers hun cryptocurrencies binnen enkele minuten na aankoop ontvangen.

Als u hebt gekozen voor een betalingsmethode waarbij u geld moet overmaken, kan het iets langer duren voordat uw cryptocurrencies beschikbaar zijn. Dit komt doordat de verwerking van bankoverschrijvingen enigszins vertraging kan oplopen. Meestal duurt het echter niet langer dan een werkdag voordat het geld op uw LiteBit-account is bijgeschreven.

Het is belangrijk om te weten dat er soms extra verificatiestappen nodig zijn voordat uw transactie kan worden verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u voor het eerst een aankoop doet op LiteBit of als u grote transacties uitvoert. In dat geval kan het iets langer duren voordat u uw cryptocurrencies ontvangt.

Over het algemeen is de verwerkingstijd op LiteBit echter snel en betrouwbaar, en kunt u erop vertrouwen dat uw cryptocurrencies snel aan uw account worden toegevoegd na aankoop.

Kan ik cryptocurrencies omwisselen op LiteBit?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies om te wisselen op LiteBit. LiteBit biedt een eenvoudige en snelle manier om cryptocurrencies te ruilen voor andere cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld wilt diversifiëren in uw cryptocurrency-portfolio of als u wilt profiteren van prijsverschillen tussen verschillende cryptocurrencies.

Het proces om cryptocurrencies om te wisselen op LiteBit is eenvoudig en transparant. U hoeft alleen maar de cryptocurrencies te selecteren die u wilt ruilen en de cryptocurrencies te kiezen die u ervoor wilt ontvangen. LiteBit toont u dan de actuele marktprijzen en de kosten van de transactie voordat u de transactie definitief maakt.

Bij het omwisselen van cryptocurrencies op LiteBit worden de cryptocurrencies direct van uw wallet afgeschreven en worden de nieuwe cryptocurrencies onmiddellijk bijgeschreven op uw wallet. Dit betekent dat u uw nieuwe cryptocurrencies snel kunt gebruiken voor andere transacties of kunt opnemen naar een externe wallet.

Let er wel op dat er kosten verbonden zijn aan het omwisselen van cryptocurrencies op LiteBit. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de transactie en worden vooraf duidelijk weergegeven.

Biedt LiteBit margehandel aan?

Nee, LiteBit biedt momenteel geen margehandel aan. Het platform is voornamelijk gericht op het kopen, verkopen en omwisselen van cryptocurrencies en biedt geen geavanceerde handelsopties zoals margehandel.

LiteBit is ontworpen om een veilige en eenvoudige manier te bieden voor gebruikers om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface en een eenvoudig aankoopproces, zodat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen handelen in cryptocurrencies.

Als u op zoek bent naar een platform dat margehandel aanbiedt, zijn er verschillende andere cryptocurrency-exchanges die deze functie wel bieden. Het is echter belangrijk om op te merken dat margehandel risicovol kan zijn en dat u uw investeringen zorgvuldig moet overwegen voordat u hieraan begint. Het kan verstandig zijn om eerst voldoende kennis op te doen over margehandel voordat u besluit om ermee te beginnen.

Is LiteBit veilig en betrouwbaar?

Ja, LiteBit wordt algemeen beschouwd als een veilig en betrouwbaar platform om cryptocurrencies te kopen, verkopen en om te wisselen. Het platform neemt verschillende maatregelen om de veiligheid en beveiliging van gebruikers te waarborgen.

Allereerst maakt LiteBit gebruik van een tweestapsverificatieproces voor het inloggen op accounts en het uitvoeren van transacties. Dit helpt om onbevoegde toegang tot accounts te voorkomen en zorgt ervoor dat alleen de juiste persoon toegang heeft tot het account.

Daarnaast bewaart LiteBit de cryptocurrencies van gebruikers offline in zogenaamde ‘cold wallets’. Dit betekent dat de cryptocurrencies niet direct verbonden zijn met het internet en daarom minder kwetsbaar zijn voor hacking en andere vormen van cyberaanvallen.

