Over Binance

Inhoudsopgave

Wat is Binance?

Binance is een cryptocurrency-beurs en handelsplatform dat in 2017 is opgericht door Changpeng Zhao. Het is een van de grootste en meest populaire cryptocurrency-beurzen ter wereld en biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te verhandelen.

Binance biedt gebruikers verschillende handelsopties, waaronder spot trading, margin trading, futures trading en options trading. Het platform biedt ook een aantal tools en functies om gebruikers te helpen bij het analyseren van de markt en het nemen van beslissingen over hun transacties.

Binance heeft ook zijn eigen cryptocurrency, genaamd Binance Coin (BNB), die wordt gebruikt om transactiekosten te betalen op het platform. Binance heeft verschillende partnerschappen en overnames aangekondigd om zijn diensten uit te breiden en nieuwe producten en functies te lanceren, waaronder een eigen blockchain, Binance Smart Chain.

Hoe lang bestaat Binance al?

Binance is opgericht in juli 2017, dus op het moment van schrijven (maart 2023) bestaat het platform ongeveer 5,5 jaar. In die tijd is Binance uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire cryptocurrency-beurzen ter wereld, met een dagelijks handelsvolume van miljarden dollars. Binance heeft zijn diensten uitgebreid naar verschillende landen en biedt nu ondersteuning voor meerdere talen en valuta’s.

Wat zijn de toekomstplannen van Binance?

Binance heeft verschillende toekomstplannen aangekondigd om zijn diensten uit te breiden en nieuwe producten en functies te lanceren. Enkele van de belangrijkste toekomstplannen zijn:

 1. Uitbreiding van de fiat-on-ramp: Binance wil zijn diensten uitbreiden naar meer landen en fiat-valuta’s ondersteunen, zodat meer mensen gemakkelijker toegang hebben tot cryptocurrencies.
 2. Lancering van een gedecentraliseerde beurs: Binance werkt aan de ontwikkeling van een gedecentraliseerde beurs (DEX) die gebruikers meer controle en privacy biedt bij het verhandelen van cryptocurrencies.
 3. Uitbreiding van de Binance Smart Chain: Binance is van plan om de Binance Smart Chain verder uit te breiden en te ontwikkelen, zodat ontwikkelaars meer toepassingen en projecten kunnen bouwen op het netwerk.
 4. Ontwikkeling van NFT-platform: Binance heeft aangekondigd dat het een eigen platform voor non-fungible tokens (NFT’s) wil lanceren, waarop gebruikers NFT’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen.
 5. Uitbreiding van de Binance Academy: Binance wil zijn educatieve platform, de Binance Academy, verder uitbreiden en meer informatie en bronnen bieden over cryptocurrencies en blockchain-technologie.

Dit zijn slechts enkele van de toekomstplannen van Binance en het bedrijf blijft zich ontwikkelen en groeien naarmate de cryptocurrency-industrie zich verder ontwikkelt.

Wat biedt Binance aan?

Binance biedt verschillende diensten en producten aan voor cryptocurrency-handel en -beleggingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste aanbiedingen van Binance:

 1. Spot trading: gebruikers kunnen cryptocurrencies verhandelen tegen andere cryptocurrencies of fiat-valuta’s op het spot trading-platform van Binance.
 2. Margin trading: Binance biedt margehandel aan, wat gebruikers de mogelijkheid geeft om meer te handelen dan ze daadwerkelijk bezitten door geleend kapitaal te gebruiken.
 3. Futures trading: Binance heeft een futures trading-platform waar gebruikers kunnen speculeren op toekomstige prijsbewegingen van cryptocurrencies.
 4. Options trading: gebruikers kunnen optiecontracten verhandelen op het options trading-platform van Binance.
 5. Staking: Binance biedt staking aan, wat betekent dat gebruikers hun cryptocurrencies kunnen vasthouden en beloond kunnen worden voor het onderhouden van het netwerk van die cryptocurrency.
 6. Leningen en leningen tegen onderpand: Binance biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrencies te lenen of te lenen tegen onderpand.
 7. Binance Card: Binance heeft een betaalkaart gelanceerd waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen uitgeven bij handelaren die betalingen in fiat-valuta’s accepteren.
 8. Binance Launchpad: Binance Launchpad is een platform waarmee projecten nieuwe cryptocurrencies kunnen lanceren door middel van initial coin offerings (ICO’s).

Dit zijn slechts enkele van de diensten die Binance aanbiedt. Het platform biedt ook verschillende tools en functies voor gebruikers, zoals grafieken, analyses en marktgegevens, om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het verhandelen en beleggen in cryptocurrencies.

Welke cryptocurrencies kan ik kopen en verkopen op Binance?

Binance biedt een breed scala aan cryptocurrencies die gebruikers kunnen kopen en verkopen op het platform. Het aantal cryptocurrencies dat beschikbaar is, kan variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker en de lokale regelgeving, maar over het algemeen biedt Binance een uitgebreide selectie van populaire cryptocurrencies en opkomende projecten. Enkele van de meest verhandelde cryptocurrencies op Binance zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Cardano (ADA)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Polkadot (DOT)
 • Ripple (XRP)
 • Solana (SOL)
 • Chainlink (LINK)
 • Litecoin (LTC)

Naast deze cryptocurrencies biedt Binance ook de mogelijkheid om te handelen in tal van andere altcoins, stablecoins en tokens. Het is belangrijk om op te merken dat niet alle cryptocurrencies beschikbaar zijn in alle landen waar Binance actief is, dus het is altijd goed om de lokale regelgeving te raadplegen om te zien welke cryptocurrencies beschikbaar zijn in uw regio.

