Over Bitonic

Inhoudsopgave

Wat is Bitonic?

Bitonic.nl is een Nederlandse cryptocurrency exchange. Het bedrijf is opgericht in 2012 en richt zich op het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Bitonic is een van de oudste en meest gerenommeerde cryptocurrency exchanges in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht en heeft een team van experts op het gebied van cryptocurrency en blockchain technologie. Bitonic heeft een gebruikersvriendelijk platform en streeft naar veiligheid en betrouwbaarheid bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Hoe lang bestaat Bitonic al?

Bitonic is opgericht in 2012 en bestaat dus al meer dan 10 jaar. Het is een van de oudste en meest gerenommeerde cryptocurrency exchanges in Nederland. In de afgelopen jaren heeft Bitonic een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid bij het verhandelen van cryptocurrencies. Het bedrijf heeft een groot klantenbestand en blijft groeien als een belangrijke speler in de Nederlandse cryptocurrency-industrie.

Wat zijn de toekomstplannen van Bitonic?

Bitonic heeft als doel om een belangrijke speler te blijven in de Nederlandse cryptocurrency-industrie en zich te blijven ontwikkelen en innoveren. Een van de toekomstplannen van Bitonic is om meer cryptocurrencies aan te bieden op hun platform en zo meer keuze te bieden aan hun klanten. Daarnaast werkt Bitonic aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van hun platform en het bieden van meer geavanceerde tools voor ervaren handelaren.

Bitonic is ook betrokken bij de ontwikkeling van de Nederlandse cryptocurrency-regelgeving en werkt samen met regelgevende instanties om de veiligheid en betrouwbaarheid van de cryptocurrency-industrie te verbeteren. Het bedrijf streeft naar meer transparantie en duidelijkheid over de regelgeving, zodat klanten vertrouwen kunnen hebben in het gebruik van cryptocurrencies.

Ten slotte zet Bitonic zich in om de bewustwording over cryptocurrencies te vergroten en educatieve middelen te bieden om mensen te helpen begrijpen wat cryptocurrencies zijn en hoe ze veilig en verantwoordelijk kunnen worden gebruikt.

Wat biedt Bitonic aan?

Bitonic is een Nederlandse cryptocurrency exchange en biedt zijn klanten de mogelijkheid om Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) te kopen en verkopen. Het bedrijf is gericht op het bieden van een veilig en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrencies. Naast het kopen en verkopen van cryptocurrencies, biedt Bitonic ook de mogelijkheid om cryptocurrencies veilig op te slaan in een wallet. Het bedrijf biedt verschillende soorten wallets aan, waaronder hardware wallets en papieren wallets.

Bitonic richt zich op gebruiksgemak en biedt een eenvoudig te gebruiken platform waarmee klanten snel en gemakkelijk cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen. Het bedrijf streeft naar transparantie en hanteert duidelijke tarieven en kosten voor het verhandelen van cryptocurrencies. Bitonic biedt ook educatieve middelen aan om klanten te helpen begrijpen wat cryptocurrencies zijn en hoe ze veilig en verantwoordelijk kunnen worden gebruikt.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen en verkopen op Bitonic?

Op Bitonic.nl kun je momenteel alleen Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) kopen en verkopen. Dit zijn twee van de oudste en meest gevestigde cryptocurrencies in de industrie en hebben een grote marktkapitalisatie. Het bedrijf richt zich op het bieden van een veilig en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrencies en heeft gekozen voor een beperkt aantal cryptocurrencies om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen.

Bitonic heeft aangekondigd dat ze mogelijk in de toekomst meer cryptocurrencies zullen toevoegen aan hun platform, maar het is nog niet bekend welke cryptocurrencies dat zullen zijn. Het bedrijf streeft er echter naar om zijn klanten meer keuze te bieden en tegemoet te komen aan de vraag naar een breder aanbod van cryptocurrencies.

Is het mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Bitonic?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Bitonic. Bitonic is een cryptocurrency exchange waar je zowel cryptocurrencies kunt kopen als verkopen. Om cryptocurrencies te verkopen, moet je eerst een account aanmaken bij Bitonic. Vervolgens kun je de cryptocurrencies die je wilt verkopen overmaken naar je Bitonic wallet en ze daar verkopen. Het verkoopproces is eenvoudig en Bitonic zorgt ervoor dat je een eerlijke prijs krijgt voor je cryptocurrencies.