Bovendien werkt LiteBit samen met verschillende gerenommeerde betaalpartners en banken om transacties veilig en betrouwbaar te verwerken. Het platform houdt zich ook aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de Europese Anti-witwasrichtlijn (AML) en de Europese Verordening inzake gegevensbescherming (AVG/GDPR).

Tot slot heeft LiteBit een uitstekende reputatie in de cryptocurrency-gemeenschap en heeft het platform duizenden tevreden gebruikers over de hele wereld. Het platform biedt ook uitstekende klantenservice en ondersteuning aan gebruikers om ervoor te zorgen dat ze veilig en succesvol kunnen handelen in cryptocurrencies.

Wat gebeurt er als mijn LiteBit-account wordt gehackt?

Als uw LiteBit-account wordt gehackt, kan de hacker toegang krijgen tot uw cryptocurrencies en deze overboeken naar zijn eigen wallet of een andere exchange. Dit kan leiden tot verlies van uw cryptocurrencies en mogelijk ook tot financiële schade. Daarom is het belangrijk om de beveiligingsmaatregelen van LiteBit te volgen en uw account goed te beveiligen.

Als u vermoedt dat uw account is gehackt, moet u onmiddellijk contact opnemen met LiteBit en hun richtlijnen volgen om uw account te beveiligen. U kunt bijvoorbeeld uw wachtwoord wijzigen en 2-factor authenticatie inschakelen. LiteBit heeft ook een functie om verdachte activiteiten te melden en te blokkeren, dus als u iets verdachts opmerkt in uw account, is het belangrijk om hier snel actie op te ondernemen.

Houd er rekening mee dat cryptocurrency-transacties onomkeerbaar zijn, dus als uw cryptocurrencies eenmaal zijn overgeboekt naar de hacker, is het meestal niet mogelijk om ze terug te krijgen. Daarom is het belangrijk om uw account goed te beveiligen en verdachte activiteiten snel te melden.

Hoe kan ik mijn LiteBit-account beveiligen?

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om uw LiteBit-account te beveiligen:

 1. Sterk wachtwoord: Kies een sterk wachtwoord met minstens acht tekens en gebruik zowel hoofdletters als kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden wachtwoorden zoals “123456” of “password”.
 2. 2-Factor authenticatie: Schakel 2-Factor authenticatie in om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan uw account. Dit betekent dat u naast uw wachtwoord nog een extra code moet invoeren die wordt gegenereerd door een app of een SMS-bericht.
 3. Whitelist adresboek: Voeg alleen de wallets toe aan uw whitelist die u daadwerkelijk gebruikt en waarvan u de controle hebt.
 4. Controleer verdachte activiteiten: Controleer regelmatig uw accountgeschiedenis om verdachte activiteiten te detecteren. Als u iets verdachts opmerkt, zoals een ongeautoriseerde login of transactie, meld dit dan onmiddellijk bij LiteBit.
 5. Beveiliging van apparaten: Zorg ervoor dat u uw apparaten (computer, smartphone) beveiligt met up-to-date antivirussoftware, en vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken om toegang te krijgen tot uw LiteBit-account.
 6. Phishing e-mails: Wees voorzichtig met phishing-e-mails. Wees op uw hoede voor e-mails die u vragen om uw inloggegevens of andere persoonlijke informatie te verstrekken. LiteBit zal nooit via e-mail om uw inloggegevens vragen.
 7. Verificatie van identiteit: Volg de verificatie van identiteit richtlijnen van LiteBit om uw account te beschermen en ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot uw account. Verificatie stappen zorgen ervoor dat uw identiteit geverifieerd is en een extra beveiligingslaag wordt toegevoegd.

Houd er rekening mee dat het volgen van deze maatregelen uw account niet 100% beschermt tegen hacking, maar het vermindert wel het risico op inbreuken op uw account en verlies van cryptocurrencies.

