Over Coinbase

Inhoudsopgave

Wat is Coinbase?

Coinbase is een platform voor het kopen, verkopen en opslaan van verschillende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en anderen. Het werd opgericht in 2012 en is gevestigd in San Francisco, Californië.

Coinbase is een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld en heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en diverse diensten zoals een mobiele app, portemonnee, handelsplatform en een platform voor institutionele klanten.

Op Coinbase kunnen gebruikers hun fiatgeld (zoals Euro’s) omwisselen voor cryptocurrencies en andersom. Het platform biedt ook handelsmogelijkheden voor gebruikers die actief willen handelen in cryptocurrencies. Het is een van de meest populaire en toegankelijke opties voor beginners die willen beginnen met beleggen in cryptocurrencies.

Hoe lang bestaat Coinbase al?

Coinbase werd opgericht in juni 2012, dus op dit moment (maart 2023) bestaat het platform al meer dan 10 jaar. In die tijd is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire cryptocurrency-beurzen ter wereld, met miljoenen gebruikers en een breed scala aan diensten. In 2021 ging Coinbase bovendien naar de beurs, wat aantoonde dat het bedrijf een belangrijke speler is geworden in de financiële wereld.

Wat zijn de toekomstplannen van Coinbase?

Coinbase heeft verschillende toekomstplannen om zijn diensten en aanbod te verbeteren en uit te breiden. Een van de belangrijkste plannen is om meer cryptocurrencies toe te voegen aan het platform, waaronder opkomende en minder bekende tokens.

Coinbase wil zich ook blijven richten op het verbeteren van de gebruikerservaring, door bijvoorbeeld de functionaliteit van de mobiele app en de webinterface te verbeteren en nieuwe tools en functies toe te voegen die het voor gebruikers gemakkelijker maken om te handelen en hun portfolio te beheren.

Een ander belangrijk doel van Coinbase is om zijn diensten uit te breiden naar nieuwe markten over de hele wereld, waaronder in opkomende economieën en landen waar de vraag naar cryptocurrencies groeit.

Ten slotte heeft Coinbase ook aangekondigd dat het zich wil richten op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op het gebied van decentralized finance (DeFi) en blockchain-technologie. Dit omvat onder andere de ontwikkeling van slimme contracten, decentrale uitwisselingen en andere DeFi-oplossingen die gebruikers meer controle geven over hun financiën en hun privacy en veiligheid verbeteren.

Wat biedt Coinbase aan?

Coinbase biedt verschillende diensten aan op het gebied van cryptocurrency, waaronder:

 1. Handelsplatform: Coinbase heeft een gebruiksvriendelijk handelsplatform waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen met behulp van fiatgeld (zoals euro’s) of andere cryptocurrencies.
 2. Wallet: Coinbase biedt ook een portemonnee aan waar gebruikers hun cryptocurrencies veilig kunnen opslaan. Deze portemonnee is beschikbaar als een mobiele app en een webinterface.
 3. Coinbase Card: Met de Coinbase Card kunnen gebruikers hun cryptocurrencies uitgeven bij elke handelaar die Visa accepteert.
 4. Coinbase Pro: Coinbase Pro is een geavanceerder handelsplatform dat is ontworpen voor ervaren handelaren. Het biedt geavanceerde handelstools en functies zoals orderboeken, dieptegrafieken en geavanceerde ordertypen.
 5. Custody-oplossingen: Coinbase biedt ook bewaardiensten aan voor institutionele klanten, waaronder hedgefondsen, pensioenfondsen en andere financiële instellingen.
 6. Onderwijs en informatie: Coinbase biedt ook educatieve middelen en informatie aan om gebruikers te helpen meer te leren over cryptocurrency en blockchain-technologie.

Kortom, Coinbase biedt een breed scala aan diensten om gebruikers te helpen cryptocurrency te kopen, verkopen, op te slaan en uit te geven, of het nu gaat om beginners of ervaren handelaren.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen en verkopen op Coinbase?

Op Coinbase kun je verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen, waaronder:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Litecoin (LTC)
 4. Bitcoin Cash (BCH)
 5. Ethereum Classic (ETC)
 6. Basic Attention Token (BAT)
 7. Chainlink (LINK)
 8. Dai (DAI)
 9. Maker (MKR)
 10. Ox (ZRX)
 11. USD Coin (USDC)
 12. Stellar Lumens (XLM)
 13. Ripple (XRP)
 14. EOS (EOS)
 15. Tezos (XTZ)
 16. Algorand (ALGO)
 17. Uniswap (UNI)
 18. Polygon (MATIC)
 19. Solana (SOL)
 20. Cardano (ADA)

Het aanbod van cryptocurrencies kan variëren afhankelijk van je locatie en lokale regelgeving. Coinbase heeft echter een breed scala aan cryptocurrencies beschikbaar voor de meeste gebruikers en voegt regelmatig nieuwe tokens toe aan het platform.

