NFT Marktplaatsen


NFT-marktplaatsen zijn plaatsen waar NFT’s worden verhandeld. Op het moment van schrijven is OpenSea de grootste NFT-marktplaats van de wereld. Naast OpenSea zijn er meerdere marktplaatsen waar je NFT’s kunt kopen en verkopen. Je vind hier een handig overzicht van alle NFT-marktplaatsen en meer informatie over de diverse platforms.

Opensea

OpenSea is een online marktplaats voor het kopen en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s) en andere crypto-assets die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Het platform werd opgericht in 2017 en heeft inmiddels meer dan 4 miljoen items verhandeld, waaronder digitale kunstwerken, virtuele grond, in-game items en meer.

OpenSea is gebouwd op de Ethereum-blockchain en maakt gebruik van smart contracts om de transacties tussen kopers en verkopers te verifiëren en te beveiligen. Het stelt gebruikers in staat om te zoeken naar specifieke items, prijzen te vergelijken en biedingen te plaatsen op de beschikbare items.

OpenSea heeft ook een eigen token, genaamd de OpenSea Coin (OSCN), die wordt gebruikt als een governance-token voor het platform. Gebruikers kunnen OSCN verdienen door activiteiten op het platform uit te voeren, zoals het voltooien van transacties of het bijdragen aan de ontwikkeling van het platform.

https://opensea.io/

Looksrare

Looksrare is een marktplaats voor digitale assets op de blockchain. Het biedt een platform waarop je NFT’s (non-fungible tokens) kunt kopen, verkopen en ontdekken.

NFT’s zijn unieke digitale assets, zoals kunst, muziek en video’s, die opgeslagen zijn op de blockchain en dus niet gekopieerd of veranderd kunnen worden. Op Looksrare kun je deze NFT’s kopen en verkopen met behulp van cryptocurrencies zoals Ethereum.

Naast het kopen en verkopen van NFT’s, biedt Looksrare ook een platform voor het ontdekken van nieuwe en opkomende kunstenaars en creatievelingen. Zo kun je nieuwe NFT-projecten ontdekken en ondersteunen. Looksrare streeft ernaar om de NFT-markt toegankelijker te maken voor een breder publiek en wil een positieve impact hebben op de kunst- en creatieve industrie.

https://looksrare.org/

Rarible

Rarible is een online platform voor het kopen, verkopen en creëren van digitale kunstwerken en verzamelobjecten, ook wel non-fungible tokens (NFT’s) genoemd. Het platform is gebouwd op blockchain-technologie, waardoor het mogelijk is om unieke en onveranderlijke digitale assets te creëren en te verhandelen. Rarible biedt een breed scala aan digitale items, waaronder kunstwerken, muziek, video’s, games en memes. Gebruikers kunnen hun eigen NFT’s maken en verkopen, of ze kunnen bieden op items die worden aangeboden door andere gebruikers. Rarible is opgericht in 2020 en heeft sindsdien een snelgroeiende gemeenschap van digitale kunstenaars en verzamelaars aangetrokken.

https://rarible.com/

Mintable

Mintable is een online platform voor het maken, kopen en verkopen van NFT’s (non-fungible tokens), die op de Ethereum blockchain worden gebouwd en verhandeld. Het platform biedt een eenvoudige interface voor het maken en verkopen van NFT’s, inclusief kunstwerken, muziek, video’s, games en meer. Het maakt gebruik van de ERC-721 en ERC-1155 standaarden voor NFT’s en biedt ook de mogelijkheid voor gebruikers om hun NFT’s te koppelen aan fysieke items, zodat de authenticiteit van het item kan worden gegarandeerd en gevolgd via de blockchain. Mintable heeft een eigen cryptocurrency genaamd MINT die gebruikt kan worden om te betalen voor diensten en transactiekosten op het platform.

https://mintable.app/

Foundation

Foundation is een online platform voor de verkoop en aankoop van unieke digitale kunstwerken en andere creatieve digitale activa, zoals muziek en video’s. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om digitale creaties als unieke, authentieke en waardevolle items te behandelen, vergelijkbaar met fysieke kunstwerken. Kunstenaars kunnen hun digitale creaties uploaden en verkopen op het platform, en kopers kunnen bieden op items die ze willen kopen. Het platform heeft ook een ‘ontdekkings’-sectie waar gebruikers nieuwe en opkomende kunstenaars en creaties kunnen vinden. Foundation heeft zijn eigen cryptocurrency, genaamd $ FOUND, die wordt gebruikt voor transacties op het platform en wordt verhandeld op verschillende cryptocurrency-beurzen.

https://foundation.app/

Genie

Genie is een NFT-marktplaats en creatieplatform dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het stelt gebruikers in staat om unieke digitale inhoud te maken, zoals kunstwerken, muziek en meer, en deze te verkopen als NFT’s. Het platform biedt ook functies voor het kopen en verkopen van bestaande NFT’s en het ontdekken van nieuwe en opkomende artiesten en makers. Genie stelt gebruikers ook in staat om deel te nemen aan veilingen en te bieden op NFT’s van hun favoriete makers en artiesten. Het platform richt zich op het creëren van een gemeenschap van makers en kopers die de waarde van digitale kunst en creatieve inhoud willen vergroten.

