NFT Begrippenlijst

1 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W

1

1-of-1

Een 1-op-1 kunstwerk is uniek en bestaat maar één keer. In tegenstelling tot generatieve kunst die er misschien wel duizenden heeft.

A

AAVE

AAVE is een gedecentraliseerde geldmarkt die draait op de Ethereum-blockchain en waarmee gebruikers een reeks crypto-activa kunnen uitlenen en lenen.

AAVE onderscheidt zich door het aanbod aan cryptocurrencies waarin gebruikers leningen kunnen afsluiten en door kredietverstrekkers passief inkomen te laten verdienen met de gelden die zij beschikbaar stellen aan kredietnemers.

Airdrop

Een airdrop is de gratis distributie van een NFT-token rechtstreeks in je cryptowallet. Dit kan gebeuren vanuit een project, maar ook als spam.

Alpha

Alfa is de term die is ontleend aan de investeringswereld.

Het verwijst naar het volgen van de prestaties van een investering ten opzichte van een markt.

AMA
AMA staat voor Ask Me Anything.
 
AMA wordt gebruikt om een community de mogelijkheid te geven om vragen te stellen over hun project of drop.
Ape in

To Ape In betekent investeren in een veel groter project in vergelijking met je eigen vermogen.

ATH
ATH staat voor all time high.
 
All-time high is het moment wanneer een cryptocurrency het hoogste bedrag bereikt dat het ooit is geweest.

B

Bag

Met Bag wordt iemands portemonnee of verzameling bedoelt.

Bearish

Iemand die twijfelt over het huidige marktklimaat.

Bear market

Een bearmarket betekent een markt die in waarde daalt.

Bitcoin / BTC

Bitcoin is de grootste en eerste cryptocurrency. Het bestaat sinds 2009.

Bluechip

Bluechip is de naam die wordt gegeven aan een NFT-project dat in de loop van de tijd waarde heeft behouden. Een bluechip project wordt gezien als een betrouwbare investering.

Blockchain

De blockchain is een gedecentraliseerde database. In deze gedecentraliseerde openbare database wordt alle informatie en transacties opgeslagen.

Bullish

Wanneer mensen bullish zijn hebben ze een gevoel van optimisme. Ze hebben het geloof dat de markt zal stijgen en dat dit uiteindelijk tot winst zal leiden.

Bull Market

Een bullmarket is het tegenovergestelde van een bearmarket. Tijdens een bull market stijgt de markt in waarde.

Burn

To burn een NFT betekent het vernietigen en volledig verwijderen van de NFT van de blockchain. Op deze manier wordt het aanbod van de NFT beperkter.

C

Christie’s

Christie’s is een historisch veilinghuis dat recent NFT-collecties heeft geveild.  Onder andere NFT’s van de Bored Ape Yacht Club en Crypto Punks.

Clubhouse

Clubhouse is een sociale audio-app. Met deze app kunnen gebruikers chatten. De app werd hiervoor intensief gebruikt vóór de NFT-boom. Inmiddels is het gebruik van Clubhouse doorgeschoven naar Discord.

Coinbase

Coinbase is de grootste cryptocurrency-exchange. Op 12 oktober hebben ze bekend gemaakt dat ze werken aan hun eigen NFT-marktplaatsplatform.

Cold Wallet

Een cold wallet is een manier om je crypto of NFT’s offline op te slaan. Een cold wallet is niet verbonden met internet. Hierdoor loop je minder risico om gehackt te worden.

Collectible

Een collectible is een NFT die deel uitmaakt van een bredere collectie.

Collection

Een collectie verwijst naar een portfolio van NFT’s die worden verkocht als onderdeel van een project. Ook kan dit worden verkocht als onderdeel van iemands inventaris. Dit gebeurd bijvoorbeeld als OpenSea collectie.

Collector

Een verzamelaar is iemand die NFT’s koopt, hetzij om een verzameling op te bouwen als investering of om te flippen winst te maken.

Cope
Het tegenovergestelde van FOMO.
 
Het niet-kopen van een NFT, omdat men eerder te maken heeft met de eerdere fout van het niet FOMO-en tegen 1/10e van de prijs.
Community

De community is de krachtigste bron in de NFT-scene. Voorheen Clubhouse, maar tegenwoordig zijn Twitter en Discord zijn de primaire platforms voor de community.