Wat is het verschil tussen LiteBit en andere cryptocurrency exchanges?

Er zijn verschillende verschillen tussen LiteBit en andere cryptocurrency-exchanges. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

 1. Gebruikersinterface: LiteBit heeft een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is voor beginnende gebruikers. Andere cryptocurrency-exchanges hebben soms een meer complexe interface die enige technische kennis vereist.
 2. Aanbod van cryptocurrencies: LiteBit biedt een beperkt aantal cryptocurrencies aan in vergelijking met andere exchanges, maar de selectie is wel zorgvuldig samengesteld. Andere exchanges hebben vaak een veel breder scala aan cryptocurrencies beschikbaar.
 3. Veiligheid: LiteBit is gericht op het bieden van een veilige en betrouwbare manier om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Andere exchanges hebben mogelijk minder strenge veiligheidsmaatregelen.
 4. Betaalmethoden: LiteBit biedt verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal en bankoverschrijvingen, terwijl andere exchanges mogelijk meer of minder betaalopties hebben.
 5. Kosten: De kosten die LiteBit in rekening brengt voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zijn relatief laag in vergelijking met andere exchanges. Andere exchanges kunnen hogere of lagere transactiekosten in rekening brengen.
 6. Klantenservice: LiteBit heeft een uitstekende klantenservice en biedt ondersteuning aan gebruikers via verschillende kanalen, waaronder e-mail en chat. Andere exchanges hebben mogelijk minder uitgebreide klantenservice.

Over het algemeen is LiteBit gericht op het bieden van een veilige, eenvoudige en betrouwbare manier om cryptocurrencies te kopen, verkopen en om te wisselen, terwijl andere exchanges mogelijk meer geavanceerde handelsopties bieden en zich richten op ervaren handelaren. Het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen en te kiezen voor een exchange die het beste bij uw behoeften en ervaringsniveau past.

Hoe maak ik een account op LiteBit ?

Het aanmaken van een account op LiteBit is eenvoudig en kan worden gedaan in een paar eenvoudige stappen:

Ga naar de website van LiteBit: Ga naar https://www.litebit.eu/nl/register en klik op “Maak account aan”.

Voer uw e-mailadres in: Voer uw e-mailadres in en klik op “Volgende”.

Maak een wachtwoord: Maak een wachtwoord aan en klik op “Volgende”.

Verifieer uw e-mailadres: Er wordt een verificatiecode naar uw e-mailadres gestuurd. Voer de code in en klik op “Verifiëren”.

Vul uw persoonlijke gegevens in: Vul uw persoonlijke gegevens in, zoals uw naam, geboortedatum en adres.

Verifieer uw identiteit: Om gebruik te kunnen maken van de diensten van LiteBit, moet u uw identiteit verifiëren door een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) en een selfie te uploaden.

Bevestig de voorwaarden: Lees en accepteer de voorwaarden van LiteBit.

Maak uw account aan: Klik op “Maak account aan” en uw LiteBit-account is aangemaakt.

Houd er rekening mee dat LiteBit een cryptocurrency-exchange is en dat het handelen in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van deze risico’s voordat u begint met handelen en dat u begrijpt hoe de exchange werkt.

Hoe kan ik cryptocurrencies opnemen van mijn LiteBit -account?

Het opnemen van cryptocurrencies van uw LiteBit-account is een vrij eenvoudig proces en kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op uw LiteBit-account.
 2. Ga naar “Saldo” en selecteer de cryptocurrency die u wilt opnemen.
 3. Klik op de knop “Opnemen”.
 4. Voer het ontvangstadres in: Voer het ontvangstadres in van de wallet waarnaar u uw cryptocurrencies wilt overmaken.
 5. Voer het aantal te verzenden coins in: Voer het aantal coins in dat u wilt opnemen.
 6. Controleer de transactiegegevens: Controleer of de transactiegegevens correct zijn, zoals het ontvangstadres en het aantal coins dat u wilt opnemen.
 7. Voer de verificatiecode in: Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres is gestuurd om de opname te bevestigen.
 8. Klik op “Verzenden”: Klik op “Verzenden” om de opname te bevestigen.