Is het mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Binance?

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies te verkopen op Binance. Binance is een cryptocurrency-handelsplatform waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Om cryptocurrencies te verkopen op Binance, moet een gebruiker eerst de cryptocurrency selecteren die ze willen verkopen en vervolgens een verkooporder plaatsen op het spot trading-platform van Binance.

Om een verkooporder te plaatsen, moet een gebruiker de hoeveelheid van de cryptocurrency aangeven die ze willen verkopen en de prijs waarvoor ze bereid zijn om te verkopen. Wanneer de prijs overeenkomt met een kooporder van een andere gebruiker, wordt de transactie uitgevoerd en ontvangt de verkoper de opbrengst van de verkoop in de cryptocurrency of fiat-valuta die ze hebben geselecteerd.

Het is belangrijk om op te merken dat Binance handelskosten in rekening brengt voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op het platform. Deze kosten verschillen per transactie en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het handelsvolume van de gebruiker. Het is altijd raadzaam om de kosten en vergoedingen te bekijken voordat u transacties uitvoert op Binance of elk ander handelsplatform.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na aankoop op Binance?

De tijd die het kost voordat je je cryptocurrencies ontvangt na aankoop op Binance, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de blockchain-netwerkactiviteit, de transactiekosten en de verificatiestatus van je account. Hieronder vind je enkele richtlijnen:

 1. Aankoop met fiat-valuta: Als je cryptocurrencies koopt met fiat-valuta, zoals euro’s of dollars, kan het 1 tot 3 werkdagen duren voordat de betaling is verwerkt en de cryptocurrencies op je Binance-account worden bijgeschreven.
 2. Aankoop met cryptocurrency: Als je cryptocurrencies koopt met een andere cryptocurrency, worden de tokens meestal binnen enkele minuten bijgeschreven op je Binance-account, mits het netwerk van de gekochte cryptocurrency niet overbelast is.
 3. Verificatiestatus van account: Als je account nog niet geverifieerd is, moet je mogelijk extra stappen doorlopen voordat je cryptocurrencies kunt kopen en ontvangen. Het verifiëren van je identiteit kan enige tijd duren, afhankelijk van het volume van verificatieverzoeken dat op dat moment wordt verwerkt.
 4. Blockchain-netwerkactiviteit en transactiekosten: Als het blockchain-netwerk van de gekochte cryptocurrency overbelast is, kan het enige tijd duren voordat de transactie is voltooid. Ook kunnen hogere transactiekosten ervoor zorgen dat de transactie sneller wordt verwerkt.

Over het algemeen kunnen cryptocurrencies op Binance binnen enkele minuten tot enkele uren worden bijgeschreven, afhankelijk van de bovenstaande factoren. Het is belangrijk om op te merken dat het altijd raadzaam is om het transactieproces te controleren en ervoor te zorgen dat je de juiste transactiedetails hebt ingevoerd voordat je een transactie uitvoert.

Kan ik cryptocurrencies omwisselen op Binance?

Ja, je kunt cryptocurrencies omwisselen op Binance. Binance is een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld en biedt een breed scala aan handelsparen, waaronder crypto-naar-crypto-handel. Om cryptocurrencies om te wisselen op Binance, moet je eerst een account aanmaken en je identiteit verifiëren. Vervolgens kun je cryptocurrency-stortingen doen op je Binance-account en deze gebruiken om andere cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Binance biedt ook geavanceerde handelstools en -functies, zoals margehandel en futures-handel, voor meer ervaren handelaren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het handelen in cryptocurrencies risicovol kan zijn en dat je altijd voorzichtig moet zijn en je eigen onderzoek moet doen voordat je besluit om te handelen.

Biedt Binance margehandel aan?

Ja, Binance biedt margehandel aan. Margehandel is een geavanceerde handelsfunctie waarbij handelaren geld lenen om hun handelspositie te vergroten. Met margehandel kunt u meer cryptocurrency kopen dan wat u zich daadwerkelijk kunt veroorloven, waardoor u potentieel hogere winsten kunt behalen.

Binance biedt twee soorten margehandel: geïsoleerde marge en cross-marge. Geïsoleerde marge stelt handelaren in staat om alleen het geleende bedrag te gebruiken voor een specifieke handelspositie, terwijl cross-marge handelaren in staat stelt om het geleende bedrag te gebruiken voor verschillende handelsposities.

Het is belangrijk op te merken dat margehandel ook een hoger risico met zich meebrengt, aangezien het verliezen van de geleende fondsen tot een aanzienlijk verlies kan leiden. Daarom is het belangrijk om de risico’s en de voorwaarden van margehandel volledig te begrijpen voordat u deze functie gebruikt. Binance biedt ook trainingsmateriaal en risicobeheersingsfuncties om handelaren te helpen bij het nemen van verantwoorde handelsbeslissingen.