Is het mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Coinbase?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Coinbase. Coinbase is in wezen een cryptocurrency-beurs waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het proces om cryptocurrency te verkopen is vergelijkbaar met het proces om het te kopen. Je moet inloggen op je Coinbase-account, naar het handelsplatform gaan en vervolgens de cryptocurrency selecteren die je wilt verkopen. Vervolgens geef je aan hoeveel van die cryptocurrency je wilt verkopen en tegen welke prijs. Wanneer er een koper is gevonden die bereid is om de cryptocurrency te kopen tegen de prijs die jij hebt aangegeven, wordt de transactie voltooid en wordt de verkoopwaarde in fiatgeld op je Coinbase-account gestort. Het is belangrijk op te merken dat Coinbase transactiekosten in rekening brengt voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na aankoop op Coinbase?

De tijd die het kost om je cryptocurrencies te ontvangen nadat je ze hebt gekocht op Coinbase hangt af van verschillende factoren, zoals de drukte op het platform, de betaalmethode die je hebt gebruikt en de blockchain-verwerkingstijd van de betreffende cryptocurrency. Over het algemeen kun je verwachten dat het proces enkele minuten tot een uur duurt.

Als je bijvoorbeeld hebt betaald met een bankoverschrijving, kan het enkele dagen duren voordat de betaling is verwerkt en de cryptocurrencies op je Coinbase-account worden gestort. Als je echter hebt betaald met een creditcard, is het proces meestal sneller, meestal binnen enkele minuten tot een uur. Houd er rekening mee dat Coinbase bepaalde limieten kan hanteren voor nieuwe accounts, wat kan resulteren in vertraagde stortingen totdat deze limieten zijn verhoogd.

Nadat de cryptocurrencies op je Coinbase-account zijn gestort, kun je ze gebruiken om te handelen op het platform, ze opslaan in je Coinbase-wallet of overmaken naar een andere wallet die geschikt is voor die cryptocurrency.

Kan ik cryptocurrencies omwisselen op Coinbase?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies om te wisselen op Coinbase. Coinbase biedt handelsparen aan tussen verschillende cryptocurrencies, zodat je de ene cryptocurrency kunt omwisselen voor een andere. Het proces om cryptocurrencies om te wisselen is vergelijkbaar met het proces om cryptocurrencies te kopen en te verkopen.

Om cryptocurrencies om te wisselen, log je in op je Coinbase-account en ga je naar het handelsplatform. Vervolgens kies je de cryptocurrencies die je wilt omwisselen en geef je aan hoeveel je wilt omwisselen. Coinbase berekent automatisch hoeveel van de nieuwe cryptocurrency je zult ontvangen in ruil voor de cryptocurrency die je wilt omwisselen, inclusief de transactiekosten. Als je akkoord gaat met de transactie, wordt de omwisseling voltooid en worden de cryptocurrencies bijgeschreven op je Coinbase-account.

Het is belangrijk op te merken dat Coinbase transactiekosten in rekening brengt voor het omwisselen van cryptocurrencies op het platform. Daarnaast kan de prijs van cryptocurrencies volatiel zijn, dus het is belangrijk om de marktprijzen te volgen en verstandig te handelen.

Biedt Coinbase margehandel aan?

Ja, Coinbase biedt margehandel aan op haar platform. Met margehandel kun je handelen met geleend geld, zodat je meer kunt handelen dan het bedrag dat je op je account hebt gestort. Dit kan leiden tot hogere winsten, maar ook tot hogere verliezen als de markt tegen je in gaat.

Om toegang te krijgen tot de margehandel op Coinbase, moet je een aparte marge-account openen en voldoen aan de vereisten van Coinbase, zoals het voltooien van een Know-Your-Customer (KYC) -proces en het storten van voldoende fondsen als onderpand. Daarna kun je handelen met een hefboomwerking van maximaal 5x voor geselecteerde cryptocurrencies.

Het is belangrijk om op te merken dat margehandel een risicovolle activiteit is en dat je de kans loopt om meer geld te verliezen dan je op je account hebt gestort. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen of margehandel geschikt is voor jouw situatie en om verantwoord te handelen.

Is Coinbase veilig en betrouwbaar?

Over het algemeen wordt Coinbase beschouwd als een veilig en betrouwbaar platform voor het kopen, verkopen, opslaan en handelen van cryptocurrencies. Coinbase is een van de grootste en meest gerenommeerde cryptocurrency-beurzen ter wereld en heeft miljoenen klanten wereldwijd.

Coinbase maakt gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van de klanten te waarborgen, waaronder het opslaan van de meeste van de cryptocurrencies in offline cold storage, tweefactorauthenticatie, beveiligde verbindingen en continue monitoring van het systeem op verdachte activiteiten. Coinbase heeft ook een verzekering voor digitale activa, wat betekent dat de cryptocurrency op het platform is verzekerd tegen verlies door hacking of diefstal.