Let op: zorg ervoor dat u het juiste ontvangstadres invoert. Eenmaal verzonden, kunnen cryptocurrencies niet worden teruggehaald en het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het adres correct is en in uw beheer is. Bovendien zijn er kosten verbonden aan het opnemen van cryptocurrencies vanuit uw LiteBit-account, dus zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de opnamekosten voordat u de transactie uitvoert.

Wat zijn de opnamekosten bij LiteBit?

LiteBit brengt opnamekosten in rekening voor het opnemen van cryptocurrencies vanuit uw account. Deze kosten variëren afhankelijk van de cryptocurrency en kunnen ook veranderen van tijd tot tijd. Om de actuele opnamekosten te bekijken, logt u in op uw LiteBit-account, gaat u naar “Saldo” en klikt u op de cryptocurrency die u wilt opnemen. U ziet dan het huidige opnametarief voor die specifieke cryptocurrency.

Houd er rekening mee dat er ook netwerkkosten in rekening kunnen worden gebracht door de blockchain van de cryptocurrency die u opneemt. Deze kosten variëren afhankelijk van de drukte op het netwerk en kunnen niet door LiteBit worden gecontroleerd. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van het totale kostenplaatje voor het opnemen van cryptocurrencies vanuit uw LiteBit-account.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na opname op LiteBit?

De tijd die het kost voordat u uw cryptocurrencies ontvangt nadat u ze heeft opgenomen vanuit uw LiteBit-account, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de drukte op het netwerk van de desbetreffende cryptocurrency. In het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 1. Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), en Ethereum (ETH) opnames worden binnen enkele minuten verwerkt.
 2. Opnames van Bitcoin (BTC) worden meestal binnen 10-60 minuten verwerkt, afhankelijk van de drukte op het netwerk.
 3. Andere cryptocurrencies kunnen langer duren om te verwerken, afhankelijk van de snelheid van de blockchain van de desbetreffende cryptocurrency.

Het is belangrijk om te onthouden dat de snelheid van opnames niet alleen afhankelijk is van LiteBit, maar ook van het netwerk van de desbetreffende cryptocurrency. Als u uw opname niet binnen een redelijke tijd ontvangt, kunt u het beste de transactiegegevens controleren en het ontvangstadres en de transactie-ID controleren om er zeker van te zijn dat alles correct is. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van LiteBit voor hulp.

Kan ik mijn cryptocurrencies opslaan op LiteBit?

Ja, u kunt uw cryptocurrencies opslaan in uw LiteBit-account. LiteBit biedt een gratis digitale wallet voor elke cryptocurrency die ze ondersteunen. Wanneer u cryptocurrencies koopt op LiteBit, worden deze automatisch opgeslagen in uw digitale wallet.

Houd er echter rekening mee dat het over het algemeen niet wordt aanbevolen om cryptocurrencies langdurig op een exchange of in een online wallet te bewaren, vanwege het risico op hacking en beveiligingsproblemen. Als u van plan bent om cryptocurrencies voor langere tijd op te slaan, is het meestal veiliger om deze over te dragen naar een persoonlijke offline wallet (cold storage). Een persoonlijke offline wallet geeft u volledige controle over uw privé-sleutels en biedt meer beveiliging dan een online wallet.

LiteBit ondersteunt ook de mogelijkheid om cryptocurrencies op te nemen naar een externe wallet. Als u cryptocurrencies wilt opnemen, kunt u deze overdragen naar uw eigen persoonlijke wallet door het ontvangstadres van uw persoonlijke wallet op te geven bij het opnemen.

Hoeveel kosten brengt LiteBit in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies?