Is Binance veilig en betrouwbaar?

Over het algemeen wordt Binance beschouwd als een van de meest veilige en betrouwbare cryptocurrency-beurzen ter wereld. Het bedrijf is in 2017 opgericht en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gerenommeerde speler in de cryptowereld.

Binance heeft een aantal beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen. Zo slaat Binance het grootste deel van de cryptocurrencies op in koude opslag, wat betekent dat deze offline worden bewaard en niet toegankelijk zijn via het internet. Bovendien biedt Binance tweefactorauthenticatie (2FA) en geavanceerde verificatieprocessen om te zorgen dat alleen de juiste gebruikers toegang hebben tot hun account.

Binance heeft ook een solide track record als het gaat om het beschermen van zijn gebruikers tegen hacks en andere beveiligingsincidenten. In 2019, toen de beurs werd gehackt, reageerde Binance snel en nam het onmiddellijk maatregelen om het lek te dichten en de schade te beperken. Binance biedt ook een verzekering tegen diefstal en beveiligingsincidenten voor zijn gebruikers.

Desondanks is het belangrijk om te onthouden dat de handel in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt en dat gebruikers altijd hun eigen onderzoek moeten doen voordat ze besluiten om te handelen op een beurs zoals Binance.

Wat gebeurt er als mijn Binance -account wordt gehackt?

Als je Binance-account wordt gehackt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om de schade te beperken. Hier zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen als je denkt dat je Binance-account is gehackt:

 1. Probeer toegang te krijgen tot je account: Als je nog steeds toegang hebt tot je account, moet je onmiddellijk proberen om de toegang te beperken door je wachtwoord te wijzigen, tweefactorauthenticatie in te schakelen en eventuele openstaande bestellingen te annuleren.
 2. Neem contact op met de ondersteuning van Binance: Als je geen toegang meer hebt tot je account, moet je contact opnemen met de ondersteuning van Binance en hen op de hoogte stellen van de situatie. Zij kunnen je helpen bij het herstellen van je account en bij het nemen van de nodige stappen om de schade te beperken.
 3. Meld het incident bij de autoriteiten: Als je denkt dat er sprake is van een misdrijf, zoals identiteitsdiefstal of fraude, moet je dit melden bij de autoriteiten.
 4. Neem maatregelen om je beveiliging te verbeteren: Om toekomstige incidenten te voorkomen, moet je stappen ondernemen om je beveiliging te verbeteren. Dit kan het inschakelen van tweefactorauthenticatie en het wijzigen van je wachtwoorden omvatten, evenals het beperken van de toegang tot je persoonlijke informatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat het handelen in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt en dat het daarom essentieel is om voorzichtig te zijn bij het gebruik van cryptocurrency-beurzen zoals Binance. Het nemen van beveiligingsmaatregelen en het naleven van veiligheidsprocedures kan helpen om de veiligheid van je account te waarborgen.

Hoe kan ik mijn Binance -account beveiligen?

Het is belangrijk om je Binance-account te beveiligen om ervoor te zorgen dat je cryptocurrencies veilig zijn en beschermd worden tegen hackers en andere beveiligingsrisico’s. Hier zijn enkele tips om je Binance-account te beveiligen:

 1. Gebruik sterke wachtwoorden: Kies een sterk wachtwoord voor je Binance-account en gebruik dit niet voor andere accounts. Vermijd eenvoudige woorden en cijfercombinaties en gebruik in plaats daarvan een combinatie van letters, cijfers en symbolen.
 2. Schakel tweefactorauthenticatie (2FA) in: Schakel 2FA in om de veiligheid van je account te verhogen. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe die vereist dat je een unieke code invoert die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.
 3. Verifieer je identiteit: Verifieer je identiteit om ervoor te zorgen dat je de enige persoon bent die toegang heeft tot je account. Binance biedt geavanceerde verificatieprocessen, zoals KYC (Know Your Customer), die je kunt gebruiken om je account te verifiëren.
 4. Houd je accountinformatie privé: Deel je accountinformatie niet met anderen en vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken om toegang te krijgen tot je account.
 5. Controleer regelmatig je accountactiviteit: Controleer regelmatig je accountactiviteit om ongeautoriseerde toegang of activiteit te detecteren.
 6. Gebruik alleen betrouwbare apparaten: Zorg ervoor dat je alleen betrouwbare apparaten gebruikt om toegang te krijgen tot je Binance-account en vermijd het gebruik van openbare computers of apparaten van derden.
 7. Bewaar je cryptocurrencies in een veilige portemonnee: Bewaar je cryptocurrencies in een veilige hardware-portemonnee, zoals een Trezor of Ledger, om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn tegen hackers en andere beveiligingsrisico’s.

Door deze tips op te volgen, kun je de veiligheid van je Binance-account verbeteren en je cryptocurrencies beschermen tegen beveiligingsrisico’s.

Wat is het verschil tussen Binance en andere cryptocurrency exchanges?

