Over Bitvavo


Over Bitvavo

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency exchange platform dat gevestigd is in Nederland. Het stelt gebruikers in staat om verschillende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele andere, te kopen, verkopen en verhandelen.

Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan handelsfuncties, zoals markt- en limietorders, stop-loss-orders en meer. Het platform is bekend om zijn lage tarieven en klantgerichte benadering, waardoor het een populaire keuze is onder cryptocurrency-handelaren.

Hoe lang bestaat Bitvavo al?

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in 2018 werd opgericht. Dus op dit moment (2023) bestaat Bitvavo al ongeveer vijf jaar.

Wat zijn de toekomstplannen van Bitvavo?

Bitvavo heeft als doel om een gebruiksvriendelijke en betrouwbare cryptocurrency exchange te zijn voor zowel beginnende als ervaren traders. Ze willen de mogelijkheid bieden om gemakkelijk en veilig in verschillende cryptocurrencies te investeren. Bitvavo heeft inmiddels een breder scala aan cryptocurrencies beschikbaar gesteld, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple, en blijft nieuwe cryptocurrencies toevoegen.

Daarnaast is Bitvavo bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring en klantenservice. Het platform heeft onlangs een nieuw ontworpen website gelanceerd en heeft een mobiele app uitgebracht om het investeren in cryptocurrencies nog toegankelijker te maken.

Tot slot heeft Bitvavo plannen om uit te breiden naar andere Europese landen en internationaal te groeien. Ze willen een van de toonaangevende cryptocurrency exchanges in Europa worden en een belangrijke speler worden in de wereldwijde cryptocurrency-markt.

Wat biedt Bitvavo aan?

Bitvavo  biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan handelsfuncties, zoals markt- en limietorders, stop-loss-orders en meer.

Naast het handelen in cryptocurrencies biedt Bitvavo ook een online wallet waar gebruikers hun cryptocurrencies veilig kunnen opslaan. Verder biedt Bitvavo een API voor ontwikkelaars, zodat zij Bitvavo kunnen integreren in hun eigen softwaretoepassingen.

Bitvavo staat bekend om zijn lage transactiekosten en klantgerichte benadering, waardoor het een populaire keuze is onder cryptocurrency-handelaren.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen en verkopen op Bitvavo?

Op Bitvavo kun je meer dan 50 cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen. Enkele van de meest populaire cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Bitvavo zijn:

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Litecoin (LTC)
Ripple (XRP)
Bitcoin Cash (BCH)
Chainlink (LINK)
Cardano (ADA)
Polkadot (DOT)
Stellar (XLM)
Dogecoin (DOGE)

Naast deze cryptocurrencies zijn er nog vele andere beschikbaar op Bitvavo, waaronder enkele minder bekende en opkomende cryptocurrencies. Bitvavo breidt zijn aanbod regelmatig uit en voegt nieuwe cryptocurrencies toe aan het platform.

Is het mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Bitvavo?

Ja, het is zeker mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Bitvavo. Bitvavo is een cryptocurrency exchange die handel in verschillende cryptocurrencies mogelijk maakt, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en vele anderen.

Om cryptocurrencies te verkopen op Bitvavo, moet je eerst een account aanmaken en verifiëren. Vervolgens moet je de cryptocurrency die je wilt verkopen op je Bitvavo-rekening hebben staan. Als je cryptocurrency op een externe wallet staat, moet je deze eerst overmaken naar je Bitvavo-rekening.

Als je eenmaal cryptocurrency op je Bitvavo-rekening hebt staan, kun je deze verkopen door naar het “Verkopen” tabblad te gaan en de hoeveelheid cryptocurrency en de verkoopprijs in te voeren. Zodra de verkooporder is geplaatst, zal Bitvavo de cryptocurrency verkopen tegen de opgegeven prijs en het bedrag in euro’s op je account storten.

Het is belangrijk op te merken dat Bitvavo een handelsplatform is en geen investeringsadvies verleent. Het is daarom belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je besluit om cryptocurrency te kopen of verkopen en om jezelf vertrouwd te maken met de risico’s en voordelen van cryptocurrency-investeringen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na aankoop op Bitvavo?

De tijd die het kost om cryptocurrencies te ontvangen na aankoop op Bitvavo hangt af van verschillende factoren, waaronder de snelheid van de transactie op de blockchain, de netwerkcongestie op het moment van de transactie en het type cryptocurrency dat je hebt gekocht. Over het algemeen zou je de gekochte cryptocurrencies binnen enkele minuten tot enkele uren moeten ontvangen.