Het is belangrijk om te onthouden dat Bitonic een Nederlands bedrijf is en dat hun diensten primair gericht zijn op de Nederlandse markt. Afhankelijk van je woonplaats kan het zijn dat er bepaalde beperkingen of regelgevingen gelden voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het is daarom altijd belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te raadplegen voordat je begint met het kopen of verkopen van cryptocurrencies.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na aankoop op Bitonic?

Na het plaatsen van een bestelling op Bitonic worden de cryptocurrencies meestal binnen enkele minuten aan je Bitonic wallet toegevoegd. Het kan echter af en toe wat langer duren als er sprake is van een hoge vraag naar cryptocurrencies of als er verificatie nodig is voor de transactie. In het algemeen is het verwerken van een transactie echter snel en efficiënt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de snelheid van de transactie ook afhankelijk is van de transactiekosten die je hebt betaald. Als je bereid bent om hogere transactiekosten te betalen, kan de transactie sneller worden verwerkt. Bitonic hanteert duidelijke en transparante tarieven en kosten voor het verhandelen van cryptocurrencies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies volatiel zijn en dat de waarde van cryptocurrencies kan fluctueren. Het is daarom raadzaam om cryptocurrencies niet te lang op een exchange of in een online wallet te bewaren, maar om ze over te zetten naar een veilige offline wallet.

Kan ik cryptocurrencies omwisselen op Bitonic?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies om te wisselen op Bitonic. Bitonic biedt een eenvoudig en veilig platform om cryptocurrencies te kopen en verkopen, en je kunt ook verschillende cryptocurrencies tegen elkaar omwisselen. Dit wordt ook wel crypto-naar-crypto-handel genoemd.

Om cryptocurrencies om te wisselen, moet je eerst een account aanmaken bij Bitonic en vervolgens inloggen op het platform. Selecteer de cryptocurrencies die je wilt omwisselen en voer de transactie uit. Bitonic biedt duidelijke en transparante tarieven en kosten voor het verhandelen van cryptocurrencies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de waarde van cryptocurrencies kan fluctueren en dat het omwisselen van cryptocurrencies een zekere mate van risico met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk om jezelf te informeren over de marktomstandigheden en om alleen geld te investeren dat je bereid bent te verliezen.

Biedt Bitonic margehandel aan?

Nee, Bitonic biedt geen margehandel aan. Bitonic is een exchange die zich richt op het eenvoudig en veilig kopen en verkopen van cryptocurrencies tegen een vaste prijs. Het bedrijf biedt geen margehandel aan, waarbij je met geleend geld kunt handelen en je positie kunt vergroten.

In plaats daarvan richt Bitonic zich op het bieden van een veilig en betrouwbaar platform voor het verhandelen van cryptocurrencies tegen vaste prijzen, zonder dat er sprake is van hefboomwerking. Dit betekent dat je alleen kunt handelen met de cryptocurrencies die je al bezit en dat je geen extra risico’s loopt door te handelen met geleend geld.

Hoewel margehandel een manier kan zijn om hogere winsten te behalen, brengt het ook aanzienlijk hogere risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om jezelf te informeren over de risico’s van margehandel voordat je besluit om hieraan deel te nemen.

Is Bitonic veilig en betrouwbaar?

Ja, Bitonic staat bekend als een veilige en betrouwbare cryptocurrency exchange in Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 2012 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd onder de Nederlandse cryptocurrency gemeenschap.

Bitonic is in het bezit van een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten en houdt zich aan de regelgeving voor cryptodiensten in Nederland. Het bedrijf slaat de cryptocurrencies van haar klanten op in offline wallets die goed beveiligd zijn, wat de veiligheid van de opgeslagen fondsen verhoogt.

Daarnaast hanteert Bitonic duidelijke en transparante tarieven en kosten voor het verhandelen van cryptocurrencies, zodat klanten precies weten wat ze kunnen verwachten. Het bedrijf heeft ook een klantenservice die snel en professioneel reageert op vragen en problemen van klanten.

Hoewel geen enkele exchange 100% veilig is, heeft Bitonic een goede reputatie opgebouwd voor het bieden van een betrouwbare en veilige handelsomgeving voor cryptocurrencies. Het is echter belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het handelen in cryptocurrencies en om de beste veiligheidspraktijken te volgen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het opslaan van cryptocurrencies in veilige offline wallets.