Er zijn veel cryptocurrency-exchanges beschikbaar op de markt, en elk platform biedt zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele verschillen tussen Binance en andere cryptocurrency-exchanges:

 1. Gebruikersbasis: Binance heeft een van de grootste gebruikersbasissen in de cryptomarkt en biedt ondersteuning voor gebruikers in meer dan 180 landen. Hierdoor is het een van de meest populaire en toegankelijke exchanges.
 2. Handelsplatform: Binance biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform dat zowel voor beginners als voor ervaren handelaren geschikt is. Het platform biedt verschillende handelspaar-opties en ondersteunt geavanceerde handelsopties zoals margehandel en futures trading.
 3. Lagere transactiekosten: Binance heeft lagere transactiekosten in vergelijking met andere cryptocurrency-exchanges. Hierdoor kunnen handelaren meer winst maken bij het handelen in cryptocurrencies.
 4. Grotere selectie van cryptocurrencies: Binance biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te verhandelen, inclusief de meest populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Daarnaast biedt Binance ook ondersteuning voor het verhandelen van minder bekende cryptocurrencies.
 5. Binance Coin (BNB): Binance heeft zijn eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB), die handelaren kunnen gebruiken om transactiekosten te betalen. Hierdoor kunnen handelaren hun transactiekosten verlagen en meer winst maken.
 6. Beveiliging: Binance is toegewijd aan het bieden van veiligheid en beveiliging voor zijn gebruikers. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder tweefactorauthenticatie en SSL-versleuteling.

Kortom, Binance onderscheidt zich van andere cryptocurrency-exchanges door zijn gebruiksvriendelijke platform, brede scala aan cryptocurrencies, lage transactiekosten, en de mogelijkheid om Binance Coin te gebruiken om transactiekosten te betalen. Het platform heeft zich bewezen als een betrouwbare en veilige cryptocurrency-exchange, waardoor het een populaire keuze is voor handelaren van alle niveaus.

Hoe maak ik een account op Binance?

Hier zijn de stappen om een account op Binance aan te maken:

 1. Ga naar de website van Binance (www.binance.com) en klik op de knop “Register” (Registreren) in de rechterbovenhoek van de homepage.
 2. Voer je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Klik vervolgens op “Create Account” (Account aanmaken).
 3. Binance stuurt een verificatiecode naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Voer de code in het daarvoor bestemde veld in en klik op “Verify” (Verifiëren).
 4. Nadat je e-mailadres is geverifieerd, moet je je account beveiligen met tweefactorauthenticatie (2FA). Je kunt ervoor kiezen om 2FA in te stellen met behulp van Google Authenticator of SMS-berichten. Volg de instructies op het scherm om 2FA in te stellen.
 5. Als 2FA is ingesteld, word je doorverwezen naar de verificatiepagina. Hier kun je je account verifiëren door je persoonlijke informatie op te geven, zoals je naam, adres en identiteitsbewijs.
 6. Zodra je account is geverifieerd, kun je beginnen met het storten van cryptocurrency of fiat-geld op je Binance-account. Klik op “Deposit” (Storten) in de rechterbovenhoek van het dashboard en selecteer de valuta die je wilt storten.
 7. Na het storten van cryptocurrency of fiat-geld op je Binance-account, kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies op het platform.

Dat zijn de stappen om een account op Binance aan te maken. Vergeet niet om je account veilig te houden door sterke wachtwoorden te gebruiken, 2FA in te schakelen en je persoonlijke informatie te beschermen.

Hoe kan ik cryptocurrencies opnemen van mijn Binance-account?

Hier zijn de stappen om cryptocurrencies op te nemen van je Binance-account:

 1. Log in op je Binance-account en klik op “Withdraw” (Opnemen) in de rechterbovenhoek van het dashboard.
 2. Selecteer de cryptocurrency die je wilt opnemen en voer het opnameadres in voor de cryptocurrency-wallet waar je de tokens naartoe wilt sturen. Zorg ervoor dat je het juiste adres invoert, anders kan de transactie niet worden voltooid.
 3. Geef het bedrag op dat je wilt opnemen en klik op “Submit” (Verzenden).
 4. Binance zal je om bevestiging vragen voor de transactie. Controleer de transactiegegevens zorgvuldig voordat je de transactie bevestigt.
 5. Als de transactie is bevestigd, zal Binance de opname verwerken. Afhankelijk van de blockchain en de netwerkbelasting kan het enige tijd duren voordat de transactie is voltooid. Controleer de status van de transactie op de blockchain-explorer.

Let op: sommige cryptocurrencies hebben minimale opnamebedragen en kunnen extra netwerk- of transactiekosten in rekening brengen. Zorg ervoor dat je de opnamevoorwaarden en -kosten voor elke cryptocurrency controleert voordat je een opname doet.

Dat zijn de stappen om cryptocurrencies op te nemen van je Binance-account. Zorg ervoor dat je het juiste opnameadres invoert en controleer de transactiegegevens zorgvuldig voordat je de transactie bevestigt.

Wat zijn de opnamekosten bij Binance?

De opnamekosten bij Binance verschillen per cryptocurrency en kunnen veranderen op basis van de huidige netwerkbelasting. Hier zijn enkele voorbeelden van opnamekosten voor veelvoorkomende cryptocurrencies op Binance:

 • Bitcoin (BTC): 0.0004 BTC
 • Ethereum (ETH): 0.01 ETH
 • Binance Coin (BNB): 0.01 BNB
 • Ripple (XRP): 0.25 XRP
 • Litecoin (LTC): 0.001 LTC

Je kunt de actuele opnamekosten voor elke cryptocurrency bekijken door naar de pagina “Withdrawal” (Opnemen) te gaan en de gewenste cryptocurrency te selecteren. De opnamekosten worden weergegeven naast het opnamebedrag.