Bitvavo houdt zich aan de standaard blockchain-bevestigingstijden voor elke cryptocurrency, wat betekent dat de transacties moeten worden bevestigd door het netwerk voordat de cryptocurrencies op je Bitvavo-rekening worden bijgeschreven. In sommige gevallen, zoals tijdens perioden van hoge netwerkcongestie, kan het langer duren voordat een transactie wordt bevestigd en de cryptocurrencies worden bijgeschreven.

Bitvavo geeft een indicatie van de verwachte transactietijden voor elke cryptocurrency op hun website. Je kunt de status van je transactie ook controleren op de Bitvavo-website in het gedeelte “Transacties”. Als je na enkele uren nog geen cryptocurrencies hebt ontvangen, kun je contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo voor hulp en ondersteuning.

Kan ik cryptocurrencies omwisselen op Bitvavo?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies om te wisselen op Bitvavo. Bitvavo is een cryptocurrency exchange die de handel in verschillende cryptocurrencies mogelijk maakt, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en vele anderen. Dit betekent dat je cryptocurrency die je bezit kunt omwisselen voor andere cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform.

Om cryptocurrencies om te wisselen op Bitvavo, moet je eerst een account aanmaken en verifiëren. Vervolgens moet je cryptocurrency op je Bitvavo-rekening hebben staan. Als je cryptocurrency op een externe wallet staat, moet je deze eerst overmaken naar je Bitvavo-rekening.

Als je eenmaal cryptocurrency op je Bitvavo-rekening hebt staan, kun je deze omwisselen door naar het “Handelen” tabblad te gaan en de cryptocurrency te kiezen die je wilt kopen en verkopen. Je kunt de hoeveelheid cryptocurrency en de prijs invoeren en vervolgens een koop- of verkooporder plaatsen. Bitvavo zal de transactie uitvoeren en de nieuwe cryptocurrencies op je rekening bijgeschrijven.

Het is belangrijk om op te merken dat er kosten verbonden zijn aan het omwisselen van cryptocurrencies op Bitvavo. De kosten variëren per cryptocurrency en zijn te vinden op de website van Bitvavo onder het gedeelte “Tarieven”. Het is belangrijk om deze kosten te controleren voordat je een transactie uitvoert.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency-investeringen risicovol zijn en dat het belangrijk is om je eigen onderzoek te doen voordat je besluit om te handelen of te investeren.

Biedt Bitvavo margehandel aan?

Ja, Bitvavo biedt margehandel aan voor een aantal cryptocurrencies op hun platform. Margehandel is een geavanceerde handelsfunctie die beleggers in staat stelt om posities in te nemen die groter zijn dan het bedrag dat ze op hun rekening hebben staan. Dit stelt beleggers in staat om hun winstpotentieel te vergroten, maar brengt ook een groter risico met zich mee.

Om margehandel te kunnen gebruiken op Bitvavo, moet je een gevalideerde account hebben en het margehandelprogramma op je account activeren. Het is ook belangrijk om op te merken dat margehandel alleen beschikbaar is voor geselecteerde cryptocurrencies op het platform en dat er specifieke vereisten zijn die moeten worden nageleefd om in aanmerking te komen voor margehandel.

Bitvavo heeft ook een ‘Liquidation Engine’ ontwikkeld om te helpen voorkomen dat beleggers hun account saldo verliezen tijdens periodes van hoge volatiliteit. De Liquidation Engine is ontworpen om automatisch open posities te sluiten wanneer het account saldo onder een bepaald niveau daalt, waardoor beleggers worden beschermd tegen verliezen die hun accountsaldo te boven gaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat margehandel risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om de risico’s en voordelen te begrijpen voordat je besluit om te handelen met behulp van deze functie. Het is ook raadzaam om je eigen onderzoek te doen voordat je begint met margehandel op Bitvavo.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Bitvavo is een in Nederland gevestigd cryptocurrency-handelsplatform dat voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwassen en terrorismefinanciering. Het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en voldoet aan de vereisten van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dit betekent dat Bitvavo verplicht is om gebruikers te identificeren en risico’s te beoordelen.

Daarnaast heeft Bitvavo een aantal maatregelen genomen om de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform te waarborgen, zoals:

Het merendeel van de cryptocurrencies die op Bitvavo worden verhandeld, worden opgeslagen in offline ‘cold wallets’ die niet toegankelijk zijn via het internet.
Bitvavo maakt gebruik van twee-factor authenticatie (2FA) voor extra beveiliging bij het inloggen op je account.
Bitvavo biedt gebruikers de mogelijkheid om hun account extra te beveiligen met behulp van een hardware wallet.
Bitvavo maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals SSL-encryptie en DDoS-bescherming, om het platform te beschermen tegen cyberaanvallen.
Al met al wordt Bitvavo over het algemeen beschouwd als een veilig en betrouwbaar cryptocurrency-handelsplatform. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat cryptocurrencies inherent risicovol zijn en dat de prijzen kunnen fluctueren. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je cryptocurrencies gaat verhandelen en om alleen te investeren wat je kunt missen.