https://www.genie.xyz/

Nifty Gateway

Nifty Gateway is een online platform voor de verkoop, aankoop en handel in NFT’s (non-fungible tokens). Het is opgericht in 2018 en stelt kunstenaars en makers in staat om hun digitale creaties als NFT’s te verkopen en verzamelaars de mogelijkheid te bieden om deze te kopen en te verhandelen. Het platform biedt een breed scala aan NFT’s, waaronder digitale kunstwerken, muziek, verzamelobjecten en meer. Het is een van de populairste en meest erkende NFT-marktplaatsen, en heeft gewerkt met bekende kunstenaars en beroemdheden zoals Grimes, Steve Aoki en Paris Hilton. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om de authenticiteit en eigendom van NFT’s te garanderen en maakt betalingen mogelijk met creditcard, debitcard, bankoverschrijvingen en cryptocurrencies.

https://niftygateway.com/

Solanart

Solanart is een gedecentraliseerde NFT-marktplaats die gebouwd is op het Solana blockchain-netwerk. Het stelt kunstenaars en verzamelaars in staat om digitale kunstwerken te maken, kopen en verkopen met behulp van de SOL-cryptocurrency als betaalmiddel. Op Solanart kunnen gebruikers NFT’s kopen en verkopen die zijn gemaakt op het Solana-netwerk, zoals kunstwerken, muziek, videoclips, GIF’s en andere digitale activa. Het platform onderscheidt zich door snelle transactiesnelheden en lage transactiekosten, wat het voor gebruikers gemakkelijker en betaalbaarder maakt om te handelen in NFT’s.

https://solanart.io/

Solsea

Solsea.io is een online marktplaats en galerij voor digitale kunstwerken die zijn gemaakt op het Solana-blockchainnetwerk. Het platform is bedoeld om een ​​markt te bieden voor digitale kunstenaars om hun werken te verkopen en voor kunstliefhebbers om deze te kopen. Solsea.io heeft ook een functie voor het maken van kunstwerken op het platform, waardoor kunstenaars de mogelijkheid hebben om hun kunst direct op het Solana-netwerk te maken en te verkopen. Het platform biedt ook veilingen en exclusieve drops van kunstwerken.

https://solsea.io/

MagicEden

Magic Eden is een digitale marktplaats en platform voor het kopen, verkopen en verhandelen van NFT’s op de blockchain. Het is gebouwd op het Binance Smart Chain-netwerk en biedt gebruikers een breed scala aan NFT’s, waaronder kunst, muziek, verzamelobjecten, games en meer. Magic Eden is ontworpen om de NFT-ervaring te vereenvoudigen en de toegankelijkheid te vergroten, zodat iedereen gemakkelijk NFT’s kan kopen, verkopen en verhandelen.

https://magiceden.io/

Digital Eyes

Digitaleyes is een cryptocurrency-platform voor het kopen, verkopen en ontdekken van NFT’s (non-fungible tokens) op de blockchain van Wax. Het is een online marktplaats waar kunstenaars en makers hun unieke digitale werken kunnen aanbieden aan verzamelaars en geïnteresseerde kopers. Digitaleyes biedt een breed scala aan NFT-categorieën, waaronder kunst, gaming, muziek, sport en meer. Bovendien biedt het platform handige functies, zoals het maken van verlanglijstjes en het volgen van kunstenaars en collecties.

https://digitaleyes.market/

Metaplex

Metaplex is een open-source protocol dat het mogelijk maakt om unieke en gedecentraliseerde marktplaatsen te creëren voor het verhandelen van digitale activa zoals NFT’s (non-fungible tokens) en andere crypto-assets. Het maakt gebruik van de blockchain technologie van Solana en biedt ontwikkelaars en gebruikers een flexibele en aanpasbare infrastructuur voor het creëren van hun eigen NFT-marktplaatsen. Metaplex is bedoeld om de ontwikkeling van een open en interoperabele NFT-ecosysteem te bevorderen en biedt tal van functies en tools voor het creëren, beheren en verhandelen van digitale activa.

https://www.metaplex.com/

Alpha Art

Alpha.art is een online marktplaats voor het kopen, verkopen en verzamelen van NFT’s (Non-Fungible Tokens) – unieke digitale activa die op een blockchain worden opgeslagen en die de eigenaar het eigendom en de authenticiteit van een bepaald digitaal item geven. Op Alpha.art kun je NFT’s vinden die zijn gemaakt door een breed scala aan kunstenaars en makers, evenals door merken en bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun merk te promoten en een publiek te bereiken. Door middel van NFT’s kunnen gebruikers exclusieve en unieke digitale items bezitten, zoals kunstwerken, muziek, video’s en andere vormen van digitale creaties.

https://alpha.art/

Artz

Artz.ai is een online platform voor de verkoop van digitale kunstwerken. Het stelt kunstenaars in staat om hun werken te uploaden en te verkopen aan verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie om de authenticiteit van kunstwerken te verifiëren en transacties veilig en betrouwbaar te maken. Kunstwerken kunnen worden gekocht met cryptocurrency en de website biedt ook de mogelijkheid om te bieden op veilingen van zeldzame en exclusieve werken.

https://artz.ai/

Exchange.art

Exchange.art is een online platform dat zich richt op de handel in kunstwerken als NFT’s (non-fungible tokens). Het stelt gebruikers in staat om NFT’s te kopen en verkopen, en biedt ook functies zoals portfoliobeheer en veilingen. Het platform heeft als doel de handel in kunstwerken te democratiseren en toegankelijker te maken voor een groter publiek door middel van blockchain-technologie. Op Exchange.art kunnen zowel gevestigde als opkomende kunstenaars hun werken aanbieden, en het platform heeft een sterke focus op het bevorderen van de diversiteit en inclusiviteit in de kunstwereld.

https://exchange.art/

[blog_posts style=”vertical” type=”masonry” columns=”1″ columns__md=”1″ depth=”2″ show_date=”false” excerpt_length=”50″ image_height=”30%” image_width=”25″ text_align=”left”]

Geef een antwoord