Crypto

Crypto is een digitale valuta die elektronisch wordt opgeslagen en online kan worden ingewisseld.

Crypto wallet

Crypto-wallets slaan je privésleutels op, waardoor je crypto veilig en toegankelijk blijft.

Hiermee kun je ook cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum verzenden, ontvangen en uitgeven.

D

DAO
DAO staat voor Decentrale Autonome Organisatie of decentralized autonomous organization in het engels.
 
Een DAO is een door de gemeenschap aangestuurd en bestuurd platform via deelname van de gemeenschap en uitgebrachte stemmen.
dApps

Gedecentraliseerde applicaties (dApps) zijn digitale applicaties of programma’s die bestaan en draaien op een blockchain of peer-to-peer (P2P) netwerk van computers in plaats van op een enkele computer.

Ded

Ded is een afkorting voor dood. Ook wel Deceased.

DeFi
DeFi staat voor Decentralized Finance.
 
Deze term verwijst gezamenlijk naar alles wat te maken heeft met digitale financiële producten en diensten. Het is een alternatief voor de huidige financiële wereldmarkt.
Delist

Delisten is het verwijderen van NFT’s die te koop staan op de markt. Dit wordt meestal gedaan op een moment dat de prijzen stijgen. Hiermee voorkom je dat je NFT wordt gekocht, zodat je deze later kunt verkopen voor een hogere prijs.

Dev

Dev is een afkorting voor Developer. Het betekent ontwikkelaar in het Nederlands. Een ontwikkelaar is een bekwame professional die vaardigheid heeft met NFT-tokens en projecten kan bouwen met behulp van Smart Contracts (slimme contracten) en blockchain-technologie.

Degen

Degen is een afkorting voor degenerate, ofwel gedegenereerd. Dit is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar handelaren die geen onderzoek doen, grote risico’s nemen en in projecten investeren in de hoop dat anderen zullen volgen om waarde te genereren.

Diamond Hands

Iemand met Diamant Hands is een persoon die vastbesloten is om zijn crypto of NFT vast te houden, ongeacht wat de marktwaarde is.

Discord

Discord is een berichtenplatform. Discord maakt gebruik van servers . Deze servers zijn voorzien van informatie en chatkanalen. In deze servers kunnen gebruikers voorzien worden van nieuwe informatie en met elkaar communiceren.

Doxxed/doxing/doxxing

Doxing of doxxing is het openbaar maken van voorheen persoonlijke persoonlijke informatie over een persoon of organisatie, meestal via internet.

Drop

Drop betekent een nieuwe NFT of een nieuw project op de markt brengen.

Dump

De ‘dump’ komt na ’the pump’, zodra de crypto of NFT zijn piekwaarde bereikt, dumpt de groep of persoon de aanwinst en neemt de winst.

DYOR
DYOR staat voor Do Your Own Research, ofwel doe je eigen onderzoek.
 
De term wordt gebruikt als disclaimer bij het bespreken van een project, het zorgt ervoor dat de persoon zelf beslist om wel of niet te investeren.

E

ETH / Ether

ETH of Ether is de cryptocurrency van het Ethereum-netwerk. Ether wordt verhandeld via cryptocurrency-exchanges en opgeslagen of wallets.

Ethereum

Ethereum is blockchain-technologie. Het is een open-source digitale service waarmee je cryptocurrency kunt verzenden.

F

Fiat

Fiat is de valuta die als geld wordt gebruikt. Het wordt onderhouden door overheden en private bedrijven.

Few

Few is een afkorting voor Few Understand. Net als “probably nothing” is het beleefde FOMO.

Flex
Flex betekent simpelweg To show off, ofwel opscheppen.
 
Mensen kopen dure items om te “showen” naar vrienden, familie, vreemden en andere verzamelaars.
 
PFP’s zijn de hot flex van de huidige markt, maar naarmate de infrastructuur evolueert zullen mensen hun NFT-collecties ook buiten Twitter kunnen gebruiken.
Flip

To Flip an NFT betekent inkopen tegen een lage prijs en vervolgens de NFT snel verkopen ,met winst wanneer de prijzen stijgen.

Flippening

De term Flippening verwijst naar het hypothetische moment waarop het Ethereum netwerk het Bitcoin (BTC) overtreft als de grootste cryptocurrency.

Floor

De term ‘Floor’ verwijst naar de laagste prijs van een NFT op de markt.