Wat gebeurt er als mijn Bitvavo-account wordt gehackt?

Bitvavo heeft verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om de veiligheid van je account en je fondsen te waarborgen. Dit omvat onder andere het gebruik van 2-factor-authenticatie, SSL-encryptie en het opslaan van de meeste fondsen in offline cold storage wallets.

Als je Bitvavo-account toch gehackt wordt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de situatie op te lossen. Hier zijn enkele van de belangrijkste stappen die je zou moeten overwegen:

 1. Meld het incident onmiddellijk bij Bitvavo: Neem zo snel mogelijk contact op met Bitvavo om hen op de hoogte te stellen van de hack. Dit kan worden gedaan via de klantenservice of de hulppagina van Bitvavo.
 2. Verander je wachtwoord en 2FA-codes: Als je account is gehackt, is het belangrijk om je wachtwoord en 2FA-codes zo snel mogelijk te wijzigen om verdere toegang tot je account te voorkomen.
 3. Controleer je accountgeschiedenis: Controleer de geschiedenis van je account om te zien of er ongeautoriseerde transacties zijn uitgevoerd. Als dat het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met Bitvavo en meld de transacties.
 4. Overweeg het blokkeren van opnames: Als je vermoedt dat je account is gehackt, kan je overwegen om opnames van cryptocurrencies van je account te blokkeren totdat de situatie is opgelost.
 5. Rapporteer de hack aan de autoriteiten: Als je Bitvavo-account is gehackt, is het belangrijk om de hack te melden bij de autoriteiten, zoals de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het beveiligen van je eigen account. Dit omvat het gebruik van sterke wachtwoorden, het regelmatig bijwerken van je beveiligingsinstellingen en het controleren van je accountgeschiedenis op verdachte activiteit.

Hoe kan ik mijn Bitvavo-account beveiligen?

Er zijn verschillende manieren om je Bitvavo-account te beveiligen en je fondsen veilig te houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen:

 1. Gebruik sterke wachtwoorden: Gebruik een sterk en uniek wachtwoord voor je Bitvavo-account en zorg ervoor dat je dit wachtwoord nergens anders gebruikt. Vermijd eenvoudige of voorspelbare wachtwoorden zoals ‘123456’ of ‘password’.
 2. Schakel 2-factor-authenticatie (2FA) in: 2FA is een extra beveiligingslaag die je account beschermt tegen ongeautoriseerde toegang. Bitvavo ondersteunt 2FA via een authenticatie-app zoals Google Authenticator of via SMS.
 3. Bevestig je e-mailadres en telefoonnummer: Bevestig je e-mailadres en telefoonnummer bij Bitvavo. Dit helpt om je account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en stelt Bitvavo in staat om je te informeren over belangrijke wijzigingen in je account.
 4. Gebruik een hardware wallet: Als je van plan bent om grote hoeveelheden cryptocurrencies op te slaan op Bitvavo, is het overwegen waard om een hardware wallet te gebruiken. Dit is een offline apparaat dat is ontworpen om je privé-sleutels veilig op te slaan en te beschermen tegen hacking of diefstal.
 5. Houd je software up-to-date: Zorg ervoor dat je computer en mobiele apparaat altijd up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsupdates en antivirussoftware.
 6. Wees alert op phishing-aanvallen: Wees voorzichtig met verdachte e-mails of berichten die vragen om je persoonlijke informatie of inloggegevens. Klik niet op links of download geen bijlagen van onbekende afzenders.
 7. Houd je persoonlijke informatie privé: Deel geen persoonlijke informatie zoals je inloggegevens, paspoort of rijbewijs met onbekende personen of bedrijven.

Door deze maatregelen te nemen, kun je de veiligheid van je Bitvavo-account en je cryptocurrencies aanzienlijk verbeteren.

Wat is het verschil tussen Bitvavo en andere cryptocurrency exchanges?