Het is echter belangrijk om op te merken dat geen enkel platform 100% veilig is en dat het risico op verlies van cryptocurrencies bestaat door hacking, menselijke fouten of andere onvoorziene omstandigheden. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Coinbase en om basisbeveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, tweefactorauthenticatie en het regelmatig monitoren van je account voor verdachte activiteiten.

Wat gebeurt er als mijn Coinbase -account wordt gehackt?

Als je Coinbase-account wordt gehackt, kan dit leiden tot verlies van cryptocurrencies en andere persoonlijke informatie die is opgeslagen op je account. Coinbase heeft echter verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om de veiligheid van klanten te waarborgen, zoals tweefactorauthenticatie en het opslaan van de meeste cryptocurrencies in offline cold storage.

Als je vermoedt dat je account is gehackt, moet je onmiddellijk contact opnemen met Coinbase-klantenservice om de situatie te melden. Coinbase heeft een team van beveiligingsexperts die kunnen helpen bij het oplossen van het probleem en het terugkrijgen van eventueel verloren cryptocurrencies.

Bovendien heeft Coinbase een verzekering voor digitale activa, wat betekent dat de cryptocurrencies die op het platform zijn opgeslagen, verzekerd zijn tegen verlies als gevolg van hacking of diefstal. Het is echter belangrijk om te weten dat deze verzekering alleen van toepassing is op verlies dat wordt veroorzaakt door een inbreuk op de beveiliging van Coinbase, en niet op verlies als gevolg van menselijke fouten of nalatigheid.

Om de kans op hacking te verkleinen, is het belangrijk om basisbeveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, tweefactorauthenticatie en het vermijden van verdachte links of bijlagen in e-mails of andere communicatie.

Hoe kan ik mijn Coinbase -account beveiligen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je Coinbase-account kunt beveiligen:

 1. Gebruik sterke wachtwoorden: Kies een sterk en uniek wachtwoord voor je Coinbase-account en verander dit regelmatig. Gebruik geen wachtwoorden die je elders al gebruikt.
 2. Tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen: Schakel tweefactorauthenticatie in voor extra beveiliging. Hierbij voer je naast je wachtwoord ook een code in die gegenereerd wordt door een app op je smartphone. Zo voorkom je dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je account, zelfs als ze je wachtwoord hebben.
 3. Gebruik biometrische authenticatie: Als je een apparaat hebt dat biometrische authenticatie (zoals Touch ID of Face ID) ondersteunt, kun je dit instellen om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot je Coinbase-account zonder dat je je wachtwoord hoeft in te voeren.
 4. Pas op voor phishing: Wees alert op phishing-e-mails en -websites die proberen om je Coinbase-inloggegevens te stelen. Controleer altijd of de URL in de adresbalk begint met “https://” en of er een groen slotje wordt weergegeven om aan te geven dat de website veilig is.
 5. Beperk de toegang tot je account: Deel je inloggegevens niet met anderen en stel beperkingen in voor degenen die toegang hebben tot je account. Bijvoorbeeld door een sub-account te maken voor een andere gebruiker, met beperkte toegang tot je fondsen en activiteiten.
 6. Houd je software up-to-date: Zorg ervoor dat je besturingssysteem, browser en andere software op je apparaten up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsupdates.
 7. Gebruik het Coinbase-beveiligingscentrum: Het Coinbase-beveiligingscentrum biedt tips en advies om je account te beveiligen. Lees de informatie in dit centrum regelmatig en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en bedreigingen.

Wat is het verschil tussen Coinbase en andere cryptocurrency exchanges?

Er zijn veel cryptocurrency exchanges beschikbaar, en elk van hen kan enigszins verschillen in termen van de functies en services die ze bieden. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen Coinbase en andere cryptocurrency exchanges:

 1. Grootte en reputatie: Coinbase is een van de grootste en meest gerenommeerde cryptocurrency exchanges ter wereld. Het heeft een lange staat van dienst, heeft een zeer hoge veiligheidsstandaard en heeft een goede reputatie bij zowel klanten als experts.
 2. Gebruikersinterface: Coinbase staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor het eenvoudig is voor nieuwe gebruikers om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Andere exchanges kunnen complexere interfaces hebben en meer ervaring vereisen.
 3. Beschikbaarheid van cryptocurrencies: Coinbase biedt momenteel slechts een beperkt aantal cryptocurrencies aan, terwijl sommige andere exchanges honderden of zelfs duizenden cryptocurrencies beschikbaar hebben.
 4. Kosten: Coinbase heeft hogere kosten dan sommige andere exchanges, hoewel het tarief dat Coinbase in rekening brengt over het algemeen nog steeds redelijk is.
 5. Beschikbaarheid in verschillende landen: Coinbase is beschikbaar in veel landen over de hele wereld, terwijl sommige andere exchanges beperkter zijn in hun geografische beschikbaarheid.
 6. Functionaliteiten: sommige andere cryptocurrency exchanges bieden meer functionaliteiten, zoals margehandel, futures en opties, die niet beschikbaar zijn op Coinbase.