Wat gebeurt er als mijn Bitonic-account wordt gehackt?

Als je Bitonic-account wordt gehackt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de klantenservice van Bitonic en het incident te melden. Bitonic heeft een goed beveiligingssysteem en werkt er hard aan om de veiligheid van de accounts van haar klanten te waarborgen, maar er is altijd een risico op hacking of andere beveiligingsincidenten.

Als er ongeautoriseerde activiteit op je account wordt gedetecteerd, zal Bitonic de transacties onmiddellijk bevriezen en een onderzoek starten om de omvang van de schade te bepalen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om je account tijdelijk te blokkeren totdat het beveiligingsprobleem is opgelost.

Als je je accountgegevens goed beveiligt, zoals het gebruik van een sterk wachtwoord en het instellen van tweefactorauthenticatie, kan het risico op hacking worden verkleind. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het beveiligen van je eigen account en het beschermen van je wachtwoorden en andere toegangsgegevens.

Over het algemeen werkt Bitonic hard aan het waarborgen van de veiligheid van haar klanten en zal het bedrijf samenwerken met klanten om eventuele beveiligingsproblemen op te lossen en de schade te beperken.

Hoe kan ik mijn Bitonic-account beveiligen?

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om je Bitonic-account te beveiligen:

 1. Gebruik een sterk wachtwoord: Kies een uniek en sterk wachtwoord dat moeilijk te raden is. Gebruik geen wachtwoorden die je al eerder hebt gebruikt en vermijd simpele wachtwoorden zoals ‘123456’ of ‘qwerty’.
 2. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in: 2FA voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account door een tweede verificatiestap toe te voegen, zoals een code die naar je telefoon wordt gestuurd of een authenticatie-app. Bitonic ondersteunt 2FA en het wordt sterk aanbevolen om het in te schakelen.
 3. Houd je computer en antivirusprogramma up-to-date: Zorg ervoor dat je computer up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates en dat je een up-to-date antivirusprogramma gebruikt.
 4. Gebruik alleen beveiligde netwerken: Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken of onbeveiligde netwerken om toegang te krijgen tot je Bitonic-account. Gebruik in plaats daarvan een veilige internetverbinding.
 5. Wees alert op phishing: Let op voor phishing-pogingen, waarbij cybercriminelen proberen om je inloggegevens te stelen door zich voor te doen als een legitieme partij. Controleer altijd of de URL correct is en voer nooit je inloggegevens in op verdachte websites of links.
 6. Bewaar je cryptocurrencies offline: Bewaar je cryptocurrencies in een veilige offline wallet zoals een hardware wallet, in plaats van ze op te slaan op de exchange zelf. Dit verkleint het risico op diefstal door hackers.

Door deze maatregelen te nemen, kun je de veiligheid van je Bitonic-account vergroten en je cryptocurrencies beter beschermen.

Wat is het verschil tussen Bitonic en andere cryptocurrency exchanges?

Bitonic is een cryptocurrency exchange die zich voornamelijk richt op de Nederlandse en Europese markt. Het belangrijkste verschil tussen Bitonic en andere cryptocurrency exchanges is dat Bitonic zich richt op het eenvoudig kopen en verkopen van cryptocurrencies, zonder de complexiteit van geavanceerde handelsopties zoals margehandel, futures of opties. Bitonic biedt een eenvoudige en intuïtieve interface en is daardoor zeer geschikt voor beginners die willen beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Een ander verschil tussen Bitonic en andere exchanges is de nadruk op veiligheid. Bitonic streeft ernaar om de veiligheid van haar gebruikers te waarborgen door middel van uitgebreide beveiligingsprotocollen, zoals 2FA en koude opslag. Bovendien is Bitonic transparant over haar veiligheidsmaatregelen en beveiligingsprocedures, waardoor gebruikers vertrouwen kunnen hebben in de betrouwbaarheid en veiligheid van de exchange.

Ten slotte heeft Bitonic een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en eerlijke cryptocurrency exchange. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft een lange geschiedenis van het aanbieden van betrouwbare en veilige diensten aan haar klanten. Bitonic heeft ook een goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB), wat het vertrouwen van gebruikers verder vergroot.

Kortom, Bitonic onderscheidt zich van andere cryptocurrency exchanges door zich te richten op eenvoud, veiligheid en betrouwbaarheid.