Er zijn verschillende cryptocurrency exchanges op de markt en elk platform heeft zijn eigen kenmerken en unieke eigenschappen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen Bitvavo en andere cryptocurrency exchanges:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het platform is ontworpen met het oog op beginners en biedt een intuïtieve interface en een eenvoudig registratieproces.
 2. Breed scala aan cryptocurrencies: Bitvavo biedt momenteel meer dan 50 cryptocurrencies aan om te verhandelen, te kopen en te verkopen, waaronder populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple.
 3. Lage tarieven: Bitvavo rekent relatief lage transactiekosten in vergelijking met andere cryptocurrency exchanges. De kosten variëren van 0,10% tot 0,25% per transactie, afhankelijk van het handelsvolume.
 4. Geen stortings- of opnametoeslagen: Bitvavo rekent geen toeslagen voor stortingen of opnames van cryptocurrencies. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te betalen wanneer je je cryptocurrencies wilt storten of opnemen vanaf het Bitvavo-platform.
 5. Geen orderboek: Bitvavo maakt gebruik van een “vaste prijs” -systeem, wat betekent dat gebruikers kunnen handelen tegen de prijs die Bitvavo aanbiedt zonder te hoeven wachten op een tegenpartij.
 6. Gereguleerd: Bitvavo is gereguleerd door de Nederlandse centrale bank (DNB) en voldoet aan de Europese regelgeving voor cryptocurrencies.
 7. Beschikbaarheid: Bitvavo is momenteel beschikbaar in 42 landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel elk platform zijn eigen unieke kenmerken heeft, maakt de combinatie van deze factoren Bitvavo een aantrekkelijke keuze voor zowel beginners als gevorderde handelaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange.

Hoe maak ik een account op Bitvavo?

Om een account aan te maken op Bitvavo, volg je de onderstaande stappen:

Ga naar de website van Bitvavo: https://bitvavo.com/

1. Klik op de knop ‘Registreren’ in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Vul het registratieformulier in met je persoonlijke gegevens, zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord.

3. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van Bitvavo.

4. Verifieer je e-mailadres door te klikken op de link die je ontvangt in de bevestigingsmail van Bitvavo.

5. Vul de vereiste informatie in om je account te verifiëren, zoals je adres en identiteitsbewijs.

6. Wacht tot Bitvavo je account heeft geverifieerd. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de drukte.

Na het voltooien van deze stappen kun je inloggen op je Bitvavo-account en beginnen met handelen in cryptocurrencies. Houd er rekening mee dat sommige functies, zoals het opnemen van geld of het verhogen van limieten, pas beschikbaar zijn nadat je account volledig is geverifieerd.

Hoe kan ik cryptocurrencies opnemen van mijn Bitvavo-account?

Om cryptocurrencies op te nemen van je Bitvavo-account, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Bitvavo-account op de website.
 2. Klik op ‘Opnemen’ in het linker menu.
 3. Selecteer de cryptocurrency die je wilt opnemen.
 4. Voer het ontvangstadres in waar de cryptocurrency naartoe moet worden gestuurd. Zorg ervoor dat je het correcte ontvangstadres invoert, anders bestaat de kans dat je de cryptocurrencies kwijtraakt.
 5. Voer het aantal cryptocurrencies in dat je wilt opnemen en bevestig de transactie.
 6. Bitvavo zal je vragen om de opname te bevestigen via e-mail of SMS, afhankelijk van je beveiligingsinstellingen.
 7. Zodra je de opname hebt bevestigd, zal Bitvavo de cryptocurrency overmaken naar het opgegeven ontvangstadres.

Houd er rekening mee dat Bitvavo transactiekosten in rekening brengt voor het opnemen van cryptocurrencies. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de specifieke cryptocurrency en is te vinden op de website van Bitvavo onder de sectie ‘Tarieven’. Bovendien kan het enige tijd duren voordat de cryptocurrencies die je hebt opgenomen, daadwerkelijk in je wallet verschijnen, afhankelijk van de snelheid van de blockchain.

Wat zijn de opnamekosten bij Bitvavo?

Bitvavo rekent geen opnamekosten voor het opnemen van cryptocurrencies vanuit je Bitvavo-wallet naar een externe wallet of naar een andere cryptocurrency exchange. Dit betekent dat je het volledige bedrag van je opgenomen cryptocurrencies ontvangt zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het verzenden van cryptocurrencies naar een externe wallet wel transactiekosten met zich mee kan brengen, afhankelijk van de blockchain waarop de cryptocurrency draait en de drukte op het netwerk op dat moment. Deze transactiekosten worden door het netwerk in rekening gebracht en zijn niet gerelateerd aan Bitvavo. Het is daarom belangrijk om de transactiekosten van het betreffende blockchain-netwerk te controleren voordat je een opname doet.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na opname op Bitvavo?

De tijd die het kost voordat je je cryptocurrencies ontvangt na een opname van Bitvavo is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de blockchain waarop de betreffende cryptocurrency draait en de drukte op het netwerk op dat moment.