Over het algemeen biedt Coinbase een gebruiksvriendelijk en veilig platform voor de aankoop en verkoop van cryptocurrencies. Het is een goede optie voor beginners en voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gevestigde exchange. Voor gevorderde handelaren die op zoek zijn naar meer functionaliteiten, kunnen andere exchanges beter geschikt zijn.

Hoe maak ik een account op Coinbase?

Om een account te maken op Coinbase, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de website van Coinbase (www.coinbase.com) en klik op “Registreren” (Register) in de rechterbovenhoek van de pagina.
 2. Vul het registratieformulier in met je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord. Kies een sterk en uniek wachtwoord dat je niet elders gebruikt.
 3. Klik op de knop “Account aanmaken” (Create account).
 4. Je ontvangt nu een e-mail van Coinbase met een verificatielink. Klik op de link in de e-mail om je e-mailadres te verifiëren.
 5. Na het verifiëren van je e-mailadres, word je gevraagd om je telefoonnummer te verifiëren via sms of een gesprek. Dit is om extra beveiliging toe te voegen aan je account.
 6. Je wordt nu gevraagd om je identiteit te verifiëren. Je hebt de mogelijkheid om dit handmatig te doen door je persoonlijke gegevens in te voeren en een foto van je identiteitsbewijs te uploaden, of je kunt gebruikmaken van Coinbase’s identiteitsverificatietool om je identiteit automatisch te verifiëren.
 7. Na het succesvol verifiëren van je identiteit, kun je nu beginnen met het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies op Coinbase.

Let op: Coinbase kan verschillende verificatiemethoden hanteren, afhankelijk van je locatie en de wetgeving in je land. Mogelijk moet je ook aanvullende informatie verstrekken om je account te verifiëren en te voldoen aan de lokale regelgeving.

Hoe kan ik cryptocurrencies opnemen van mijn Coinbase-account?

Om cryptocurrencies op te nemen van je Coinbase-account, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Coinbase-account en ga naar de portefeuillepagina.
 2. Klik op de cryptocurrency die je wilt opnemen en selecteer de optie “Opnemen” (Withdraw).
 3. Voer het adres in waar je de cryptocurrency naartoe wilt sturen. Zorg ervoor dat je het juiste adres invoert, anders kan het geld verloren gaan.
 4. Voer het bedrag in dat je wilt opnemen. Je kunt ook de optie “Max” selecteren om het maximale bedrag op te nemen dat beschikbaar is in je portemonnee.
 5. Controleer de gegevens die je hebt ingevoerd en klik op de knop “Volgende” (Next).
 6. Je wordt nu gevraagd om je opname te bevestigen. Controleer opnieuw de gegevens en klik op “Opnemen” (Withdraw) om de transactie te voltooien.
 7. Na het bevestigen van je opname, zal Coinbase je transactie verwerken en de cryptocurrency overmaken naar het opgegeven adres. Houd er rekening mee dat de tijd die nodig is om de transactie te verwerken afhankelijk is van de drukte op het netwerk en de snelheid van de betreffende blockchain.

Let op: Houd er rekening mee dat Coinbase transactiekosten kan rekenen voor het opnemen van cryptocurrencies. Deze kosten variëren per cryptocurrency en kunnen worden bekeken voordat je de opname bevestigt.

Wat zijn de opnamekosten bij Coinbase?

De opnamekosten bij Coinbase variëren per cryptocurrency en zijn afhankelijk van de transactiekosten op het betreffende blockchain-netwerk op dat moment.

Wanneer je een opname wilt doen, zal Coinbase de kosten weergeven die van toepassing zijn voordat je de transactie bevestigt. Houd er rekening mee dat de kosten hoger kunnen zijn als het netwerk drukker is of als er een hoge vraag is naar de betreffende cryptocurrency.

Je kunt de meest recente informatie over de opnamekosten vinden op de website van Coinbase of in de Coinbase-app.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na opname op Coinbase?

De tijd die het duurt voordat je je cryptocurrencies ontvangt na opname op Coinbase is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de drukte op het netwerk en de snelheid van de betreffende blockchain. Over het algemeen duurt het meestal enkele minuten tot enkele uren voordat de transactie is voltooid en je de cryptocurrencies in je externe wallet ontvangt.

Houd er rekening mee dat sommige cryptocurrencies, zoals Bitcoin, een langere verwerkingstijd kunnen hebben vanwege hun schaalbaarheidsproblemen en hoge transactiekosten. In sommige gevallen kan het enkele uren tot zelfs een dag duren voordat de transactie volledig is verwerkt en de cryptocurrencies op je externe wallet worden bijgeschreven.