Floor Sweep

Floor Sweep betekent dat iemand  alle NFT’s van de Floor opkoopt.

Fren

Fren staat voor friend, ofwel vriend in het Nederlands.
Mensen in de NFT space noemen elkaar zo om hun steun en waardering voor elkaar te tonen.

FOMO
FOMO staat voor the Fear of Missing Out.
 
Deze uitdrukking betekent de angst om het volgende grote project of NFT te missen. Emoties bepalen in dit geval hun beslissingen en moedigen aan om te investeren.
Foundation

De marktplaats voor 1/1 kunst.

FUD
FUD staat voor Fear Uncertainty Doubt, ofwel angst onzekerheid & twijfel.
 
Mensen verspreidden FUD om aarzeling en argwaan te wekken over een project, soms gewillig als tactiek om er zelf beter van de worden.

G

GAS

Gas wordt door miners gebruikt om Ethereum-transacties te verwerken. Gas fungeert ook als een regelgever die voorkomt dat iemand het netwerk spamt. Dit komt omdat gas stijgt naarmate er meer activiteit is op het netwerk. 

GAS War

Er ontstaat een Gas War wanneer verzamelaars allemaal tegelijk iets proberen te minten, waardoor de gasprijzen stijgen.

Generative art

Generative art, ofwel Generatieve kunst is kunstwerk dat algoritmisch is gemaakt door code. Dit zorgt voor unieke eigenschappen en zeldzaamheid.

Genesis

De term Genesis verwijst naar iemands allereerste NFT die op het platform is gemint.

GM
GM staat voor Good Morning, ofwel goedemorgen.
GMI
Deze term staat voor Gonna Make It, ofwel gaan het halen.
 
Deze term wordt gebruikt om projecten of verzamelaars te beschrijven die het gaan maken en slagen in de NFT-ruimte.
 
GMI is het tegenovergesteld van NGMI.
GN
GM staat voor Good Night, ofwel goede nacht. Aangezien de NFT-wereld nooit slaapt, komt deze uitdrukking minder vaak voor. Toch wordt het nog steeds gebruikt om het einde van de dag in de NFT-space aan te duiden.
GOAT
GOAT staat voor Greatest Of All Time, ofwel het beste aller tijden.
 
De term wordt op grote schaal gebruikt in de sport- en game-industrie, maar het wordt ook gebruikt in de crypto-scene. Het betekent dat iets of iemand de beste is.

H

HODL

HODL is de spelfout van ‘hold’. Hodl is een term die een meme werd. Dit woord betekent vasthouden aan je NFT of cryptovaluta.

Hype

Hype is de uitdrukking die wordt gebruikt om opwinding of anticipatie over een aankomend project of NFT aan te geven.

I

Intern

Net als in het normale leven hebben sommige NFT makers stagiaires in dienst genomen. Dit doen ze om hen te helpen en ondersteunen tijdens hun werkzaamheden. De stagaire krijgt hiervoor kennis terug.

IRL
IRL staat voor In Real Life, ofwel in het echte leven.
 
IRL verwijst naar de fysieke wereld, buiten de metaverse, en sociale-mediaplatforms.
It's Money laundering

Deze term wordt gebruikt om aan te tonen dat NFT-prijzen niet echt zijn, omdat mensen NFT’s gebruiken om geld wit te wassen.

Het exacte mechanisme van hoe dit werkt in zeer liquide markten wordt nooit beschreven.

Dit is een specifieke vorm van IRL en crypto-Twitter om te dealen met NFT’s.

IYKYK

Dit staat voor If You Know, You Know.

Dit is, net als Few, een beleefde vorm van FOMO in de meeste, maar niet alle, gebruiken.

J

JPEG
JPEG staat voor Joint Photographic Experts Group.
 
Het is het bestandsformaat dat vooral wordt gebruikt voor NFT’s, net zoals PNG’s, GIF’s en audio.
JPG's

JPG’s verwijzen naar NFT’s die JPG’s, GIF’s, PNG’s, audiobestanden, videobestanden of computerspellen kunnen zijn.

K

KYC
KYC staat voor Know Your Customer.
 
Dit betekent dat wanneer een cryptobeurs KYC (Of KYC compliance) hanteert, ze je persoonlijke gegevens vragen, voordat je gebruik kun maken van de dienst.
 
In de meeste gevallen is dit een ID-kaartverificatie, gezichtsverificatie, documentverificatie zoals energierekeningen als adresbewijs en biometrische verificatie.