Over het algemeen zal Bitvavo het verzoek om de opname van cryptocurrencies zo snel mogelijk verwerken, doorgaans binnen enkele minuten tot een paar uur. Nadat het verzoek is verwerkt, zal de tijd die het kost voordat de cryptocurrencies op je externe wallet worden bijgeschreven afhangen van de snelheid van de blockchain en de transactiekosten die je hebt betaald.

Sommige cryptocurrencies hebben snellere transactietijden dan andere. Bijvoorbeeld, Bitcoin-transacties kunnen afhankelijk van de drukte op het netwerk en de transactiekosten enkele minuten tot enkele uren duren, terwijl transacties van bijvoorbeeld Litecoin en Ethereum doorgaans sneller verwerkt worden.

Het is belangrijk om op te merken dat Bitvavo geen controle heeft over de snelheid van de transacties op de blockchain-netwerken en daarom kan het soms langer duren voordat de cryptocurrencies op je externe wallet worden bijgeschreven dan je zou willen.

Kan ik mijn cryptocurrencies opslaan op Bitvavo?

Ja, je kunt je cryptocurrencies opslaan op Bitvavo. Bitvavo biedt een gratis online wallet aan voor elke cryptocurrency die ze ondersteunen. Als je cryptocurrencies koopt op Bitvavo, worden ze automatisch opgeslagen in de bijbehorende wallet. Je kunt ook cryptocurrencies naar je Bitvavo-wallet sturen vanaf een externe wallet.

Het is belangrijk om te weten dat het opslaan van cryptocurrencies in een online wallet zoals die van Bitvavo risico’s met zich meebrengt. Hoewel Bitvavo verschillende beveiligingsmaatregelen neemt om de veiligheid van hun wallets te waarborgen, zijn online wallets kwetsbaarder voor hacks en diefstal dan offline wallets zoals hardware wallets.

Daarom raden experts meestal aan om cryptocurrencies op te slaan in een offline wallet als je ze voor langere tijd wilt bewaren en extra beveiliging wilt hebben. Als je alleen van plan bent om je cryptocurrencies kortstondig op te slaan of regelmatig te handelen, kan het gebruik van een online wallet zoals die van Bitvavo handiger zijn.

Hoeveel kosten brengt Bitvavoin rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies?

Bitvavo brengt transactiekosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. De hoogte van deze kosten verschilt per cryptocurrency en is afhankelijk van de handelsvolume. Over het algemeen liggen de transactiekosten van Bitvavo echter onder het marktgemiddelde.

Bitvavo hanteert een zogenaamd “maker-taker”-model voor transactiekosten, waarbij makers (gebruikers die een order in het orderboek plaatsen) lagere transactiekosten betalen dan takers (gebruikers die een order uit het orderboek vervullen). De exacte transactiekosten kun je vinden op de website van Bitvavo onder de sectie ‘Tarieven’.

Naast transactiekosten rekent Bitvavo geen kosten voor het storten van geld op het platform. Het opnemen van geld of cryptocurrencies is echter niet gratis en daarvoor rekent Bitvavo ook transactiekosten. Deze kosten verschillen per cryptocurrency.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

Bitvavo hanteert een transparant vergoedingsmodel, wat betekent dat de transactiekosten afhankelijk zijn van de specifieke cryptocurrency die je verhandelt en de grootte van de transactie. De handelskosten beginnen bij 0,25% en kunnen dalen tot 0,05%, afhankelijk van het handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Er zijn geen extra kosten voor het storten van euro’s of cryptocurrencies op je Bitvavo-account.

Voor opnames rekent Bitvavo een vast bedrag per cryptocurrency, dat ook afhankelijk is van de specifieke cryptocurrency. De opnamekosten variëren van 0,0005 BTC voor Bitcoin tot 0,01 ETH voor Ethereum. Het is belangrijk om op te merken dat er ook netwerktransactiekosten van toepassing kunnen zijn op opnames, die rechtstreeks naar het blockchain-netwerk gaan en niet worden geheven door Bitvavo zelf.

Voor het gebruik van de Bitvavo API zijn er ook kosten van toepassing, afhankelijk van het type API en het handelsvolume. Voor meer informatie over de specifieke vergoedingen en kosten bij Bitvavo, kun je hun website raadplegen.

Kan ik automatisch handelen op Bitvavo?

Ja, het is mogelijk om automatisch te handelen op Bitvavo door gebruik te maken van de API-functies van het platform. Bitvavo ondersteunt verschillende API’s, waaronder de REST API en WebSocket API, die kunnen worden gebruikt om handelsbots en andere geautomatiseerde handelssystemen te bouwen.

Met de Bitvavo API kun je handelsopdrachten plaatsen, handelshistorie opvragen, realtime prijsinformatie ontvangen en andere geavanceerde functies gebruiken om je handelsstrategieën te automatiseren. Om gebruik te maken van de Bitvavo API, moet je je aanmelden voor een API-sleutel en deze configureren in je handelssoftware.