Om de status van je opname te bekijken, kun je de transactie-ID controleren op het blockchain-netwerk of op de Coinbase-website of -app. Als je vragen hebt over je opname, kun je contact opnemen met de klantenservice van Coinbase voor ondersteuning.

Kan ik mijn cryptocurrencies opslaan op Coinbase?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies op te slaan op Coinbase. Coinbase biedt een ingebouwde digitale wallet voor elke cryptocurrency die het ondersteunt. Dit betekent dat je de cryptocurrencies die je op Coinbase hebt gekocht, kunt opslaan op je Coinbase-wallet in plaats van ze over te dragen naar een externe wallet.

Het opslaan van cryptocurrencies op Coinbase is handig omdat het gemakkelijk en snel is om toegang te krijgen tot je cryptocurrencies wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je de extra stappen hoeft te nemen om ze over te dragen naar een externe wallet. Coinbase biedt ook verschillende beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie en biometrische verificatie, om je cryptocurrencies veilig te houden.

Houd er echter rekening mee dat het opslaan van cryptocurrencies op een exchange zoals Coinbase ook enige risico’s met zich meebrengt. Als de exchange wordt gehackt of als er zich een ander beveiligingsprobleem voordoet, loop je het risico dat je cryptocurrencies worden gestolen. Het is daarom altijd aan te raden om een back-up van je private keys te maken en om een deel van je cryptocurrencies op te slaan in een externe wallet die je volledig controleert.

Hoeveel kosten brengt Coinbase in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies?

Coinbase brengt kosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, die kunnen variëren afhankelijk van de transactie en de gekozen betaalmethode. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten die Coinbase in rekening brengt:

 • Aankoop- en verkoopkosten: Coinbase brengt een transactiekost in rekening voor elke aankoop of verkoop van cryptocurrencies. Dit bedrag kan variëren van 0,50% tot 4,50% van het transactiebedrag, afhankelijk van de gekozen betaalmethode en het land waarin je je bevindt.
 • Stortingskosten: Coinbase brengt geen stortingskosten in rekening voor sommige betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen en cryptocurrencies. Voor andere betaalmethoden, zoals creditcards en betaalkaarten, kunnen er echter stortingskosten van toepassing zijn.
 • Opnamekosten: Coinbase brengt opnamekosten in rekening voor het overboeken van cryptocurrencies van je Coinbase-wallet naar een externe wallet. Deze kosten variëren afhankelijk van de gekozen cryptocurrency en kunnen ook worden beïnvloed door de huidige netwerkkosten op het blockchain-netwerk.

Het is belangrijk om op te merken dat de kosten van Coinbase kunnen veranderen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de marktvolatiliteit, de valuta en de betaalmethode. Het is daarom altijd een goed idee om de huidige kosten te controleren voordat je transacties uitvoert op Coinbase.

Wat zijn de transactiekosten bij Coinbase?

Coinbase brengt transactiekosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Deze kosten variëren afhankelijk van de gekozen betaalmethode en het land waarin je je bevindt. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten die Coinbase in rekening brengt:

 • Aankoopkosten: Coinbase brengt een transactiekost in rekening voor elke aankoop van cryptocurrencies. Deze kosten kunnen variëren van 0,50% tot 4,50% van het transactiebedrag, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.
 • Verkoopkosten: Coinbase brengt ook een transactiekost in rekening voor elke verkoop van cryptocurrencies. Deze kosten kunnen variëren van 0,50% tot 4,50% van het transactiebedrag, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Het is belangrijk om op te merken dat de transactiekosten van Coinbase kunnen veranderen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de marktvolatiliteit, de valuta en de betaalmethode. Het is daarom altijd een goed idee om de huidige kosten te controleren voordat je transacties uitvoert op Coinbase.

Kan ik automatisch handelen op Coinbase?

Coinbase biedt geen ingebouwde functie voor automatisch handelen aan. Het platform is ontworpen voor handmatige transacties, waarbij gebruikers hun eigen koop- en verkoopbeslissingen nemen op basis van marktgegevens en hun eigen strategieën.

Echter, Coinbase biedt wel een API (Application Programming Interface) waarmee ontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot de marktgegevens en handelsfunctionaliteiten van Coinbase. Op deze manier kunnen ontwikkelaars hun eigen handelsbots of -algoritmes ontwikkelen en deze integreren met de Coinbase-API. Het is belangrijk om op te merken dat het handelen met behulp van bots of algoritmen risicovol kan zijn en dat het daarom belangrijk is om de strategieën goed te testen en te monitoren.

Hoe kan ik mijn account verifiëren op Coinbase?