LiteBit brengt kosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op hun platform. Deze kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de cryptocurrency en de betaalmethode die u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten die momenteel worden aangeboden door LiteBit:

 • Voor het kopen van cryptocurrencies worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • Bankoverschrijving: Gratis
  • iDEAL: 0,42% van het totale transactiebedrag
  • Bancontact: 2% van het totale transactiebedrag
  • Creditcard: 3% van het totale transactiebedrag
 • Voor het verkopen van cryptocurrencies worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • SEPA-overboeking: €0,50 per transactie
  • Bancontact: 1,5% van het totale transactiebedrag

Let op: deze kosten kunnen worden gewijzigd en kunnen verschillen per betaalmethode en cryptocurrency. Zorg ervoor dat u de actuele kosten controleert voordat u een transactie uitvoert op LiteBit.

Naast deze kosten kunt u ook rekening houden met de spread (het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs) die LiteBit hanteert, die de kosten van de transactie nog verder kan beïnvloeden.

Wat zijn de transactiekosten bij LiteBit?

Bij LiteBit worden er transactiekosten in rekening gebracht voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. De hoogte van deze kosten verschilt per cryptocurrency en wordt weergegeven op de transactiepagina van LiteBit voordat u een transactie uitvoert.

In het algemeen liggen de transactiekosten bij LiteBit tussen de 0,5% en 5% van het transactiebedrag, afhankelijk van de cryptocurrency en de betaalmethode die u kiest. Dit bedrag wordt automatisch toegevoegd aan de totale kosten van uw transactie.

Houd er rekening mee dat deze transactiekosten kunnen veranderen, afhankelijk van de volatiliteit van de cryptocurrency-markt en andere factoren. Zorg ervoor dat u de actuele transactiekosten controleert voordat u een transactie uitvoert op LiteBit.

Kan ik automatisch handelen op LiteBit?

Nee, LiteBit biedt momenteel geen mogelijkheden voor automatisch handelen of het uitvoeren van geautomatiseerde transacties op hun platform. Het kopen en verkopen van cryptocurrencies op LiteBit moet handmatig worden uitgevoerd via de website of mobiele app.

Als u op zoek bent naar een platform voor automatisch handelen, kunt u andere cryptocurrency-beurzen en handelsplatforms overwegen die deze functies wel bieden, zoals Binance, Kraken, Coinbase Pro, enzovoort. Het is echter belangrijk om op te merken dat geautomatiseerde handel risico’s met zich meebrengt en niet geschikt is voor alle beleggers. Voordat u geautomatiseerde handelssoftware gebruikt, moet u uw onderzoek doen en begrijpen hoe het werkt.

Hoe kan ik mijn account verifiëren op LiteBit ?

Om uw account te verifiëren op LiteBit, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Log in op uw LiteBit-account op de LiteBit-website.
 2. Klik op de “Verificatie” knop in het navigatiemenu aan de linkerkant van het scherm.
 3. Kies het type verificatie dat u wilt uitvoeren, afhankelijk van het niveau van verificatie dat u nodig heeft.
 4. Volg de instructies op het scherm om de vereiste informatie en documentatie te verstrekken.
 5. Wacht tot uw verificatieverzoek is verwerkt. Afhankelijk van het niveau van verificatie dat u aanvraagt, kan het enkele minuten tot enkele werkdagen duren voordat uw verificatie is voltooid.

Er zijn verschillende niveaus van verificatie beschikbaar op LiteBit, waaronder Basis, Normaal, en Verhoogd. Elk niveau van verificatie vereist meer informatie en documentatie dan het vorige niveau, maar biedt ook meer functionaliteit en hogere transactielimieten. Zorg ervoor dat u de vereisten voor elk niveau van verificatie controleert voordat u begint met het verificatieproces.

Kan ik handelen op LiteBit zonder verificatie?