Het is belangrijk om op te merken dat automatisch handelen risico’s met zich meebrengt en dat je voorzichtig moet zijn bij het instellen van je handelsstrategieën. Het is ook belangrijk om je software en API-sleutels te beveiligen om te voorkomen dat ze worden gehackt of misbruikt.

Hoe kan ik mijn account verifiëren op Bitvavo?

Om je account te verifiëren op Bitvavo, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Log in op je Bitvavo-account.
 2. Klik op de “Account” knop in het hoofdmenu en selecteer “Verificatie” in het vervolgkeuzemenu.
 3. Kies je nationaliteit en selecteer het type verificatie dat je wilt uitvoeren. Bitvavo biedt twee soorten verificatie aan: Basis en Geavanceerd. Bij de Basis verificatie dien je een geldig ID te overleggen en een foto van jezelf waarbij je dit ID vasthoudt. Bij de Geavanceerde verificatie dien je extra informatie te verstrekken zoals je adres en een bankrekening waarvan jij de eigenaar bent.
 4. Volg de instructies om de benodigde documenten te uploaden. Dit kan online, door middel van het uploaden van foto’s of scans van je ID-kaart of paspoort, en eventueel andere gevraagde documenten, zoals een bewijs van adres.
 5. Wacht tot je verificatie is voltooid. Bitvavo kan enkele dagen nodig hebben om je documenten te verwerken en je account te verifiëren.

Zodra je account is geverifieerd, krijg je toegang tot alle functies van Bitvavo en kun je beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Verificatie is echter niet verplicht voor gebruikers die alleen kleine bedragen willen storten en verhandelen.

Kan ik handelen op Bitvavo zonder verificatie?

Nee, het is niet mogelijk om te handelen op Bitvavo zonder verificatie. Bitvavo is verplicht om zich te houden aan de EU-richtlijnen en nationale wetgevingen ter voorkoming van witwassen van geld en terrorismefinanciering. Om deze reden moet je je identiteit verifiëren voordat je kunt handelen op het platform.

Om een account aan te maken bij Bitvavo, moet je je persoonlijke informatie en een geldig identiteitsbewijs verstrekken. Bitvavo gebruikt deze informatie om je identiteit te verifiëren en te zorgen voor een veilige handelsomgeving voor alle gebruikers. Nadat je account is geverifieerd, kun je beginnen met handelen op het platform en gebruikmaken van alle functies en diensten die Bitvavo aanbiedt.

Als je geen identiteitsbewijs kunt verstrekken, bijvoorbeeld omdat je minderjarig bent, is het niet mogelijk om een account aan te maken en te handelen op Bitvavo.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen op Bitvavo?

Om je wachtwoord te wijzigen op Bitvavo, volg je deze stappen:

 1. Log in op je Bitvavo-account.
 2. Klik op de “Account” knop in het hoofdmenu en selecteer “Profiel” in het vervolgkeuzemenu.
 3. Klik op de “Wijzig wachtwoord” knop naast het wachtwoordveld.
  Voer je huidige wachtwoord in en voer het nieuwe wachtwoord in dat je wilt gebruiken.
 4. Bevestig het nieuwe wachtwoord door het nogmaals in te voeren.
 5. Klik op de “Opslaan” knop om de wijzigingen op te slaan.

Je wachtwoord is nu gewijzigd en je moet het nieuwe wachtwoord gebruiken om in te loggen op je Bitvavo-account. Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te gebruiken om je account te beveiligen. Een sterk wachtwoord bevat een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens, en is minimaal 8-12 tekens lang.

Biedt Bitvavo een mobiele app aan?

Ja, Bitvavo biedt een mobiele app aan die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. De app biedt dezelfde functionaliteiten als de desktopversie van het platform, waardoor gebruikers onderweg cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en beheren.

Met de Bitvavo-app kunnen gebruikers onder andere:

 • Cryptocurrencies kopen en verkopen
 • Real-time prijsinformatie bekijken
 • Het overzicht van hun account bekijken, inclusief hun saldo en transactiegeschiedenis
 • Cryptocurrency opnemen en storten
 • Pushmeldingen ontvangen over de laatste ontwikkelingen op de cryptocurrency-markten

De mobiele app van Bitvavo is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde beveiligingsopties, zoals twee-factor authenticatie (2FA) en biometrische verificatie.

Hoe kan ik geld storten op mijn Bitvavo-account?