Om uw account op Coinbase te verifiëren, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Log in op uw Coinbase-account.
 2. Klik op uw profielnaam in de rechterbovenhoek en selecteer “Instellingen” in het dropdown-menu.
 3. Klik op “Verificatie” in het menu aan de linkerkant.
 4. Selecteer het type verificatie dat u wilt voltooien (identiteitsverificatie, adresverificatie, telefoonverificatie, etc.).
 5. Volg de instructies op het scherm om de nodige informatie te verstrekken en documenten te uploaden. Dit kan onder meer uw paspoort, rijbewijs, adresbewijs en/of selfie met uw ID-document omvatten.
 6. Nadat u alle vereiste stappen hebt voltooid, zal Coinbase uw verzoek tot verificatie beoordelen en u per e-mail op de hoogte stellen van de resultaten.

Houd er rekening mee dat het verificatieproces van Coinbase kan verschillen afhankelijk van uw locatie en het type verificatie dat u aanvraagt. Het kan ook enige tijd duren voordat uw account volledig is geverifieerd.

Kan ik handelen op Coinbase zonder verificatie?

Ja, het is mogelijk om beperkt te handelen op Coinbase zonder verificatie. Bijvoorbeeld, je kunt cryptocurrencies kopen, verkopen, verzenden en ontvangen zonder dat je je identiteit hoeft te verifiëren. Maar om de volledige functies van Coinbase te kunnen gebruiken, zoals het storten en opnemen van fiat-valuta (bijv. euro’s of dollars), of het verhandelen van cryptocurrencies, moet je je account verifiëren.

Het verificatieproces is bedoeld om de veiligheid van het platform te garanderen en om te voldoen aan de regelgeving inzake antiwitwaspraktijken en terrorismefinanciering. Coinbase moet bijvoorbeeld weten wie hun klanten zijn en waar ze wonen om te voldoen aan de Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) regelgeving.

Als je van plan bent om regelmatig te handelen of grote bedragen te storten of op te nemen, is het raadzaam om je account zo snel mogelijk te verifiëren.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen op Coinbase?

Je kunt je wachtwoord op Coinbase wijzigen door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op je Coinbase-account.
 2. Klik op je profielnaam in de rechterbovenhoek en selecteer “Instellingen” in het dropdown-menu.
 3. Klik op “Beveiliging” in het menu aan de linkerkant.
 4. Zoek het gedeelte “Wachtwoord” en klik op “Wijzigen”.
 5. Voer je huidige wachtwoord in en voer vervolgens twee keer je nieuwe wachtwoord in.
 6. Zorg ervoor dat je nieuwe wachtwoord sterk is en minimaal acht tekens bevat, inclusief hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
 7. Klik op “Wachtwoord wijzigen” om de wijzigingen op te slaan.

Als je problemen ondervindt bij het wijzigen van je wachtwoord, kun je contact opnemen met de klantenservice van Coinbase voor hulp en ondersteuning.

Biedt Coinbase een mobiele app aan?

Ja, Coinbase biedt een mobiele app aan voor zowel iOS als Android-apparaten. De Coinbase app kan gratis worden gedownload in de App Store voor iOS-apparaten en in de Google Play Store voor Android-apparaten.

Met de mobiele app van Coinbase kun je cryptocurrencies kopen, verkopen, verzenden en ontvangen, net als op de desktopversie van de website. De app biedt ook toegang tot je accountinstellingen, beveiligingsinstellingen, transactiegeschiedenis en real-time koersen van cryptocurrencies.

Bovendien biedt de Coinbase-app extra functies, zoals de mogelijkheid om pushmeldingen te ontvangen voor prijsupdates en de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen met behulp van Apple Pay (alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers). De app heeft ook een ingebouwde wallet om je cryptocurrencies veilig op te slaan.

Kortom, de Coinbase-app biedt dezelfde functionaliteit als de desktopversie van de website, maar met het gemak van mobiele toegang en extra functies voor mobiele apparaten.

Hoe kan ik geld storten op mijn Coinbase -account?

Je kunt geld storten op je Coinbase-account door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op je Coinbase-account.
 2. Klik op “Storten” in de rechterbovenhoek van het dashboard.
 3. Selecteer de valuta die je wilt storten, bijvoorbeeld USD of EUR.
 4. Kies de betaalmethode die je wilt gebruiken, zoals een bankoverschrijving of creditcard.
 5. Volg de instructies op het scherm om de betaling te voltooien. Afhankelijk van de betaalmethode kan het enkele dagen duren voordat het geld op je Coinbase-account wordt bijgeschreven.

Houd er rekening mee dat Coinbase kosten in rekening kan brengen voor bepaalde stortingsmethoden, zoals creditcardbetalingen. Deze kosten worden weergegeven voordat je de betaling voltooit.

Het is belangrijk om te vermelden dat sommige landen beperkingen hebben op het storten van fiat-valuta op Coinbase en dat sommige betaalmethoden niet beschikbaar zijn in alle landen. Controleer de beschikbare betaalmethoden en beperkingen in jouw land op de Coinbase-website of neem contact op met de klantenservice van Coinbase voor meer informatie.