Hoe maak ik een account op Bitonic?

Om een account op Bitonic te maken, volg je de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de website van Bitonic
 2. Klik op “Aanmelden” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 3. Vul het aanmeldformulier in met je persoonlijke gegevens, zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord.
 4. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op “Aanmelden”.
 5. Je ontvangt nu een bevestigingsmail op het opgegeven e-mailadres. Klik op de link in de e-mail om je account te activeren.
 6. Nadat je account is geactiveerd, kun je inloggen op de website van Bitonic met je e-mailadres en wachtwoord.
 7. Om te kunnen handelen op Bitonic, dien je eerst je identiteit te verifiëren. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) en een bewijs van adres uploaden. Na verificatie kun je beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies op Bitonic.

Let op: Bitonic staat alleen geverifieerde gebruikers toe om te handelen op het platform en heeft een limiet gesteld aan de hoeveelheid cryptocurrency die je kunt kopen of verkopen.

Hoe kan ik cryptocurrencies opnemen van mijn Bitonic-account?

Om cryptocurrencies op te nemen vanuit je Bitonic-account, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Bitonic-account op de website.
 2. Ga naar de “Verkoop” pagina en selecteer de cryptocurrency die je wilt opnemen.
 3. Voer het bedrag in dat je wilt opnemen en vul het ontvangstadres in voor de cryptocurrency.
 4. Controleer of het ontvangstadres correct is ingevuld en klik op “Verkoop”.
 5. Volg de instructies op het scherm om de transactie te voltooien.
 6. Na voltooiing wordt de cryptocurrency overgedragen naar het opgegeven ontvangstadres.

Houd er rekening mee dat er mogelijk een wachttijd is voordat de transactie is verwerkt, afhankelijk van de blockchain van de cryptocurrency en het verificatieniveau van je account. Ook kunnen er transactiekosten in rekening worden gebracht voor het opnemen van cryptocurrencies vanuit je Bitonic-account.

Wat zijn de opnamekosten bij Bitonic?

Bitonic brengt geen specifieke opnamekosten in rekening voor het opnemen van cryptocurrencies vanuit je account. Wel moet je rekening houden met de netwerkkosten voor het verzenden van de cryptocurrency naar het opgegeven ontvangstadres. Deze netwerkkosten zijn afhankelijk van de blockchain van de cryptocurrency en worden door het netwerk in rekening gebracht om de transactie te verwerken. Bitonic kan deze kosten niet bepalen of controleren, omdat deze worden vastgesteld door het netwerk zelf.

Om de netwerkkosten te minimaliseren, kun je het beste de actuele netwerkkosten controleren en deze aanpassen indien nodig voordat je de transactie voltooit. Dit kun je doen door de transactiekosten in te stellen op een lager niveau dan de standaardinstellingen. Houd er echter rekening mee dat het instellen van te lage transactiekosten kan leiden tot vertragingen of het niet verwerken van de transactie door het netwerk.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na opname op Bitonic?

De tijd die het duurt voordat je cryptocurrencies ontvangt na opname vanuit je Bitonic-account hangt af van verschillende factoren, zoals de blockchain van de cryptocurrency en de netwerkbelasting op het moment van de transactie. Over het algemeen worden transacties op de blockchain van een cryptocurrency verwerkt in blokken, en het kan enige tijd duren voordat een blok wordt gemined en de transactie wordt verwerkt.

Als vuistregel geldt dat de transactie binnen enkele minuten tot een uur moet worden verwerkt, afhankelijk van de cryptocurrency en de netwerkbelasting. Het kan echter langer duren als het netwerk overbelast is. In sommige gevallen kan het enkele uren tot dagen duren voordat de transactie is voltooid.

Het is belangrijk om te weten dat Bitonic zelf geen controle heeft over de snelheid waarmee een transactie wordt verwerkt op de blockchain van de cryptocurrency. Als je merkt dat de transactie ongewoon lang duurt, kun je het beste de status controleren op de blockchain explorer van de cryptocurrency en contact opnemen met de supportafdeling van Bitonic voor hulp.

Kan ik mijn cryptocurrencies opslaan op Bitonic?

Nee, het is niet mogelijk om cryptocurrencies op te slaan op je Bitonic-account. Bitonic fungeert als een cryptocurrency broker en biedt alleen de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Na de aankoop worden de cryptocurrencies overgemaakt naar het opgegeven ontvangstadres, dat normaal gesproken je persoonlijke wallet of exchange-account is.