Houd er rekening mee dat sommige cryptocurrencies minimale opnamebedragen kunnen hebben en dat er mogelijk extra netwerk- of transactiekosten in rekening worden gebracht door de blockchain. Zorg ervoor dat je de opnamevoorwaarden en -kosten voor elke cryptocurrency controleert voordat je een opname doet.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn cryptocurrencies ontvang na opname op Binance?

De tijd die het kost om cryptocurrencies te ontvangen na opname op Binance is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de netwerkbelasting en de bevestigingsvereisten van de blockchain van de betreffende cryptocurrency.

In de meeste gevallen wordt een transactie op de blockchain binnen enkele minuten verwerkt. Maar soms kan het langer duren, vooral als er een hoge netwerkbelasting is. In dergelijke gevallen kan het enkele uren duren voordat de transactie is verwerkt en je de cryptocurrencies ontvangt.

Als je opname op Binance lang duurt, controleer dan de transactiegegevens op de blockchain-explorer voor de betreffende cryptocurrency om de status van de transactie te controleren. Als de transactie nog steeds niet is voltooid en je je zorgen maakt, kun je contact opnemen met de ondersteuningsafdeling van Binance voor assistentie.

Kan ik mijn cryptocurrencies opslaan op Binance?

Ja, je kunt cryptocurrencies opslaan op Binance. Binance biedt een cryptocurrency-wallet-service aan, waarmee je verschillende cryptocurrencies kunt opslaan op je Binance-account.

Je kunt je cryptocurrencies op Binance opslaan door ze op je “Spot Wallet” te storten. Om te storten, ga je naar de pagina “Deposit” (Storten) voor de betreffende cryptocurrency en genereer je een uniek adres om de cryptocurrency naar toe te sturen. Nadat je de cryptocurrency hebt gestort, zal het bedrag beschikbaar zijn in je Binance Spot Wallet.

Het is belangrijk om te onthouden dat het opslaan van cryptocurrencies op een exchange enig risico met zich meebrengt, omdat de exchange het beheer heeft over je privésleutels en je daarom afhankelijk bent van hun beveiligingsmaatregelen. Het wordt aanbevolen om je cryptocurrencies op te slaan in een hardware wallet of een andere offline-opslagoptie als je extra beveiliging wilt.

Als je ervoor kiest om je cryptocurrencies op Binance op te slaan, zorg er dan voor dat je je account beveiligt met tweefactorauthenticatie en andere beschikbare beveiligingsmaatregelen om je account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoeveel kosten brengt Binance in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies?

Binance brengt handelskosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op hun platform. De handelskosten zijn gebaseerd op het handelsvolume en of je maker of taker bent van een transactie. Een maker is iemand die een order plaatst die niet onmiddellijk wordt uitgevoerd, terwijl een taker iemand is die een order plaatst die onmiddellijk wordt uitgevoerd.

De standaard handelskosten voor makers en takers zijn 0,10% van het transactiebedrag. Maar je kunt de handelskosten verlagen tot 0,02% als je Binance Coin (BNB) gebruikt om de handelskosten te betalen en de optie voor “BNB-korting” inschakelt.

Houd er rekening mee dat er ook netwerkkosten in rekening kunnen worden gebracht voor het storten of opnemen van cryptocurrencies op Binance. Deze kosten zijn afhankelijk van de cryptocurrency en kunnen variëren op basis van de huidige netwerkbelasting.

Het is belangrijk om de handels- en netwerkkosten te controleren voordat je een transactie uitvoert om ervoor te zorgen dat je de totale kosten begrijpt die in rekening worden gebracht bij het kopen of verkopen van cryptocurrencies op Binance.

Wat zijn de transactiekosten bij Binance?

Binance brengt verschillende soorten transactiekosten in rekening voor verschillende soorten transacties op het platform. Hier zijn enkele voorbeelden van transactiekosten die in rekening kunnen worden gebracht:

 1. Handelskosten: Binance brengt handelskosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op hun platform. Deze kosten zijn gebaseerd op het handelsvolume en of je maker of taker bent van een transactie. De standaard handelskosten voor makers en takers zijn 0,10% van het transactiebedrag. Maar je kunt de handelskosten verlagen tot 0,02% als je Binance Coin (BNB) gebruikt om de handelskosten te betalen en de optie voor “BNB-korting” inschakelt.
 2. Netwerkkosten: Binance brengt ook netwerkkosten in rekening voor het storten of opnemen van cryptocurrencies op het platform. Deze kosten zijn afhankelijk van de cryptocurrency en kunnen variëren op basis van de huidige netwerkbelasting.
 3. Opnamekosten: Binance brengt opnamekosten in rekening voor het opnemen van cryptocurrencies van het platform. Deze kosten zijn afhankelijk van de cryptocurrency en kunnen variëren op basis van de huidige netwerkbelasting.
 4. Stortingskosten: Binance brengt geen stortingskosten in rekening voor het storten van cryptocurrencies op het platform.