Welke betaalmethoden accepteert Coinbase?

Coinbase accepteert verschillende betaalmethoden, afhankelijk van het land waarin je je bevindt. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de beschikbare betaalmethoden:

 1. Bankoverschrijving: Hiermee kun je fiat-valuta (zoals USD, EUR of GBP) overmaken van je bankrekening naar je Coinbase-account. Dit kan enkele dagen duren voordat de betaling is verwerkt.
 2. Creditcard/debitcard: Coinbase accepteert Visa en Mastercard voor aankopen van cryptocurrencies. Houd er rekening mee dat hier hogere kosten aan verbonden zijn dan bij bankoverschrijvingen.
 3. PayPal: In sommige landen is het mogelijk om PayPal te gebruiken om cryptocurrencies te kopen op Coinbase.
 4. SEPA-overboeking: Dit is een Europese bankoverschrijvingsmethode die beschikbaar is voor klanten in bepaalde Europese landen.
 5. Cryptocurrencies: Je kunt ook cryptocurrencies sturen vanuit een andere wallet of exchange naar je Coinbase-account.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle betaalmethoden beschikbaar zijn in alle landen en dat Coinbase mogelijk extra kosten in rekening brengt voor sommige betaalmethoden. Voordat je geld stort of koopt op Coinbase, is het daarom raadzaam om de beschikbare betaalmethoden en de bijbehorende kosten te controleren op de website van Coinbase of door contact op te nemen met de klantenservice.

Kan ik met euro’s betalen op Coinbase?

Ja, je kunt met euro’s betalen op Coinbase. Coinbase ondersteunt verschillende fiat-valuta’s, waaronder euro’s, Amerikaanse dollars, Britse ponden, Canadese dollars, Australische dollars en meer.

Als je euro’s wilt gebruiken om cryptocurrencies te kopen op Coinbase, kun je een SEPA-overboeking gebruiken om geld over te maken van je bankrekening naar je Coinbase-account. Het kan enkele dagen duren voordat de betaling is verwerkt en het geld op je account staat.

Je kunt ook een creditcard of debetkaart gebruiken om cryptocurrencies te kopen op Coinbase met euro’s, maar deze optie kan hogere kosten met zich meebrengen dan een SEPA-overboeking.

Als je al euro’s op je Coinbase-account hebt gestort, kun je deze gebruiken om cryptocurrencies te kopen of om te zetten naar andere ondersteunde fiat-valuta’s of cryptocurrencies op Coinbase.

Wat zijn de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase?

De limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je verificatieniveau, betaalmethode en locatie. Over het algemeen gelden de volgende limieten:

 1. Niveau 1: Als je je account net hebt aangemaakt, kun je alleen cryptocurrencies kopen en verkopen met een limiet van maximaal € 250 per week.
 2. Niveau 2: Om je limieten te verhogen, moet je je identiteit verifiëren en een betaalmethode toevoegen. Met niveau 2 kun je maximaal € 25.000 per dag aan cryptocurrencies kopen en verkopen.
 3. Niveau 3: Om toegang te krijgen tot niveau 3, moet je een aanvraag indienen en je identiteit verder verifiëren. Met niveau 3 kun je maximaal € 50.000 per dag aan cryptocurrencies kopen en verkopen.

Houd er rekening mee dat deze limieten alleen gelden voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies en niet voor het versturen of ontvangen van cryptocurrencies. Bovendien kunnen de limieten per betaalmethode verschillen en kunnen ze in sommige landen beperkt zijn.

Het is belangrijk om de limieten en voorwaarden voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase te controleren op de website van Coinbase of door contact op te nemen met de klantenservice voordat je een transactie uitvoert.

Wat is de transactielimiet voor Coinbase?

De transactielimiet voor Coinbase kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verificatiestatus van uw account, het betaalmiddel dat u gebruikt en uw handelsvolume. Over het algemeen heeft Coinbase echter limieten ingesteld om de veiligheid van uw account te waarborgen en om te voldoen aan de regelgeving.

Voor nieuwe gebruikers heeft Coinbase bijvoorbeeld vaak een dagelijkse transactielimiet van €250 of €500, afhankelijk van het land waarin u zich bevindt. Naarmate u meer verificatie stappen voltooid zoals het verifiëren van uw identiteit, adres en betaalmiddel, kunt u mogelijk uw limiet verhogen.

Voor actieve en geverifieerde gebruikers zijn de transactielimieten vaak hoger. Bijvoorbeeld, in de Verenigde Staten kunnen geverifieerde gebruikers transacties tot $25.000 per dag uitvoeren. Het is belangrijk op te merken dat deze limieten kunnen veranderen en dat Coinbase mogelijk aanvullende verificatie stappen vereist om uw limieten te verhogen.