Het is belangrijk om je cryptocurrencies op te slaan op een veilige en betrouwbare manier, omdat cryptocurrencies gevoelig zijn voor diefstal en hacking. Je kunt hiervoor gebruik maken van een hardware wallet, een software wallet of een exchange-account met een goede beveiliging. Het is ook belangrijk om je privésleutels en wachtwoorden goed te bewaren en te beveiligen.

Hoeveel kosten brengt Bitonic in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies?

Bitonic brengt transactiekosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op hun platform. De hoogte van deze kosten verschilt per cryptocurrency en wordt weergegeven op het moment van de transactie. De transactiekosten worden rechtstreeks van het aankoopbedrag afgetrokken of bij de verkoop bij het uitbetalen.

Over het algemeen liggen de transactiekosten van Bitonic onder het gemiddelde van de markt en worden deze als redelijk beschouwd. Bitonic is echter niet de goedkoopste optie voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het is altijd belangrijk om de kosten van verschillende exchanges te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitonic?

De transactiekosten bij Bitonic verschillen per cryptocurrency en kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en de netwerkbelasting op het moment van de transactie. De transactiekosten worden op het moment van de transactie duidelijk weergegeven op het platform.

Over het algemeen hanteert Bitonic redelijke transactiekosten, die over het algemeen lager zijn dan veel andere exchanges. Het is echter altijd verstandig om de transactiekosten van verschillende exchanges te vergelijken voordat je een beslissing maakt over waar je cryptocurrencies wilt kopen of verkopen.

Naast de transactiekosten kunnen er ook andere kosten in rekening worden gebracht, zoals opnamekosten en netwerkvergoedingen voor het verzenden van cryptocurrencies naar een externe wallet of exchange. Deze kosten kunnen ook variëren afhankelijk van de cryptocurrency en de marktomstandigheden. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het maken van transacties.

Kan ik automatisch handelen op Bitonic?

Nee, Bitonic ondersteunt geen automatisch handelen. Het platform fungeert als een cryptocurrency broker en biedt alleen de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en verkopen op basis van de huidige marktprijs. Het is niet mogelijk om automatisch te handelen op basis van specifieke handelsstrategieën of algoritmes.

Als je geïnteresseerd bent in automatisch handelen, kun je kijken naar andere cryptocurrency exchanges die deze functie wel ondersteunen. Er zijn verschillende exchanges en trading platforms die geavanceerde handelstools en automatische handelsmogelijkheden bieden, zoals Binance, Kraken en Coinbase Pro. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk platform te onderzoeken voordat je een beslissing maakt over waar je wilt handelen.

Hoe kan ik mijn account verifiëren op Bitonic?

Om je account te verifiëren op Bitonic, moet je het volgende doen:

 1. Ga naar de website van Bitonic en log in op je account.
 2. Klik op “Verificatie” in het menu aan de linkerkant van het scherm.
 3. Volg de instructies op het scherm om je identiteit te verifiëren.
 4. Upload de vereiste documenten, zoals een geldig identiteitsbewijs en bewijs van adres.
 5. Wacht tot Bitonic je documenten heeft gecontroleerd en je account heeft goedgekeurd.

Zodra je account is goedgekeurd, kun je hogere limieten krijgen voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform. Het verificatieproces kan enige tijd duren, afhankelijk van de drukte op het platform en de snelheid waarmee je de vereiste documenten verstrekt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en alle instructies zorgvuldig op te volgen om ervoor te zorgen dat je verificatieproces soepel verloopt.

Kan ik handelen op Bitonic zonder verificatie?

Ja, je kunt handelen op Bitonic. Het platform fungeert als een cryptocurrency broker en biedt de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en verkopen tegen de huidige marktprijs. Dit betekent dat je geen eigen orderboek hebt en geen limietorders kunt plaatsen. Je kunt echter wel snel cryptocurrencies kopen en verkopen tegen de huidige marktprijs, waardoor Bitonic vooral geschikt is voor gebruikers die snel en gemakkelijk cryptocurrencies willen kopen en verkopen.