Het is belangrijk om de transactiekosten te controleren voordat je een transactie uitvoert, zodat je de totale kosten begrijpt die in rekening worden gebracht bij het kopen, verkopen, storten of opnemen van cryptocurrencies op Binance.

Kan ik automatisch handelen op Binance?

Ja, het is mogelijk om automatisch te handelen op Binance met behulp van bots of trading bots. Binance biedt een API (Application Programming Interface) aan waarmee je externe applicaties kunt koppelen aan je Binance-account en zo de mogelijkheid krijgt om automatisch te handelen.

Er zijn verschillende tools en platforms beschikbaar waarmee je trading bots kunt maken en configureren om automatisch te handelen op Binance. Sommige van deze platforms zijn geavanceerder en vereisen programmeerkennis, terwijl andere platforms meer gebruiksvriendelijk zijn en geen programmeerkennis vereisen.

Het is belangrijk om op te merken dat automatisch handelen risico’s met zich meebrengt, en het is essentieel om de bot goed te configureren en de marktomstandigheden goed te begrijpen voordat je automatisch gaat handelen. Het wordt aanbevolen om altijd een backtest uit te voeren en de bot in een simulatieomgeving te testen voordat je deze gebruikt voor live-handel.

Hoe kan ik mijn account verifiëren op Binance?

Om je account te verifiëren op Binance, volg je deze stappen:

 1. Log in op je Binance-account en klik op je profiel in de rechterbovenhoek van het scherm.
 2. Selecteer “Account” en klik vervolgens op “Verificatie”.
 3. Selecteer je land of regio en kies het type verificatie dat je wilt uitvoeren: “persoonlijk” of “bedrijf”.
 4. Voer de nodige informatie in, zoals je naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en ID-gegevens.
 5. Upload de vereiste documenten, zoals een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of nationale ID-kaart) en een foto van jezelf met het identiteitsbewijs.
 6. Wacht tot Binance je verificatieaanvraag heeft verwerkt. Het kan enkele dagen duren voordat de verificatie is voltooid.

Opmerking: sommige landen/regio’s hebben aanvullende verificatievereisten, dus het is belangrijk om de instructies van Binance zorgvuldig te volgen en eventuele extra documenten te verstrekken die mogelijk vereist zijn.

Kan ik handelen op Binance zonder verificatie?

Ja, het is mogelijk om te handelen op Binance zonder verificatie, maar er zijn beperkingen aan het niet-verifiëren van je account. Met een niet-geverifieerd account kun je alleen cryptocurrency storten, handelen en opnemen tot een bepaalde limiet.

De exacte limieten variëren afhankelijk van het land of de regio waar je woont en kunnen worden gewijzigd door Binance. In sommige gevallen kan het niet mogelijk zijn om op Binance te handelen zonder verificatie.

Het wordt echter sterk aanbevolen om je account te verifiëren om volledige toegang te krijgen tot alle functies en om hogere limieten te hebben voor stortingen, handel en opname. Verificatie is ook belangrijk om de veiligheid van je account te waarborgen en om te voldoen aan de anti-witwasvoorschriften.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen op Binance?

Om je wachtwoord te wijzigen op Binance, volg je deze stappen:

 1. Log in op je Binance-account.
 2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op je profiel en selecteer “Account” in het dropdown-menu.
 3. Klik op de knop “Beveiliging” en selecteer vervolgens “Wachtwoord wijzigen”.
 4. Voer je huidige wachtwoord in en typ vervolgens tweemaal het nieuwe wachtwoord dat je wilt gebruiken.
 5. Klik op de knop “Wachtwoord wijzigen” om de wijzigingen op te slaan.

Na het wijzigen van je wachtwoord, raden we je aan om uit te loggen bij je Binance-account en vervolgens opnieuw in te loggen met je nieuwe wachtwoord om ervoor te zorgen dat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het is ook een goed idee om een sterk wachtwoord te kiezen en dit regelmatig te wijzigen om de veiligheid van je account te waarborgen.

Biedt Binance een mobiele app aan?

Ja, Binance biedt mobiele apps aan voor zowel iOS- als Android-apparaten. Met de Binance mobiele app kun je cryptocurrency kopen, verkopen en verhandelen, je portefeuille beheren, prijsgrafieken bekijken en nog veel meer.

Om de mobiele app van Binance te downloaden, ga je naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten) en zoek je naar “Binance”. Download de app vervolgens naar je mobiele apparaat en log in met je Binance-accountgegevens.

Het is belangrijk om op te merken dat bij het gebruik van de mobiele app van Binance dezelfde veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen als bij het gebruik van de desktopversie van de exchange. Houd je inloggegevens veilig en gebruik tweefactorauthenticatie (2FA) om je account te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Hoe kan ik geld storten op mijn Binance -account?

Om geld te storten op je Binance-account, volg je deze stappen:

 1. Log in op je Binance-account.
 2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op “Stortingen” en selecteer de cryptocurrency die je wilt storten.
 3. Kopieer het stortingsadres van de cryptocurrency die je wilt storten.
 4. Ga naar de wallet of exchange waar je de cryptocurrency hebt opgeslagen die je wilt storten.
 5. Maak een overboeking naar het stortingsadres dat je hebt gekopieerd.
 6. Wacht tot de overboeking is verwerkt en de cryptocurrency op je Binance-account is gestort.