L

Larva Labs

Larvalabs zijnde makers van punks, autoglyphs en meebits ‘LL rarely tweets’.

Liquidity

Liquiditeit is de beschikbaarheid van ETH die iemand bezit.

LFG

LFG stands for Lets Fucking Go.

Het acroniem is overgenomen door NFT-enthousiastelingen om hun opwinding over hun enthiousiasme aan te geven!

LMFAO
LMFAO staat voor Laughing My F*cking Ass Off.
 
Deze uitdrukking wordt gebruikt wanneer iets extreem humoristisch is.
LOL
LOL staat voor Laughing out Loud, ofwel hardop lachen.
 
Deze zin wordt aan het einde van zinnen toegevoegd om echte of ironische humor aan te duiden.
Long Run

Als je voor de lange termijn in een project investeerd, zet je je in om de wereld te helpen groeien en gemeenschappen op te bouwen!

M

McDonalds

McDonalds is een back-up carrièreplan voor het geval het NGMI-scenario uitkomt en je onderuit gaat in de NFT space.

‘Nu solliciteren bij McDonald’s’.

Meme

Memes zijn GIFS of JPGS die een humoristische grap uitdrukken door middel van afbeelding met tekst. 

Meatspace
Een andere term voor IRL, oftewel In Real Life, in het echte leven.
 
De vervelende realiteit waar de wetten van de natuurkunde en biologie gelden.
 
Niet sterk aanbevolen.
 
‘Meatspace problemen vandaag. Autoband lek.’
Metadata

De metadata in een NFT is de feitelijke inhoud en de beschrijving over de inhoud beschreven in het contract dat is opgeslagen op de blockchain.

In een NFT wordt naar de metadata verwezen door een cryptografisch uniforme resource identifier (URI) waarnaar in het token wordt verwezen.

Deze URI kan verwijzen naar een website die wordt onderhouden door de NFT-maker of een derde partij, een IPFS-adres of een andere gegevenslocatie die de NFT-app kan oplossen.

In bijna alle gevallen bevindt de metadata zich buiten de eigenlijke NFT.

Metamask

Metamask is een crypto-wallet die vaak wordt gebruikt om te acties uit de voeren op de Ethereum blockchain.

Metaverse

The Metaverse is een hypothetische virtuele wereld waar gebruikers digitaal kunnen communiceren en over platforms kunnen reizen.

Miners

Miners zijn de mensen die transacties verwerken door middel van gespecialiseerde hardware. Ze verwerken de crypto door complexe software te gebruiken om berekeningen op te lossen.

Mint
Mint is het proces waarbij een NFT op de blockchain wordt gezet.
 
Na het minten van de NFT kan deze worden gevolgd, gekocht en verhandeld op marktplaatsen.
Mooning

Mooning is de term die wordt gebruikt wanneer de prijs van een NFT of cryptocurrency aanzienlijk stijgt, zowel in prijs als in volume.

N

NGMI
NGMI staat voor Not Gonna Make It.
 
Deze uitdrukking wordt gebruikt bij het verwijzen naar degenen die twijfelen aan de NFT space, of degenen die hun NFT’s te vroeg verkopen.
Noob

Een noob is term die komt uit de gamerswereld. Het is iemand die nieuw en onervaren is op een bepaald gebied.

NFA
NFA staat voor Not Financial Advice, ofwel geen financieel advies.
 
Wanneer iemand een project deelt, wordt NFA gebruikt als disclaimer, het is in je belang om zelf onderzoek (DYOR) te doen naar het project.
NFT
NFT staat voor Non-Fungible Token.
 
Het is een uniek digitaal activum dat wordt opgeslagen op de blockchain. Meestal is dit op de Ethereum blockchain. Op de blockchain kan het eigendom ervan worden gevolgd en geverifieerd. Dit kan in de vorm van JPG’s, GIFS of audio zijn.
NFT Marktplaatsen

NFT-marktplaatsen zijn plaatsen waar NFT’s worden verhandeld.

Op het moment van schrijven is OpenSea de grootste NFT-marktplaats van de wereld. Naast OpenSea zijn er meerdere marktplaatsen waar je NFT’s kunt kopen en verkopen.

Je vindt hier een handig overzicht van alle NFT-marktplaatsen. Hier vind je ook meer informatie over de diverse platforms

NYKNYC

NYKNYC staat voor Not Your Keys, Not Your Crypto, oftewel niet je sleutels, niet jouw crypto.