Om geld te storten op je Bitvavo-account, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Bitvavo-account op de website.
 2. Klik op ‘Euro Storten’ in het linker menu.
 3. Selecteer de betaalmethode die je wilt gebruiken om geld te storten op je account. Bitvavo ondersteunt meerdere betaalmethoden, waaronder iDEAL, SEPA-bankoverschrijving, Bancontact, SOFORT en creditcard.
 4. Voer het bedrag in dat je wilt storten en bevestig de transactie.
 5. Volg de instructies op het scherm om de betaling te voltooien.

Afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen, kan het enkele minuten tot enkele dagen duren voordat het gestorte geld op je Bitvavo-account verschijnt.

Bitvavo rekent geen kosten voor het storten van geld op je account, maar houd er rekening mee dat je bank mogelijk wel kosten in rekening brengt voor de door jou gekozen betaalmethode.

Welke betaalmethoden accepteert Bitvavo?

Bitvavo accepteert verschillende betaalmethoden, waaronder:

 1. iDEAL: Dit is de meest populaire betaalmethode in Nederland. Met iDEAL kun je direct geld overmaken van je bankrekening naar je Bitvavo-account.
 2. Bankoverschrijving: Je kunt ook geld overmaken naar je Bitvavo-account via een bankoverschrijving. Dit kan enkele werkdagen duren voordat het geld op je account staat.
 3. Creditcard: Bitvavo accepteert Mastercard en Visa-creditcards voor betalingen. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan creditcardbetalingen.
 4. SOFORT: Dit is een populaire betaalmethode in Europa die werkt als een directe bankoverschrijving. Je kunt geld overmaken naar je Bitvavo-account via SOFORT.
 5. Giropay: Giropay is een betaalmethode die veel wordt gebruikt in Duitsland. Het werkt als een directe bankoverschrijving vanuit je bankrekening.
 6. Bancontact: Dit is de meest populaire betaalmethode in België. Je kunt geld overmaken vanuit je bankrekening via Bancontact.

Het is belangrijk om op te merken dat er mogelijk kosten zijn verbonden aan sommige betaalmethoden en dat deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de betaalmethode en het bedrag dat je overmaakt. Je kunt de meest actuele informatie over de kosten en de beschikbare betaalmethoden vinden op de website van Bitvavo.

Kan ik met euro’s betalen op Bitvavo?

Ja, het is mogelijk om met euro’s te betalen op Bitvavo. Bitvavo is een in Nederland gevestigd cryptocurrency handelsplatform en accepteert betalingen in euro’s. Je kunt geld overmaken vanuit je bankrekening via iDEAL, bankoverschrijving, creditcard, SOFORT, Giropay en Bancontact. Het geld wordt dan bijgeschreven op je Bitvavo-account en je kunt vervolgens cryptocurrencies kopen en verkopen met de euro’s op je account.

Op Bitvavo worden alle handelsactiviteiten en prijzen weergegeven in euro’s. Dit maakt het eenvoudig om te begrijpen hoeveel je betaalt voor een cryptocurrency en hoeveel je ontvangt bij de verkoop ervan. Bitvavo hanteert transactiekosten voor elke transactie die je doet en deze worden ook weergegeven in euro’s. Zorg ervoor dat je voldoende euro’s op je account hebt voordat je cryptocurrencies koopt of verkoopt op Bitvavo.

Wat zijn de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo?

Bitvavo hanteert verschillende limieten voor het kopen van cryptocurrencies, afhankelijk van de betaalmethode en het verificatieniveau van je account.

Voor niet-geverifieerde accounts zijn de limieten meestal lager. Zo kun je bijvoorbeeld met iDEAL maximaal €500 per transactie en €2.500 per week aan cryptocurrencies kopen. Voor creditcardbetalingen gelden er doorgaans strengere limieten en hogere kosten.

Voor geverifieerde accounts zijn de limieten hoger en afhankelijk van het verificatieniveau van je account. Er zijn drie verificatieniveaus bij Bitvavo: Basis, Geavanceerd en Pro.

Voor een Basis-verificatie kun je tot €5.000 per dag en €50.000 per maand aan cryptocurrencies kopen en verkopen.
Met een Geavanceerde verificatie kun je tot €100.000 per dag en €500.000 per maand aan cryptocurrencies kopen en verkopen.
Bij een Pro-verificatie zijn de limieten nog hoger en kun je tot €2.500.000 per dag aan cryptocurrencies kopen en verkopen.
Houd er rekening mee dat deze limieten kunnen veranderen en afhankelijk zijn van de marktomstandigheden en het risicobeheerbeleid van Bitvavo. Het is dus belangrijk om de meest recente informatie over de limieten te raadplegen op de website van Bitvavo voordat je cryptocurrencies koopt.

Wat is de transactielimiet voor Bitvavo?