Het kan enige tijd duren voordat de cryptocurrency op je Binance-account wordt bijgeschreven, afhankelijk van de blockchain- en netwerkverwerkingstijd. Zorg ervoor dat je het juiste stortingsadres gebruikt en de juiste cryptocurrency selecteert om te voorkomen dat je de verkeerde cryptocurrency stort. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk kosten worden berekend voor het storten van cryptocurrency op Binance, afhankelijk van de betreffende cryptocurrency en de hoeveelheid die je wilt storten.

Welke betaalmethoden accepteert Binance?

Binance accepteert verschillende betaalmethoden, afhankelijk van je locatie en valuta. Hier zijn enkele van de meest gebruikte betaalmethoden:

 1. Bankoverschrijving: Binance accepteert bankoverschrijvingen in verschillende valuta’s, zoals USD, EUR, GBP, AUD, CAD en meer.
 2. Creditcard: Je kunt een creditcard gebruiken om direct cryptocurrency te kopen op Binance met ondersteunde valuta’s, zoals USD, EUR, GBP en meer.
 3. Debitcard: Binance accepteert ook debitcards voor directe aankopen van cryptocurrency met ondersteunde valuta’s.
 4. Crypto-stortingen: Je kunt ook cryptocurrency storten vanaf een externe wallet of exchange op Binance.
 5. Derde-partij betaalproviders: Binance werkt samen met verschillende derde-partij betaalproviders om extra betaalmethoden aan te bieden, afhankelijk van je locatie en valuta.

Het is belangrijk om op te merken dat de beschikbaarheid van betaalmethoden kan variëren afhankelijk van je locatie en valuta. Zorg ervoor dat je de lijst met ondersteunde betaalmethoden controleert voordat je een aankoop doet op Binance.

Kan ik met euro’s betalen op Binance?

Ja, je kunt met euro’s betalen op Binance. Binance ondersteunt stortingen en opnames in euro’s, en je kunt ook cryptocurrencies kopen en verkopen met euro’s. Binance accepteert verschillende betaalmethoden in euro’s, zoals bankoverschrijvingen, creditcards en debitcards. Je kunt ook storten vanaf een externe wallet of exchange in euro’s. Let op dat er mogelijk transactiekosten in rekening worden gebracht bij het storten en opnemen van euro’s, afhankelijk van de gekozen betaalmethode en de bedragen die worden overgemaakt.

Wat zijn de limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Binance?

De limieten voor het kopen van cryptocurrencies op Binance variëren afhankelijk van de betaalmethode, de verificatiestatus van je account en je locatie. Over het algemeen gelden de volgende limieten:

 1. Creditcard en debitcard: De limieten voor aankopen met creditcard en debitcard zijn over het algemeen lager dan bij andere betaalmethoden, en kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden dollars per dag.
 2. Bankoverschrijving: De limieten voor bankoverschrijvingen zijn over het algemeen hoger dan bij creditcard- en debitcard-aankopen. De limieten kunnen variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden dollars per dag, afhankelijk van de valuta en het land.
 3. Crypto-stortingen: Er zijn over het algemeen geen limieten voor het storten van cryptocurrencies op Binance.

Het is belangrijk op te merken dat deze limieten kunnen veranderen afhankelijk van de verificatiestatus van je account en de locatie waarin je je bevindt. Het is aan te raden om de specifieke limieten voor je account te controleren voordat je aankopen doet op Binance.

Wat is de transactielimiet voor Binance?

De transactielimiet voor Binance kan variëren afhankelijk van het type transactie en je verificatiestatus. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de limieten:

 1. Storting/Opname Limiet: De limiet voor stortingen en opnames op Binance is afhankelijk van het niveau van accountverificatie en het type cryptocurrency. Voor niet-geverifieerde accounts is de limiet over het algemeen lager dan voor volledig geverifieerde accounts. Voor sommige cryptocurrencies zijn er ook minimum- en maximumlimieten.
 2. Handelslimiet: De handelslimiet voor Binance is afhankelijk van het type cryptocurrency en de verificatiestatus van je account. Voor ongeregistreerde accounts is er een limiet voor de totale handelsvolume en ordergrootte, terwijl geverifieerde accounts doorgaans hogere limieten hebben.
 3. Limiet voor margehandel: Als je margehandel wilt doen op Binance, moet je ervoor zorgen dat je voldoende vermogen hebt om de margepositie te openen. Het exacte bedrag dat je nodig hebt, hangt af van het type cryptocurrency en de verhouding tussen de marge en het onderpand.

Het is belangrijk op te merken dat de limieten kunnen verschillen voor verschillende gebruikers, afhankelijk van factoren zoals locatie, betaalmethoden en accountverificatie. Je kunt je specifieke limieten controleren door in te loggen op je Binance-account en naar de relevante secties te gaan.

Biedt Binance klantenondersteuning aan en hoe kan ik contact met hen opnemen?

Ja, Binance biedt klantenondersteuning aan voor gebruikers die hulp nodig hebben bij het gebruik van hun platform of problemen ondervinden tijdens het handelen.