Het is mogelijk om op LiteBit te handelen zonder verificatie, maar er zijn wel beperkingen. Als u niet geverifieerd bent, heeft u alleen toegang tot de ‘Basis’ handelslimieten en kunt u slechts een beperkt aantal cryptocurrencies verhandelen. De handelslimieten voor niet-geverifieerde accounts zijn ook lager dan die voor geverifieerde accounts.

Als u echter uw LiteBit-account wilt gebruiken voor het kopen, verkopen of opnemen van cryptocurrencies, moet u uw account verifiëren. Dit is nodig om te voldoen aan de Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) wetgeving waaraan LiteBit is onderworpen. Het verificatieproces omvat het verstrekken van persoonlijke informatie en identiteitsbewijzen, zodat LiteBit uw identiteit kan verifiëren.

Dus, hoewel u op LiteBit kunt handelen zonder verificatie, is het beperkt en u moet uw account verifiëren als u gebruik wilt maken van alle functies van het platform.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen op LiteBit ?

Om uw wachtwoord op LiteBit te wijzigen, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de LiteBit-website en log in op uw account met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Klik op uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer “Instellingen” in het vervolgkeuzemenu.
 3. Klik op het tabblad “Veiligheid” bovenaan de pagina.
 4. Klik op de knop “Wachtwoord wijzigen”.
 5. Voer uw huidige wachtwoord in en vervolgens uw nieuwe wachtwoord tweemaal om het te bevestigen.
 6. Klik op de knop “Wijzigingen opslaan” om uw nieuwe wachtwoord op te slaan.

Als u problemen ondervindt bij het wijzigen van uw wachtwoord of als u uw huidige wachtwoord niet meer weet, kunt u contact opnemen met de klantenservice van LiteBit voor hulp en ondersteuning.

Biedt LiteBit een mobiele app aan?

Ja, LiteBit biedt een mobiele app aan die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. Met de LiteBit-app kunt u cryptovaluta kopen, verkopen en beheren via uw mobiele apparaat.

Met de app kunt u ook uw accountgegevens bekijken, uw portefeuille beheren, transacties bekijken en instellen, prijsgrafieken bekijken en de meest recente nieuwsberichten over cryptovaluta lezen. De app biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie en biometrische authenticatie.

U kunt de LiteBit-app downloaden vanuit de App Store voor iOS-apparaten en vanuit de Google Play Store voor Android-apparaten. Houd er rekening mee dat u een LiteBit-account moet hebben om de app te kunnen gebruiken.

Hoe kan ik geld storten op mijn LiteBit -account?

Om geld te storten op uw LiteBit-account, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Log in op uw LiteBit-account op de LiteBit-website.
 2. Klik op “Geld storten” in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Kies uw gewenste betaalmethode, zoals iDEAL, SEPA-overboeking of creditcard.
 4. Volg de instructies op het scherm om uw betaling te voltooien en het geld over te maken naar uw LiteBit-account.
 5. Zodra uw betaling is verwerkt, wordt het geld bijgeschreven op uw LiteBit-account en kunt u het gebruiken om cryptovaluta te kopen.

Houd er rekening mee dat de beschikbare betaalmethoden en verwerkingstijden kunnen verschillen afhankelijk van uw locatie en de valuta die u gebruikt. Zorg ervoor dat u de instructies op het scherm volgt en eventuele kosten en limieten controleert voordat u geld stort op uw LiteBit-account.

Welke betaalmethoden accepteert LiteBit?

LiteBit biedt verschillende betaalmethoden om fiatvaluta (zoals euro’s) te storten op uw account, afhankelijk van uw locatie en de valuta die u gebruikt. Enkele veel voorkomende betaalmethoden die LiteBit accepteert, zijn:

 1. iDEAL (voor Nederlandse klanten)
 2. SEPA-bankoverschrijving (voor Europese klanten)
 3. Creditcard (Visa of Mastercard)
 4. SOFORT Banking (voor Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse klanten)
 5. Giropay (voor Duitse klanten)
 6. Bancontact (voor Belgische klanten)

Bovendien accepteert LiteBit ook andere lokale betaalmethoden, zoals EPS voor Oostenrijkse klanten en MyBank voor Italiaanse klanten.