Om te beginnen met handelen op Bitonic, moet je een account aanmaken en je identiteit verifiëren. Zodra je account is goedgekeurd, kun je geld storten en beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Bitonic ondersteunt een beperkt aantal cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Litecoin en Bitcoin Cash, dus het is belangrijk om te controleren of de cryptocurrency die je wilt verhandelen beschikbaar is op het platform. Let op dat Bitonic hogere kosten kan rekenen dan sommige andere cryptocurrency exchanges, dus het is belangrijk om de kosten te vergelijken voordat je besluit waar je wilt handelen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen op Bitonic?

Om je wachtwoord te wijzigen op Bitonic, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de website van Bitonic en log in op je account.
 2. Klik op “Instellingen” in het menu aan de linkerkant van het scherm.
 3. Klik op de knop “Wachtwoord wijzigen”.
 4. Voer je huidige wachtwoord in en vervolgens je nieuwe wachtwoord twee keer om het te bevestigen.
 5. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen op te slaan.

Zodra je het nieuwe wachtwoord hebt opgeslagen, is het belangrijk om het goed te bewaren en het niet met anderen te delen. Het is ook een goed idee om regelmatig je wachtwoord te wijzigen om de veiligheid van je account te verbeteren.

Biedt Bitonic een mobiele app aan?

Op dit moment biedt Bitonic geen eigen mobiele app aan. Je kunt echter wel toegang krijgen tot de website van Bitonic via een mobiele webbrowser op je smartphone of tablet. De website is mobiel responsief, wat betekent dat de lay-out en functionaliteit worden aangepast aan het scherm van je mobiele apparaat, waardoor het gebruik van Bitonic op een mobiel apparaat gemakkelijker wordt.

Hoewel er geen mobiele app beschikbaar is, kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Bitonic door de social media-accounts van het bedrijf te volgen of je aan te melden voor hun nieuwsbrief.

Hoe kan ik geld storten op mijn Bitonic-account?

Het is op Bitonic niet mogelijk om geld te storten, omdat het bedrijf alleen cryptocurrencies verkoopt en koopt. Als je cryptocurrencies wilt kopen op Bitonic, dien je deze te betalen met euro’s vanaf je bankrekening via een SEPA-bankoverschrijving. Het geld wordt dan bijgeschreven op je Bitonic-account, waarmee je cryptocurrencies kunt kopen.

Als je cryptocurrencies wilt verkopen op Bitonic, wordt de waarde van de verkoop in euro’s aan je account toegevoegd en kun je dit laten uitbetalen op je bankrekening via een SEPA-bankoverschrijving.

Welke betaalmethoden accepteert Bitonic?

Bitonic accepteert momenteel alleen betalingen via SEPA-bankoverschrijvingen. Dit betekent dat je euro’s vanaf je bankrekening naar het bankrekeningnummer van Bitonic overmaakt om cryptocurrencies te kopen. Om cryptocurrencies te verkopen, ontvang je de verkoopopbrengst in euro’s op je Bitonic-account en kun je deze op je bankrekening laten uitbetalen via een SEPA-bankoverschrijving.

Het is op Bitonic niet mogelijk om cryptocurrencies te kopen met andere betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal of iDEAL.

Kan ik met euro’s betalen op Bitonic?

Ja, het is mogelijk om met euro’s te betalen op Bitonic. Bitonic is een Nederlandse cryptocurrency exchange die euro’s accepteert via SEPA-bankoverschrijvingen. Dit betekent dat je euro’s vanaf je bankrekening naar het bankrekeningnummer van Bitonic overmaakt om cryptocurrencies te kopen.

Als je cryptocurrencies wilt verkopen op Bitonic, ontvang je de verkoopopbrengst in euro’s op je Bitonic-account en kun je deze op je bankrekening laten uitbetalen via een SEPA-bankoverschrijving.

Wat zijn de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Bitonic?

Bitonic hanteert verschillende limieten voor het kopen van cryptocurrencies, afhankelijk van het verificatieniveau van je account. Hieronder volgen de limieten voor elk verificatieniveau:

 1. Niet-geverifieerde accounts: daglimiet van € 50 en een weeklimiet van € 100.
 2. Geverifieerde accounts: daglimiet van € 500 en een weeklimiet van € 3.500.
 3. Geavanceerde geverifieerde accounts: daglimiet van € 10.000 en een weeklimiet van € 50.000.