Bitvavo hanteert verschillende transactielimieten, afhankelijk van het verificatieniveau van je account en het type transactie dat je wilt doen. Hier zijn enkele voorbeelden van de transactielimieten:

 • Voor niet-geverifieerde accounts is de maximale transactielimiet voor stortingen en opnames €2.500 per dag en €10.000 per maand.
 • Voor geverifieerde accounts met Basis-verificatie is de maximale transactielimiet voor stortingen en opnames €50.000 per dag en €500.000 per maand.
 • Voor geverifieerde accounts met Geavanceerde verificatie is de maximale transactielimiet voor stortingen en opnames €250.000 per dag en €2.500.000 per maand.
 • Bij een Pro-verificatie zijn de transactielimieten nog hoger en op maat gemaakt op basis van de individuele behoeften van de klant.

Houd er rekening mee dat deze limieten kunnen veranderen en afhankelijk zijn van de marktomstandigheden en het risicobeheerbeleid van Bitvavo. Het is dus belangrijk om de meest recente informatie over de limieten te raadplegen op de website van Bitvavo voordat je transacties uitvoert.

Biedt Bitvavo klantenondersteuning aan en hoe kan ik contact met hen opnemen?

Ja, Bitvavo biedt klantenondersteuning aan voor haar gebruikers. Gebruikers kunnen contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website van Bitvavo. Het contactformulier is te vinden onder het tabblad “Support” op de website.

Daarnaast biedt Bitvavo ook een uitgebreide kennisbank waar gebruikers antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen over het platform en cryptocurrencies in het algemeen. De kennisbank bevat handleidingen, tutorials en andere nuttige informatie.

Als je liever persoonlijk contact wilt hebben met de klantenservice van Bitvavo, kun je ook een e-mail sturen naar support@bitvavo.com. Bitvavo streeft ernaar om alle vragen binnen één werkdag te beantwoorden.

Tot slot biedt Bitvavo ook ondersteuning via sociale media, zoals Twitter en Facebook. Gebruikers kunnen contact opnemen via de officiële Bitvavo-accounts op deze platforms.

Wat is de minimale storting bij Bitvavo?

De minimale storting bij Bitvavo is € 1. Dit betekent dat je met een kleine hoeveelheid geld kunt beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform.

Bitvavo moedigt gebruikers aan om eerst kleine bedragen te storten en te handelen om vertrouwd te raken met het platform voordat ze grotere stortingen doen.

Houd er wel rekening mee dat sommige cryptocurrencies op Bitvavo alleen in hele eenheden kunnen worden verhandeld, wat betekent dat je mogelijk meer dan € 1 moet storten om voldoende tegoed te hebben om een bepaalde cryptocurrency te kopen.

Is er een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo?

Ja, er is een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo. Het minimale aankoopbedrag verschilt per cryptocurrency en kan ook afhankelijk zijn van de betaalmethode die je kiest.

Voor de meeste cryptocurrencies ligt het minimale aankoopbedrag op € 1. Voor sommige cryptocurrencies kan het minimale aankoopbedrag hoger zijn, bijvoorbeeld €10 of €25.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de actuele minimale aankoopbedragen op de website van Bitvavo, omdat deze kunnen veranderen afhankelijk van de marktomstandigheden en het beleid van Bitvavo.

Kan ik Bitvavo gebruiken als ik niet in Nederland woon?

Ja, Bitvavo is beschikbaar voor gebruikers buiten Nederland en de diensten zijn beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Bitvavo ondersteunt momenteel meer dan 50 verschillende cryptocurrencies en biedt handelsparen aan in euro’s, dollars, ponden en andere valuta. Het is belangrijk op te merken dat Bitvavo bepaalde beperkingen kan hebben voor gebruikers die buiten de Europese Unie wonen. Het is daarom aan te raden om de gebruiksvoorwaarden van Bitvavo te raadplegen voor meer informatie over de beschikbaarheid van de diensten in jouw land.

Is Bitvavo beschikbaar in alle landen?

Nee, Bitvavo is niet beschikbaar in alle landen. Bitvavo is beschikbaar voor inwoners van de meeste Europese landen, inclusief Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, en vele anderen.

Echter, er zijn een aantal landen waar Bitvavo niet beschikbaar is vanwege wettelijke beperkingen en regelgeving. Dit zijn onder andere de Verenigde Staten, Canada, China, Japan en een aantal landen in het Midden-Oosten en Afrika.

Als je wilt weten of Bitvavo beschikbaar is in jouw land, kun je de website van Bitvavo bezoeken en het registratieproces starten. Tijdens de registratie zal Bitvavo aangeven of jouw land wordt ondersteund of niet.