NYKNYC is een gezegde dat op grote schaal wordt gebruikt in de
crypto wereld.

Het betekent dat als je je crypto-activa bewaard op een crypto beurs of derde bewaarder, je geen eigendomsgarantie hebt.

Wees in de crypto wereld daarom je eigen bank en vertrouw geen derden.

Maak daarom gebruik van een cryptowallet.

Bijvoorbeeld MetaMask of een Ledger.

O

OG
OG staat voor Original Gangster.
 
Deze term betekent dat iemand iets als een van de eersten deed.
On-chain

Wanneer iets gebeurt On-Chain, betekent dit dat het op de blockchain gebeurt via marktplaatsen of netwerken. Off-chain is wat er in het echte leven gebeurt.

OpenSea

OpenSea is een marktplaats voor Non Fungible Tokens (NFT’s).

P

Paper Hands

Iemand die niet in staat is om zijn NFT lang vast te houden. Wanneer de markt moeilijk wordt, gaan ze over tot de verkoop van hun NFT.

PFP
PFP staat voor profielfoto.
 
Gebruikers van Twitter kunnen hun avatar wijzigen in hun NFT als profielfoto.
POAP

POAP staat voor Proof Of Attendance Protocol.

Het zijn NFT’s die bestaan op een laag 2-blockchain en worden gebruikt om momenten in gemeenschappen te vieren.

Verzamelaars van POAP’s kunnen extra voordelen of ervaringen ontgrendelen als de POAP-maker daarvoor kiest.

Probably nothing

‘Probably nothing’ is een ironische referentie. NFT-enthousiastelingen gebruiken dit wanneer ze verwijzen naar iets belangrijks. Dit betekent dat het waarschijnlijk wel iets is.

Pump

De term ‘pump’ betekent het kopen van grote hoeveelheden NFT of crypto om de waarde op te drijven.

R

Rarity

Rarity verwijst naar hoe zeldzaam een NFT is. Dit is afhankelijk van de eigenschappen en schaarste van de NFT.

Om erachter te komen wat de Rarity is van een NFT kun je gebruikmaken van deze Tools.

Rekt

Rekt betekent ‘vernield’. Het verwijst naar wanneer er iets ergs gebeurt. Je bent bijvoorbeeld gas kwijtgeraakt of de floorprijs is flink gedaald.

Right Click Save As

De eerste “Eureka”-moment van elke niet-NFT-persoon bij het leren over NFT’s.

Het toont hun enorme technische capaciteit aan om een afbeelding van een webbrowser te downloaden.

NFT n00b: “Ik klik met de rechtermuisknop op JPEG 2779 en nu is JPEG 2779 mijn PFP “.

“Probeer zelf maar”.

Roadmap

Een roadmap is een strategie die door een project wordt geschetst. Het geeft de stappen weer die ze zullen nemen om waarde toe te voegen aan de gemeenschap.

Royalties

Elke keer dat jouw NFT wordt doorverkocht, ontvangt je als betaling een percentage van de verkoopprijs.

Rugged
Rugged betekent dat de technologie ongewild van een Twitter-space wordt verwijderd.
 
Twitter-spaces zijn de gemeenschappelijke ontmoetingsplaats voor NFT-enthousiastelingen. Ze kunnen hier live chatten met honderden volgers. Soms worden sprekers zonder waarschuwing verwijderd.
Rug Pull

Een Rug-Pull is vergelijkbaar met een dump. Het verschil dat het de ontwikkelaars zijn die het project verlaten en er met de winst vandoor gaan.

S

Scam
‘Scam’ wordt veel gebruikt in de NFT-wereld.
 
Er zijn legitieme vormen van Scam/oplichting, zoals mensen die proberen je geheime zin van 12 woorden te krijgen door je deze te laten typen in een link die ze je hebben gestuurd.
 
Deel & gebruik NOOIT je geheime zin van 12 woorden, tenzij je je wallet met opzet overzet naar een gloednieuwe computer).
 
Veel mensen noemen NFT-projecten altijd scams/oplichterij, ook al proberen ze je niet op te lichten/scammen, maar zijn ze gewoon onwetend.
Schelling Point

Een Game Theorie-term die volgens mensen van toepassing is op NFT’s (en BTC).