Het is belangrijk om op te merken dat de beschikbaarheid van elke betaalmethode en de verwerkingstijden kunnen variëren, afhankelijk van uw locatie en de valuta die u gebruikt. Controleer daarom altijd de beschikbare betaalmethoden en eventuele kosten en limieten voordat u een storting doet op uw LiteBit-account.

Kan ik met euro’s betalen op LiteBit?

Ja, LiteBit accepteert euro’s als betaalmiddel. U kunt euro’s storten op uw LiteBit-account en deze gebruiken om cryptovaluta te kopen op het platform.

LiteBit ondersteunt verschillende betaalmethoden om euro’s op uw account te storten, waaronder iDEAL, SEPA-bankoverschrijving en creditcard (Visa of Mastercard). Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van elke betaalmethode en de verwerkingskosten en -tijden kunnen variëren, afhankelijk van uw locatie en de valuta die u gebruikt.

Als u cryptovaluta wilt kopen op LiteBit met euro’s, moet u eerst een storting doen op uw account en vervolgens de cryptovaluta kiezen die u wilt kopen. LiteBit biedt een breed scala aan cryptovaluta om uit te kiezen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, en nog veel meer.

Wat zijn de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op LiteBit?

LiteBit hanteert limieten voor het kopen van cryptocurrencies, afhankelijk van het niveau van verificatie van uw account en de betaalmethode die u gebruikt. Deze limieten kunnen per dag, week of maand gelden.

Hier zijn enkele voorbeelden van de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op LiteBit:

 • Voor niet-geverifieerde accounts: Dagelijkse limiet van €75 en wekelijkse limiet van €225 voor alle betaalmethoden.
 • Voor geverifieerde accounts: Dagelijkse limieten variëren afhankelijk van de betaalmethode. Voor SEPA-bankoverschrijvingen geldt bijvoorbeeld een daglimiet van €35.000. Creditcards hebben een daglimiet van €2.500. Week- en maandlimieten verschillen ook per betaalmethode en verificatieniveau.

Het is belangrijk op te merken dat deze limieten kunnen veranderen afhankelijk van de betaalmethode en de valuta die u gebruikt. Controleer daarom altijd de actuele limieten en eventuele kosten voordat u cryptovaluta koopt op LiteBit.

Wat is de transactielimiet voor LiteBit?

LiteBit hanteert transactielimieten voor het kopen, verkopen, storten en opnemen van cryptocurrencies op het platform. Deze limieten variëren afhankelijk van het niveau van verificatie van uw account en de specifieke cryptovaluta die u wilt kopen of verkopen.

Hier zijn enkele voorbeelden van de transactielimieten op LiteBit:

 • Voor niet-geverifieerde accounts: Dagelijkse limiet van €75 voor alle transacties.
 • Voor geverifieerde accounts: Dagelijkse limieten variëren afhankelijk van de cryptovaluta en het verificatieniveau. Voor Bitcoin geldt bijvoorbeeld een daglimiet van €35.000 voor verifieerde accounts. Andere cryptovaluta hebben mogelijk verschillende limieten.

Houd er rekening mee dat deze limieten kunnen veranderen afhankelijk van de verificatieniveau en de specifieke cryptovaluta die u wilt kopen of verkopen. Controleer daarom altijd de actuele limieten en eventuele kosten voordat u transacties uitvoert op LiteBit.

Biedt LiteBit klantenondersteuning aan en hoe kan ik contact met hen opnemen?

Ja, LiteBit biedt klantenondersteuning aan via verschillende kanalen. Je kunt contact met hen opnemen via:

 1. Live chat: je kunt direct chatten met de klantenservice op de LiteBit-website. Dit is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 22:00 uur, en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur.
 2. E-mail: je kunt een e-mail sturen naar support@litebit.eu. Dit is 24/7 beschikbaar en je kunt binnen 24 uur een reactie verwachten.
 3. Telefoon: je kunt LiteBit telefonisch bereiken op +31 10 307 48 20. Dit is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
 4. Social media: je kunt ook contact opnemen met LiteBit via hun sociale mediakanalen, zoals Twitter, Facebook en Telegram.