Om contact op te nemen met de klantenservice van Binance, kunt u verschillende opties gebruiken:

 1. Live chat: U kunt via de website van Binance live chatten met een vertegenwoordiger van de klantenservice. Dit is de snelste manier om hulp te krijgen, maar het is niet altijd beschikbaar.
 2. E-mail: U kunt Binance een e-mail sturen met uw vraag of probleem. Het kan enige tijd duren voordat u een antwoord ontvangt, afhankelijk van de vraag en de drukte bij de klantenservice.
 3. Sociale media: U kunt contact opnemen met Binance via sociale media zoals Twitter of Facebook.
 4. FAQ-sectie: Binance heeft een uitgebreide FAQ-sectie waar u antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen.

Het is ook belangrijk op te merken dat Binance een uitgebreid Helpcentrum heeft met tal van zelfhulpbronnen, zoals videohandleidingen, handleidingen en artikelen. U kunt hier veel antwoorden op uw vragen vinden zonder contact op te nemen met de klantenservice.

Wat is de minimale storting bij Binance?

De minimale storting bij Binance is afhankelijk van de valuta die u stort en het betaalmiddel dat u gebruikt.

Voor cryptovaluta is er meestal geen minimale storting. U kunt zelf bepalen hoeveel cryptovaluta u wilt storten op uw Binance-account. Het is wel belangrijk om op te merken dat sommige cryptovaluta mogelijk een minimale storting hebben vanwege netwerkvereisten.

Voor fiat-valuta’s zoals USD, EUR of GBP, hangt de minimale storting af van het betaalmiddel dat u gebruikt. Bijvoorbeeld, voor bankoverschrijvingen is de minimale storting meestal $50 USD of gelijkwaardig in andere valuta’s. Voor creditcardbetalingen is de minimale storting meestal $10 USD of gelijkwaardig in andere valuta’s.

Het is belangrijk om op te merken dat de minimale stortingsbedragen kunnen variëren en afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals uw locatie en de valuta die u stort. Het is daarom altijd het beste om de actuele minimale stortingsbedragen te controleren op de Binance-website of in de mobiele app voordat u een storting doet.

Is er een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Binance?

Ja, er is een minimumbedrag voor het kopen van cryptocurrencies op Binance. Het minimumbedrag varieert echter afhankelijk van de cryptocurrency die u wilt kopen.

Voor de meeste cryptocurrencies is het minimale aankoopbedrag 10 USDT (of het equivalent daarvan in andere cryptocurrencies). USDT is een stablecoin die gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar, dus het minimumbedrag van 10 USDT komt neer op ongeveer 10 dollar.

Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Voor sommige cryptocurrencies kan het minimale aankoopbedrag hoger zijn, bijvoorbeeld 50 USDT of meer.

Het is belangrijk om op te merken dat het minimale aankoopbedrag kan veranderen afhankelijk van verschillende factoren, zoals de cryptocurrency markt en de volatiliteit van de cryptocurrency prijzen. Het is dus altijd verstandig om de actuele minimale aankoopbedragen te controleren op de Binance-website of in de mobiele app voordat u een aankoop doet.

Kan ik Binance gebruiken als ik niet in Nederland woon?

Ja, u kunt Binance gebruiken als u niet in Nederland woont. Binance is een internationale cryptocurrency-beurs en biedt zijn diensten aan gebruikers over de hele wereld.

Er zijn echter enkele landen waar Binance niet beschikbaar is vanwege wettelijke beperkingen of handelsbeperkingen. Het is belangrijk om te controleren of de diensten van Binance beschikbaar zijn in uw land voordat u zich registreert en begint met handelen.

Als u zich aanmeldt voor Binance, moet u zich houden aan de lokale wetten en voorschriften van uw land met betrekking tot het handelen in cryptocurrencies. Binance kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele overtredingen van lokale wetten en voorschriften door gebruikers.

Bovendien heeft Binance verschillende regio-specifieke websites en handelsplatforms om gebruikers in verschillende landen van dienst te zijn. Zorg ervoor dat u zich aanmeldt op de juiste website of handelsplatform dat beschikbaar is in uw land om de beste gebruikerservaring te krijgen.

Is Binance beschikbaar in alle landen?

Nee, Binance is niet beschikbaar in alle landen. Binance heeft te maken met regelgeving en wettelijke beperkingen in sommige landen, waardoor het niet beschikbaar is voor gebruikers in die landen.

Binance heeft de toegang tot hun diensten beperkt in bepaalde landen vanwege verschillende redenen, zoals wettelijke beperkingen, handelsbeperkingen, veiligheidsrisico’s of andere factoren.

Het is belangrijk om te controleren of Binance beschikbaar is in uw land voordat u zich registreert en begint met handelen. U kunt de lijst met landen waar Binance beschikbaar is controleren op hun website.

Als Binance niet beschikbaar is in uw land, moet u op zoek gaan naar alternatieve beurzen of platforms voor het kopen, verkopen en handelen in cryptocurrencies die beschikbaar zijn in uw regio. Het is belangrijk om de lokale wetten en voorschriften met betrekking tot cryptocurrencies te begrijpen en u eraan te houden om problemen te voorkomen.