In het bijzonder dat bepaalde NFT’s waardeopslag zullen worden en als zodanig meer waardeopslag zullen worden, waarbij steeds meer waarde in die NFT’s wordt opgeslagen.

Secondary

Secondary is de markt waarop gebruikers NFT’s verzamelen nadat ze zijn gemint. De prijzen worden bepaald door degenen die ze listen.

Seed Phrase

Een Seed-Phrase is de zin van 12 woorden die door Meta Mask wordt gegenereerd. Deze zin geeft je privétoegang en controle over je cryptowallet.

De Seed-Phrase van de wallet is zeer belangrijk. Deel deze dus nooit met anderen!

Seems Legit

Seems legitimate, met andere woorden, het project ziet er serieus uit en biedt potentieel goede vooruitzichten.

Ser

Ser is een beleefde manier om elkaar aan te spreken in de NFT-gemeenschap.

SFT
Semi Fungible Token.
 
Er zijn enkele NFT-projecten die veelvouden van dezelfde activa hebben.
 
De geest van NFT’s is om activa op een blockchain te plaatsen voor gedecentraliseerd eigendom en overdracht.
 
Raak niet te verward tussen SFT en NFT.  Wanneer je niet kieskeurig bent, zijn ze in principe hetzelfde.
Shill

To Shill betekent dat wanneer je je NFT of project op de markt brengt, (grote) artiesten of verzamelaars je project promoten zodat deze zal worden gekocht.

Dit kunnen artiesten zijn zoals Snoop Dogg, maar ook influencers zoals Gary Vee.

Shitposter

Een shitposter is iemand die meme-inhoud op Twitter plaatst voor de fun en voor betrokkenheid.

Snag

Snag betekent snel een NFT aanschaffen voor een lage prijs, ook wel sniping genoemd.

Sniping

Sniping betekent snel een NFT spotten aanschaffen op basis van Rarity voor een lage prijs. Deze kan vervolgens worden geflipped voor een hoge prijs.

Sotheby's

Sotheby’s is een historisch veilinghuis dat onlangs NFT-collecties heeft geveild. Onder andere de Bored Ape Yacht Club en Crypto Punks NFT’s.

Spaces

Spaces is het platform op Twitter waar NFT-enthousiastelingen als volger of spreker kunnen deelnemen aan een space, waar NFT-gerelateerde onderwerpen worden besproken.

Stake
Szn betekent season/seizoen wat marktcyclus betekent.
 
Crypto szns zijn versnelde IRL-seizoenen.
 
NFT-szns zijn versnelde crypto-seizoenen. Deze kunnen soms maar 1-4 weken duren.
Szn

Staking betekent dat je je crypto voor een lange periode vastzet met als doel rente te verdienen.

T

Tokenomics

Tokenomics verwijst naar de economie van cryptocurrencies.

Twitter

Twitter is een sociaal netwerkplatform waar gebruikers interactie hebben via tweets en in de space. Het is ook dé plek voor NFT nieuws.

V

Vibe

Vibe is de term die wordt gebruikt om je positieve emotionele toestand uit te drukken.

W

Wallet

Wallet = Crypto wallet 

Crypto-wallets slaan je privésleutels op, waardoor je crypto veilig en toegankelijk blijft.

Hiermee kun je ook cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum verzenden, ontvangen en uitgeven.

Web 2.0

Web 2.0 is de generatie van technologie waarin iedereen online materiaal kan maken en delen dat hij of zij heeft gemaakt.

Web 3.0

Web 3.0 is de derde generatie technologie. Web 3.0 is gedecentraliseerd en werkt op een blockchain-protocol waarmee individuen kunnen profiteren van hun tijd en gegevens op het internet.

Wen

Wen is de term die NFT-enthousiastelingen gebruiken om hun nieuwsgierigheid te tonen naar de volgende stappen van een project of roadmap.

WGMI

Een Whale is iemand die een aanzienlijke hoeveelheid crypto bezit en via aankopen zijn invloed op de markt kan uitoefenen.

Whale
WGMI staat voor We Are Gonna Make It, ofwel we gaan het halen.
 
Deze wordt gebruikt om iemands positieve gevoel over de toekomst van NFT’s uit te drukken.
Whitelist

Een whitelist is een lijst van specifiek geselecteerde personen die zijn geïdentificeerd aan de hand van hun cryptocurrency-adres.

NFT Blogs