Onthoud dat het belangrijk is om je persoonlijke gegevens niet te delen via onbeveiligde kanalen zoals sociale media. Gebruik in plaats daarvan de beveiligde kanalen die LiteBit biedt om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Wat is de minimale storting bij LiteBit ?

De minimale storting bij LiteBit is afhankelijk van de betaalmethode die je kiest. Hieronder vind je de minimale storting per betaalmethode:

 • iDEAL: € 10,-
 • Bancontact: € 10,-
 • MyBank: € 25,-
 • SOFORT: € 50,-
 • EPS: € 25,-
 • Giropay: € 25,-
 • Creditcard: € 50,-
 • SEPA-bankoverschrijving: € 50,-

Het is belangrijk om te onthouden dat er per transactie kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt en kunnen variëren van 0,5% tot 2,5% van het totale bedrag van de transactie. Het is daarom altijd verstandig om de kosten en minimale stortingsbedragen te controleren voordat je een transactie uitvoert.

Is er een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op LiteBit?

Ja, er is een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op LiteBit. Het minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies varieert afhankelijk van de cryptocurrency en kan veranderen op basis van de marktomstandigheden en de beschikbaarheid.

Over het algemeen ligt het minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op LiteBit tussen de € 10,- en € 25,-. Het is belangrijk om te onthouden dat er bij elke transactie kosten in rekening worden gebracht, dus je moet er rekening mee houden dat deze kosten ook van invloed kunnen zijn op het totale bedrag dat je moet investeren.

Het is altijd verstandig om de actuele minimale investeringsbedragen te controleren op de LiteBit-website voordat je een aankoop doet.

Kan ik LiteBit gebruiken als ik niet in Nederland woon?

Ja, het is mogelijk om LiteBit te gebruiken als je niet in Nederland woont. LiteBit is beschikbaar voor klanten over de hele wereld. Je kunt inloggen op je LiteBit-account en cryptocurrencies kopen en verkopen, ongeacht waar je woont.

Het is echter belangrijk om op te merken dat bepaalde functies mogelijk niet beschikbaar zijn voor gebruikers buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Bijvoorbeeld, sommige betalingsmethoden kunnen alleen beschikbaar zijn voor gebruikers binnen de EER. Daarnaast kunnen sommige cryptocurrencies mogelijk niet beschikbaar zijn voor aankoop in bepaalde landen vanwege wettelijke beperkingen.

Als je van plan bent om LiteBit te gebruiken vanuit een ander land, is het raadzaam om te controleren welke functies beschikbaar zijn in dat land en welke betalingsmethoden je kunt gebruiken voordat je begint met handelen.

Is LiteBit beschikbaar in alle landen?

LiteBit is beschikbaar in veel landen over de hele wereld, maar niet in alle landen. Het is belangrijk om te vermelden dat de beschikbaarheid van LiteBit varieert per land, en dat sommige functies mogelijk niet beschikbaar zijn, afhankelijk van waar je woont.

Als je wilt weten of LiteBit beschikbaar is in jouw land, kun je de LiteBit-website bezoeken en de lijst met ondersteunde landen controleren. Als jouw land niet op de lijst staat, betekent dit dat LiteBit momenteel niet beschikbaar is in jouw land.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, zelfs als LiteBit beschikbaar is in jouw land, er beperkingen kunnen zijn met betrekking tot het kopen of verkopen van bepaalde cryptocurrencies, afhankelijk van de wettelijke voorschriften en beperkingen in jouw land.

Het is altijd verstandig om de lokale wetgeving te controleren voordat je begint met handelen op LiteBit of een ander cryptocurrency-platform.