Het verificatieproces op Bitonic is relatief eenvoudig en bestaat uit het uploaden van een identiteitsbewijs en het invoeren van persoonlijke gegevens. Na verificatie worden de limieten verhoogd en kun je meer cryptocurrencies kopen op Bitonic. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Bitonic om hogere limieten aan te vragen als je bijvoorbeeld van plan bent om grote aankopen te doen.

Wat is de transactielimiet voor Bitonic?

Bitonic hanteert verschillende transactielimieten voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, afhankelijk van het verificatieniveau van je account en het type transactie. Hieronder vind je de limieten voor elk type transactie:

 1. Eenmalige aankooplimieten:
 • Niet-geverifieerde accounts: € 50 per dag en € 100 per week.
 • Geverifieerde accounts: € 500 per dag en € 3.500 per week.
 • Geavanceerde geverifieerde accounts: € 10.000 per dag en € 50.000 per week.
 1. Dagelijkse verkooplimieten:
 • Niet-geverifieerde accounts: geen verkooplimieten.
 • Geverifieerde accounts: € 2.500 per dag.
 • Geavanceerde geverifieerde accounts: € 25.000 per dag.
 1. Dagelijkse opnamelimieten:
 • Niet-geverifieerde accounts: geen opnamelimieten.
 • Geverifieerde accounts: € 2.500 per dag.
 • Geavanceerde geverifieerde accounts: € 25.000 per dag.

Het verificatieproces op Bitonic is relatief eenvoudig en bestaat uit het uploaden van een identiteitsbewijs en het invoeren van persoonlijke gegevens. Na verificatie worden de limieten verhoogd en kun je meer cryptocurrencies kopen, verkopen en opnemen op Bitonic. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Bitonic om hogere limieten aan te vragen als je bijvoorbeeld van plan bent om grote transacties uit te voeren.

Biedt Bitonic klantenondersteuning aan en hoe kan ik contact met hen opnemen?

Ja, Bitonic biedt klantenondersteuning aan. Als je vragen hebt over de diensten van Bitonic of hulp nodig hebt bij het gebruik van het platform, kun je contact opnemen met de klantenservice via e-mail of telefoon. De e-mailadressen voor ondersteuning verschillen per type vraag, dus je kunt de specifieke contactgegevens vinden op de website van Bitonic.

Daarnaast heeft Bitonic ook een FAQ-sectie op hun website met veelgestelde vragen en antwoorden, die je mogelijk al kunnen helpen.

Wat is de minimale storting bij Bitonic?

Bitonic is een cryptocurrency-broker die geen stortingen accepteert van klanten. In plaats daarvan koop je bij Bitonic direct cryptocurrencies met behulp van euro’s die je op je bankrekening hebt staan. Het minimale bedrag dat je kunt gebruiken om cryptocurrencies te kopen bij Bitonic is 10 euro. Dit betekent dat je minimaal 10 euro aan euro’s moet overmaken naar Bitonic om je eerste aankoop van cryptocurrencies te doen.

Is er een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Bitonic?

Ja, er is een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Bitonic. Het minimale bedrag dat je kunt gebruiken om cryptocurrencies te kopen bij Bitonic is 10 euro. Dit betekent dat je minimaal 10 euro aan euro’s moet overmaken naar Bitonic om je eerste aankoop van cryptocurrencies te doen.

Kan ik Bitonic gebruiken als ik niet in Nederland woon?

Ja, je kunt Bitonic gebruiken als je niet in Nederland woont. Bitonic is beschikbaar voor klanten uit verschillende Europese landen, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en meer. Je hebt wel een bankrekening nodig in een SEPA-land om geld te kunnen overmaken naar Bitonic om cryptocurrencies te kopen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat sommige landen beperkingen hebben opgelegd aan de handel in cryptocurrencies, dus het is belangrijk om de wetgeving in jouw land te controleren voordat je begint met handelen.

Is Bitonic beschikbaar in alle landen?

Nee, Bitonic is niet beschikbaar in alle landen. Bitonic is een in Nederland gevestigd bedrijf en biedt zijn diensten voornamelijk aan klanten in Nederland en andere Europese landen aan, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en meer. Het is belangrijk om te controleren of Bitonic beschikbaar is in jouw land voordat je een account aanmaakt en begint met handelen. Bovendien is het belangrijk om te weten dat sommige landen beperkingen hebben opgelegd aan de handel in cryptocurrencies, dus het is belangrijk om de wetgeving in jouw land te controleren voordat je begint met handelen.