Het is altijd raadzaam om de actuele limieten en voorwaarden te controleren op de website van Coinbase of contact op te nemen met hun klantenservice voor meer informatie.

Biedt Coinbase klantenondersteuning aan en hoe kan ik contact met hen opnemen?

Ja, Coinbase biedt klantenondersteuning aan voor gebruikers die hulp nodig hebben bij het gebruik van hun platform of vragen hebben over hun account.

Om contact op te nemen met Coinbase klantenservice, kunt u het contactformulier op hun website invullen. U kunt ook een e-mail sturen naar support@coinbase.com. Coinbase biedt ook een livechat-optie voor gebruikers die zijn ingelogd op hun account en een telefonische ondersteuningsdienst.

Als u zich op de website van Coinbase bevindt, kunt u op de knop ‘Help’ in de rechterbovenhoek van het scherm klikken om toegang te krijgen tot hun helpcentrum. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en artikelen over verschillende onderwerpen. Als u nog steeds hulp nodig heeft, kunt u de ‘Contact opnemen met ondersteuning’-optie kiezen en een verzoek indienen.

Het kan enige tijd duren voordat u een reactie ontvangt van de klantenservice van Coinbase, vooral tijdens drukke perioden. Het is daarom raadzaam om geduldig te zijn en alleen contact op te nemen als u dringende hulp nodig heeft.

Wat is de minimale storting bij Coinbase?

De minimale storting bij Coinbase hangt af van de valuta en betaalmethode die je gebruikt om de storting te doen. Over het algemeen geldt dat de minimale storting bij Coinbase in euro’s via een SEPA-overboeking €1 is.

Het minimale bedrag kan echter variëren voor andere valuta en betaalmethoden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er hogere minimale stortingsbedragen gelden voor creditcardbetalingen of andere betaalmethoden.

Het is belangrijk om op te merken dat Coinbase mogelijk transactiekosten in rekening brengt voor stortingen en dat sommige banken mogelijk hun eigen kosten in rekening brengen voor SEPA-overboekingen. Het is daarom altijd verstandig om de kosten en voorwaarden voor stortingen te controleren voordat je geld overmaakt naar Coinbase.

Is er een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase?

Ja, er is een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase. Het minimumbedrag verschilt per cryptocurrency en kan ook variëren op basis van de valuta waarmee je betaalt. Over het algemeen geldt echter dat het minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase ongeveer $2 is.

Het is belangrijk op te merken dat er ook transactiekosten van toepassing kunnen zijn op aankopen van cryptocurrencies op Coinbase. Deze kosten zijn afhankelijk van de valuta en de grootte van de transactie. Het is altijd verstandig om de kosten en voorwaarden voor het kopen van cryptocurrencies op Coinbase te controleren voordat je een transactie uitvoert.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat investeren in cryptocurrencies risicovol is en dat de prijzen volatiel kunnen zijn. Het is daarom altijd verstandig om je eigen onderzoek te doen en alleen geld te investeren dat je kunt missen.

Kan ik Coinbase gebruiken als ik niet in Nederland woon?

Ja, Coinbase is beschikbaar in veel landen over de hele wereld en je kunt het platform gebruiken als je niet in Nederland woont. Het exacte aanbod van cryptocurrencies, functies en betalingsmethoden kan echter verschillen afhankelijk van het land waar je woont.

Om te zien of Coinbase beschikbaar is in jouw land en welke functies en betalingsmethoden beschikbaar zijn, kun je naar de website van Coinbase gaan en het land selecteren waarin je woont. Als Coinbase beschikbaar is in jouw land, kun je een account aanmaken en beginnen met het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat er mogelijk land-specifieke regelgeving en belastingverplichtingen van toepassing zijn op het gebruik van Coinbase in jouw land. Het is daarom altijd verstandig om de lokale wetten en regels te controleren voordat je cryptocurrencies koopt of verhandelt op Coinbase.

Is Coinbase beschikbaar in alle landen?

Nee, Coinbase is niet beschikbaar in alle landen. Het beschikbaarheidsgebied van Coinbase is afhankelijk van de wet- en regelgeving in de landen waarin het bedrijf actief is. Op dit moment is Coinbase beschikbaar in meer dan 100 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Singapore en de meeste landen in Europa.

Het exacte aanbod van cryptocurrencies, functies en betalingsmethoden kan echter variëren afhankelijk van het land waarin je woont. In sommige landen kan Coinbase bijvoorbeeld alleen bepaalde cryptocurrencies aanbieden of beperkingen opleggen aan de beschikbare betalingsmethoden.

Als je wilt weten of Coinbase beschikbaar is in jouw land en welke functies en betalingsmethoden beschikbaar zijn, kun je naar de website van Coinbase gaan en het land selecteren waarin je woont. Als Coinbase beschikbaar is in jouw land, kun je een account aanmaken en beginnen met het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies.